5 храни, които просто могат да направят вашата акне по-лоша

О, човече. Като човек, който наистина започна да се занимава с акне, когато бях в късния ми тийнейджър и здраво в колежа, позволете ми просто да кажа … Проучих сган как да се отървете от него. Това изследване категорично включваше какви храни могат да го направят по-добре … и какви храни могат да го влошат. Така че тези диетични задействания от Crystal Wellman, естетик и собственик на Crystal Clear Acne Clinic, са особено интересни.

кортизон shot pimple

Акнето може да се утвърди поради много неща – хормони, лекарства, козметика, генетика и др. Но според Wellman, “Промяната на няколко храни, които ядете, може да помогне да хидратирате и подобрявате кожата си, като същевременно избягвате избухването”. Сред тези храни? тези!

Сол. Твърде много сол може да дехидратира кожата ви, което според Wellman може да доведе до подуване, което затруднява тялото ви да излекува акнето. Добро решение? Ядки! “Те съдържат витамин Е, мед, калий, калций и желязо, което може да помогне за подобряване на вашето здраве и кожа”, казва тя.

Хляб и рафинирани зърна. Уелман казва, че това може да доведе до избухване на инсулин, което може да доведе до увеличаване на пробивите и акнето. “Но кафявият ориз е чудесна алтернатива – богата е на витамин В и протеини. Витамин B действа като стрелец и спомага за регулиране на хормоналните нива”, казва тя.

черупчести мекотели. “Скариди, раци и омари са с високо съдържание на йод, което може да доведе до запушени пори и акне”, казва Уелман. Вместо това, казва тя, опитайте здравословна и здравословна риба, като риба тон и сьомга, които съдържат мастни киселини (и възможни подсилващи кожата) като омега-3 и омега-6.

Мляко. “Млечните продукти – особено обезмасленото мляко – съдържат бионалични хормони”, казва Уелман. “Те подчертават кожата ви и могат да доведат до пробив. Вместо това яжте броколи, които съдържат здравословни свойства като витамини А, В, С, Е и К”.

алкохол. Вино, бира, коктейли … Те дехидратират вашата кожа, казва Уелман, и това само подчертава фините линии и бръчки на кожата ви. Възможно решение: авокадо. “Те са богати на витамин Е, което може да помогне за намаляване на възпалението на кожата, докато естествено овлажнява кожата ви”, казва Уелман. “Простото изменение в диетата ви може да доведе до значителна промяна в тена ви.”

Какво мислиш? Какви са вашите собствени стимулатори (ако сте забелязали такива)?

Ссылка на основную публикацию
2019