Клер Дънфи заслужава да има горещ секс

Още от времето на ABC Модерно семейство за първи път излъчен през 2009 г., имах мек пейзаж за Клер Дънфи, високопоставена жена и майка на трима, които постоянно се оглеждат наоколо, мислейки, Това наистина ли се случва? Това ли е моят живот?? Аз не съм съпруга или майка, но аз получа Claire. Може би това е така, защото аз бях описан от бивш шеф и повече от един бивш приятел като малко типичен А. (За което давам ярък звук навсякъде.) Шибайте една жена, че сте твърде над нея животът е като да се побъркаш на някого, защото ти е прекалено хубаво.) Може би сега, като жени в моите 30-те, които се приближават до (може би) да имат деца, забелязвам все повече и повече, че жените, които също се случват да бъдат майки често се отнемат от сексуалността си в популярната култура и тези равни части ме изпъждат и ме дразнят. Или може би просто не ми харесва да виждам стереотипа на “лудото” “невротично” женство. Клеър има много причини да бъде подчертана. Съпругът й все още практикува магически трикове заради доброто.

Независимо от факта, че Клеър (която играе експертно от актрисата Джули Боуен) е тънка и руса – две желани черти, поне в нашата култура – характерът е до голяма степен десексуализиран. В един от редките мигове ние виждаме Клер като сексуално същество и не дърпайки косата си като маниак, тя се преструва, че е някой друг. Неофициалната сюжетна линия върви по следния начин: За да подправят нещата, Клер и нейният съпруг Фил се срещат в хотелския бар и поемат алтернативния его, което води до удовлетворителен секс, който създателите на шоуто намекват, че дългосрочните двойки не могат да имат без фалшифицирайки го. Клер не само трябва да напусне дома си, тя всъщност трябва да се превърне в друг, за да се изрази сексуално. В един епизод от шоуто, излъчвано миналия месец, за последния ден на Свети Валентин, Клеър се разстрои най-сетне, че Фил изглежда желае фалшивото си нещо повече от истинското.

Преди да си мислите, че съм напълно без чувство за хумор, позволете ми да кажа, че го разбирам – това е измислено шоу и още повече, това е комедия. Трябваше да се смеем, докато Клер се преструва, че е Джулиана, секси, забележително бездетна жена, която иска Фил да я заведе в хотелската си стая и да й причини лоши неща. Видовете неща, които очевидно не можете да направите с майката на вашите деца, или поне това изглежда показват създателите на шоуто. Но това няма смисъл: в реалния живот щастливо омъжените двойки не само правят това мисионерско, на тъмно, напълно мълчаливо. Двадесет и два процента от жените в 30-те си години съобщават, че са имали анален секс през изминалата година, което е с 1% повече от жените в средата до края на 20-те години, според [The Kinsey Institute] (http://www.kinseyinstitute.org/ ресурси / faq.html). Що се отнася до оралния секс, данните показват, че може би тези, които се дават, получават: Докато жените в края на 20-те години са по-склонни да дадат орален секс на партньор през последната година (76%, в сравнение с 59% в техните 30 и 53 процента за жените в 40-те години), те също са по-склонни да имат партньор, който да им прави орален секс. Жените на възраст между 30 и 49 години са имали почти толкова голяма вероятност да са дали устно, колкото и да са ги получили. Не знам за вас, но аз просто наричам тази умна математика.

Много женски герои по телевизията, които също са женени и / или майки, биха ни накарали да вярваме, че омъжените жени не се интересуват от секс, или ако са, това е само случайно – годишнина, рожденият му ден, празнуващ промоция. Но това също е неточно изображение. Данните, публикувани от Института Кинси, показват, че омъжените двойки поддържат активен сексуален живот доста след първите няколко години. Осемдесет и пет процента от омъжените жени в края на 20-те години съобщават, че правят секс няколко пъти месечно или седмично, а 37% правят секс два или три пъти на седмица или повече. Цифрите намаляват за жените на 30-те и 40-те години, но не толкова, колкото ни се налага да мислим: 77% от омъжените жени на 30-годишна възраст правят секс приблизително веднъж седмично или повече, като 27% или три пъти седмично или повече. За жените в 40-те години тези цифри се понижават все по-леко, като 71% казват, че правят секс около една седмица и 24% се занимават със секс повече от два пъти седмично.

