Защо продължаваме да гледаме “бакалавър”?

Първият понеделник на януари е снабден с много обещания – тези, които се хранят по-добре, тези, разбира се, коригиращи, въпреки че смятате, че сте се объркали през предходната година и фантастичното обещание за телевизионна любов в поддържащата форма на Ергенът. Тази година, на 1 януари – символична дата, която всяка държава-бакалавър е настроена да гледа на 29 жени, се бори за вероятната ефимерна любов на Arie Luyendek Jr., 36-годишен съзнателен картоф (макар и състезателен автомобил, шофиране един) с предполагаеми възглавници за устни, който е развълнуван от “вълнение”.

Историята диктува това няма да работи. в Ергенът21 предишни сезона и почти 16 години във въздуха, имаше само една “успешна” двойка (ако “успехът” е определен като брак, което е само по себе си проблематично – обективно казано, разпадането с парче картон е успех, който трябва да бъде отбелязан). Отстъпката на Джейсън Месник, който безцеремонно изхвърли Мелиса Ричфърф и се омъжва за молитва Моли Малайни, единственият все още женен бакалавър е Шон Лоу, който е дошъл да издържи на съдбата да раздава “съветите” на всяка мърмореща, нов бакалавър в началото на всеки сезон. Това, което не казва, е, че шансовете не са в тяхна полза; Лоу дори призна, че той и съпругата му, Катрин Джудичи, “не са типичната бакалавърска двойка”.

Тънко забулената предпоставка за “влюбване” е разбита толкова много пъти, че се питам: Защо все още го гледаме през 2018 г.? И с нас, буквално означавам ние, колективната бакалавърска нация; Аз съм залепен за моя телевизор и считам това за истински философски въпрос. Наистина ли: Защо? Това не е да изпълня моя мозък с приказни митове за това как любовта работи. Това не е да се засрамят жените; Не се интересувам от радост в грешките или жестокостите на други жени един към друг, че това е смислено. Имам по-добри неща, за да насоча вниманието си; всички ние правим. И все пак моята година не може да бъде започната правилно, без да се фиксирам на няколко сесии за гореща вана и проклинам боговете, че жените са убедени, че тези твърди момчета, които според мен носят само Abercrombie & Fitch през 2000-те години, са най-доброто, което Вселената може да предложи тях.

Вече е невъзможно да гледате шоуто, без да питате: “Производителят я кара да казва това?”

Другите факти, свързани със сериала, го правят още по-умствено. всичко бакалавър феновете са запознати с тензухата си от разказ: Когато знаете, знаете! Някои пътуващи порно, някои целувки с тежък език и няколко трудни разговори са достатъчни, за да потвърдят дали някой е “единственият” – а ако не и “един”, а след това перфектният партньор за пресконференция. Предполагам, че тази объркана фантазия привлече вниманието на някои, колко далеч от действителната реалност е, но на този етап от живота на шоуто, аз отказвам да вярвам, че женските състезатели се впускат в това. Досега е толкова ясно, че мнозина в шоуто са незаинтересовани от търсенето на брак, независимо от каквито илюзии за “уреждане”, които изказват до камерата. И през последните години е по-трудно да се избегне поставянето под въпрос на изобретателността на тези твърдения. Драматичният процес е донякъде изяснен (ако е преувеличен за драма) от блестящия нереален, серия за продуцентите на марионетки зад иронично име вечен, събрани от бившия бакалавър продуцент Сара Гертруде Шапиро. Още по-разкриващо? Имаме интернет, а достатъчно състезатели са отишли ​​на автора маршрут, пиене-разказва всичко, което ни просвещава още повече.

Сега е невъзможно да гледате шоуто, без да питате: “Производителят ли я кара да казва това?” Отвъд това, жените, които извършват лошо поведение, изглежда, че правят това с усърдна усмивка – знаят, че това ще ги превърне в злодеи, или може би ще им даде леден знаменитост. Те, както и ние, познават разказ достатъчно добре, за да знаят какво ще им осигури роза. Ако не друго, наблюдаваме състезание, за да видим кой ще стане влиятел на Instagram и да постави за # реклами – естествен, доходоносен път за тези телегенни състезатели.

Още по-странно, сега е самата циклична пародия. В сезоните на Хигинс близнаците Емили и Хали Фъргюсън били “близнаци”. Една жена в премиерата през тази година бе наречена пилешки ентусиаст. Много жени са зъботехнически хигиенисти, много от учудването на един действителен зъболекарски хигиенист, който претендира шоуто “[маргинализирани]” жени в тази търговия. Тази година сериите изглежда са се проверили – всеки иска да бъде приет сериозно като възрастен за 36-годишен недвижим имот Man Arie – или производителите просто уловиха, че е малко глупаво, за да се сведе до минимум жените на каквато професия ще бъде най- вирусна. Или този номер е остарял.

Но въпреки всички изкривени, повтарящи се поведения на това шоу, че искрено започва да се чувства като принадлежи към Черно огледало епизод, един от любимите ми факти за Ергенът е чисто статистика. Дори само с една разлика, Bachelorettes са имали по-голям успех от бакалаите при избора на партньори, които могат да продължат от цикъла на пресата. (Теория: Повечето мъже са ужасни.) Чудя се дали част от примамливостта през 2018 г. не вижда кой ще завърши с Ари – възглавницата за картофи със сол и черен пипер не е най-добрия улов! – но кой ще бъде истинският победител като не “спечели”, само за да бъде включен Бъчвалото, само за да извикат неподходящото поведение на мъжете в сезона си, само за да се изявят героя в този цикъл на глупости. Най-доброто нещо, което получихме от сезона на Ник Вийл, беше Рейчъл Линдзи, жена, която направи буквална история, като беше първата черна Бъчилорет … 14 години след премиерата на Тристър Суттър.

“Жените накрая изплуват героите на една история, която първоначално беше за човек, който търси любов”.

Странната, но вече позната формула е толкова предсказуема, че е донякъде утешаваща във време, разтърсено от нестабилност и несигурност, но също така удовлетворява, когато ни хваща, когато жените, които не искат да успеят, подриват разказа. Когато невероятни герои като Corinne Olympios, които крещящо дават нула шибани, стават интернет герои. Или когато сестрите на Фъргюсън излизат в другия край с своето проклето телевизионно шоу. Тези пътеки са предсказуеми за реалните телевизионни звезди – вирусна слава или друго предаващо шоу или знаете # реклами, но жените в крайна сметка се появяват героите на историята, която първоначално е била за човек, който търси любов. Може би става дума за жени, които искат да направят предсказуемата история за един пич … или жените, осъзнали, че разказът ABC продава – че крайният щастлив край се избира от човек – е напълно погрешно.

Разбира се, трябва да има по-добър начин жените да бъдат звездите на собствените си истории извън уморена “истинска любов” разказ, която едва ли вярва някой, но ABC вероятно не вижда причина: наблюдаваме. И когато Twitter надеждно задейства своите #bachelor tweets в понеделни вечери, има приятелство между жени, които се сблъскват, което е привлекателно само по себе си. Отчасти продължаваме да гледаме, защото всички питаме същите въпроси (защо) и радост заедно, когато жените в крайна сметка успеят.

Ссылка на основную публикацию
2019