Айди Брайънт отговаря на критиката, че нейният нов филм с Ейми Шумер е дебел-фобиен

Ейми Шумер и Ейдри Брайънт са шампиони за позитивизма на собствените си права, но за новия си филм Чувствам се красива, от 20 април получава различен вид внимание. Чувствам се красива се концентрира върху несигурна жена, Рене (Шумер), която отпада от мотоциклета си по време на курс на въртене и се събужда с новоучредено доверие. Изглежда съвсем същата, но всички проблеми, които някога са я измъчвали, са изчезнали. Съобщението тук е доста ясно: Вътрешната красота и самочувствието са най-важните неща в края на деня.

Но някои хора смятат, че начина, по който филмът стига до това заключение, е проблематичен. Когато първият трейлър излезе през февруари, той веднага получи обрат. Фенове не могат да се борят с факта, че жената е трябвало да получи главно нараняване на главата, за да се чувства всякаква увереност. Мозъчното увреждане е сериозно единственият начин хората, които не изглеждат като Емили Ратайковски (който играе съквартирант на Шумер във филма), могат да се чувстват добре за външния си вид?

Хората също така критикуваха кастинга на Шумер, тъй като тя има толкова много привилегии (бели, способни, без плюс размер), работещи в нейната полза. “Като човек, който изглежда значително по-малко привлекателен от @ amyschumer в бикини, има значително по-малко привилегии за средната класа и хронична болест – какво трябва да взема от #Ifeelpretty – че съм ужасяваща за обществото и се нуждая от увреждане на мозъка преди може да повярва в себе си? Ffs “един човек пише на Twitter.

Тези същите настроения се появиха отново, когато Брайънт публикува тази седмица на Инстаграм снимка на себе си, Шумер и техния костюр Сашер Омамата:

Зареждане

Преглед на Instagram

Според хора, един коментатор пише на своя снимка: “Мисля, че сте страхотен @aidybryant, но от визуализациите, които съм виждал от този филм, това е огромна стъпка назад за феминисткото движение, че точно в този момент има огромна промяна в идентичността че много от лицата на първите линии на работата работят срещу ежедневните послания в този филм. Няма да подкрепям филм, който продължава да увековечава мазнината фобия и идеята, че за една жена да бъде уверена, тя трябва да изглежда определен (тънък, бял, богат) начин. Изгледите са изключително проблематични и като малолетна жена в Холивуд, която има хиляди дебели момичета, които гледат към вас, се надявам, че ще разгледате посланието, което този филм изпраща. Палци долу.”

Брайънт обаче не взе леко тази критика. Тя откликва на коментатора с бърза защита на филма и призив хората да го видят, преди да съдят. – Чух какво казвате – каза тя. – Окуражавам ви да видите филма. Мисля, че ще откриете, че това не е така. Много съм горд, че съм във филм, който разказва историята на някой, който вярва, че доверието е пряко свързано с външния вид, но научава, че доверието идва отвътре. Това е филм, който бих искал да видя, когато бях на 14. “

Тя продължи: “През краткото си време в тази индустрия ми бяха изпратени всички видове унизителни сценарии, където тялото ми е линията. Избирам моите проекти внимателно с точно тези неща в ума. Промяната не може да стане за една нощ и този филм е стъпка в правилната посока. “

И така, каква е истината тук? е Чувствам се красива овластяване или регресивно? Както каза Брайънт, няма да знаем със сигурност, докато не излезе филмът – но има някои изводи, които можем да направим сега. Номер едно: Неосигуреността на тялото на всеки човек е валидна – моята, твоята, Ейми Шумер, дори Емили Ратайковски – така че не е справедливо да се чувстваш в душата на Рене в Чувствам се красива само защото има привилегия. Това не й пречи да се срива от време на време. Тя е човек. Ние всички го правим, независимо от това, което приличаме. Това, което се случва на екрана – особено ако е направено с хумор – е положително нещо.

Това е казано, че е важно филмите като този да имат самочувствие. Шумер е привилегирована жена. Не може да се отрече – и ако Чувствам се красива не признава това, тогава рискува да напусне тон-глухи. Това на свой ред ще обезсмисли всяко послание, което се опитва да продаде в края на краищата. Просто казано, Чувствам се красива трябва да се провери – или пък кинолюбителите, включително и мен, ще се проверят.

Пълната история зад размер 18 Облечи Таня Тейлър Направи Aidy Bryant

Ссылка на основную публикацию
2019