[#iframe: //giphy.com/embed/FwgRLrlpX2036 HTML5 = вярно] (480×352)

Тогава защо всички майки без секс по телевизията? За всяко неомъжено, безгрижно дете Оливия Папе – а на малкия екран има много силни женски герои – има една Клер, която ни напомня, че тревата не е толкова зелена. Тя едва ли е сама. През последните години гледахме Дебра Бароун (в ролята на Патриша Хейтън) Всички обичат Реймънд се оплакват от свекърва си между прахосмукачките. (Наздравяването плюс почистването не е равнопоставено с любовта.) Възможно е никога да не сме имали намерение да видим Лили Алдрин (Алисън Ханиган) на Как се запознах с майка ви като привлекателна; за разлика от борбите си като съпруга и нова майка, по-красивият, по-желаният Робин Схербатски (Коби Смулърс) разбра, че не е в състояние да има деца и се залива в кариерата си. Дори съпругите и майките на карикатурата – Лоис Грифин от Семеен човек, Линда Белчър от Бургерите на Боб– изглеждаше, че естрогенът е изсмукан от тях. За герои, които биха могли да бъдат създадени, носещи нещо, техните създатели избраха датирани прически, блузи с висока вратовръзка и вид панталони, които ви карат да осъзнавате откъде произтича терминът “мамо дънки”. Добавяйки обида към анимирани наранявания, характерният за Lois най-много е Брайън, семейното куче.

Искам да видя женски герой, който е женен с деца, но кой не е като Пеги Бънди Женен … с деца. Искам да говори за факта, че тя мастурбира, както и Илейн Seinfeld Направих. Искам тя да пожелае секс дори в шока си – 40-те, като Саманта Джоунс Сексът и градът. Искам да видя това с герои, които също имат семейство, защото жените трябва да могат да видят собственото си желание и желание да изиграят в шоутата, които гледат – а също така и техните партньори. Доста лошо е, че жените съставляват едва 43% от гласовете и главните роли в програмите за телевизионни предавания и че само 14% от тези жени са на 40 години, според доклад на Женския медиен център.

И това ни връща към Клер. Може би Модерно семейство създателите си мислеха, че са я уравновесили с Глория Прикет (“София Вергара”), най-силно сексуализираният “майка” герой в скорошната телевизионна мрежа. Глория е в много отношения анти-Клер: За всеки бутон нагоре и разхвърляна опашка, облечена от героя на Клеър, Глория издухва вълни и рокли, така формиращи, поставя мъжете – особено Фил – в танци. Но тя също така редовно пита сина си да й обясни нещата и разчита изцяло на съпруга си за финансова подкрепа. Глория е момиче в беда, макар и със сладко, секси ухапване, което ни кара да го забравяме почти.

Защо не може жена, която няма кариера с висока мощност, но има работа, която може да се грижи за себе си, но обича партньора си, който има деца, но не е загубил чувството си за себе си, да бъде герой, с? Защо жените знаци винаги трябва да бъдат погребани под леглото, мръсно пране или работни бележки, сякаш можем да бъдем секси, домашни или успешни, но не и трите? Трябва да има някои място за това, между които всъщност съществуват женските животи, включително реалистични изображения на начина, по който жените – особено жените над 40-годишна възраст, които могат да бъдат омъжени за деца – правят секс. Слаба Клер просто не го отрязва.

Можеш ли да мислиш за други телевизионни герои, където жените са десексуализирани? Има ли изображения на женската сексуалност по телевизията или филмите, които смятате, че наистина сте я закопчали? Споделяйте в коментарите.

Ссылка на основную публикацию
2019