Дали пенливата вода се брои към Вашите 8 чаши един ден?

Обичам да пие по вода през деня – просто изглежда малко по-вълнуващо от водата (все пак го прави, блясък). Имам тясна връзка с моя SodaStream тези дни. Но аз не съм единственият, насочен към мехурчетата! Оказва се, че и прекрасната Индия-Бижу Джаксън го обича. Толкова много, тя казва, че буквално не пие никакъв друг вид вода през целия ден.

искрящ water

Започна да се чуди дали пенливата вода дори се брои като истинска вода? Наистина ли прави вдлъбнатина, че “пием осем чаши вода на ден”, за които всички чуваме? И аз съм така Радвам се, че тя искаше да знае, защото моля, повярвай, че имах дни, когато мозъкът ми постави точно същия въпрос към мен.

Отговорът? Според Ерин Пелински, RD, CDE, LDN, CPT, регистриран диетолог и автор на Корем Дебел Диета за манекени,: Да! Тя казва: “Пенливият вода със сигурност се брои, когато се стремите към осем чаши вода на ден, тъй като това е просто вода с добавена карбонация. Течности, богати на захар – като сок или кофеин – са по-малко хидратиращи поради загуба на вода при усвояването на калориите / захар, както и диуретичните свойства на кофеина, но пенливата вода не съдържа калории / захар и не съдържа кофеин, което го прави чудесен начин за хидратиране. “

Но! Обърнете внимание, че между различните ивици има фини разлики. Някои от тях са газирани води, докато други често се обозначават като “минерални води”, които често са добавили натрий. И пикантната вода с натрий е както добра, така и лоша, казва Палински: “Натрият е електролит.” Когато се потите, не просто губите вода, но и електролити, така че напитките, съдържащи електролити, могат да бъдат много хидратиращи. може да има отрицателно въздействие върху здравето, така че е важно да не пиете само минерална вода като единствен източник на течности всеки ден. “

Също така, експертите казват, че “осем на ден” е голямо общо правило, но помнете, че все още получавате много признание за течности чрез това, което ядете.

Следите ли колко вода (или други течности) пиете през целия ден? Какво ще кажете за пенлива вода – и вие сте фен?

__

Повече за водата: __

  • Електролитна вода: си струва?

  • Супер прост доволен щастлив трик (намек: включва вода!)

  • Питейната вода подобрява ли кожата ви?

Снимка: Thinkstock
Ссылка на основную публикацию
2019