Hair Nah е нова игра за болни жени, казвайки “Не докосвайте косата ми”

Когато някой докосне косата ви без разрешение, това е нарушение, но това е трудно да се обясни, ако не сте го изпитали сами. Ето защо Hair Nah, нова видеоигра, създадена от Wieden + Kennedy Art Director Momo Pixel, е толкова голяма работа. Играта илюстрира – в очарователно ретро осем-битов стил – точно какво е усещането да бъде посветено от непознати, които не могат да държат ръцете си за себе си. Не мога да спра да го играя. Twitter не може да спре да говори за това. И причината е проста: Това е мощно културно изявление под формата на бързо забавление.

Играта дойде от собствените преживявания на Пиксел, като косата й се докосна без разрешение, нахлу в личното й пространство, което започна, когато се премести в Портланд. “Веднъж, когато се преместих тук – моя глупак, беше като всеки друг ден, след като веднъж беше десет пъти на ден.по дяволите… Коса Не! Трябваше да направя нещо или да кажа нещо, така че хората да спрат да го правят. Защото това не е наред и не съм наред с това, че съм нарушен. “

учтивост of [Hair Nah](http://www.hairnah.com){: rel=nofollow}

Тъй като някой, който напусне работата в търговията на дребно, защото не можах да се справя с случайни жени, които се протягаха и ме хванаха за къдрици, докато се замислях за собствения си бизнес, изправях закачалки или сгъваеми ризи, се отнасях към косата Не по начин, , Черните жени имат достатъчно трудно време, за да се справят с косата им, която се полицай – в класните стаи, работната сила и на корицата на списанията. Не се нуждаем от хора, които да се протягат и да ни пробуждат, но това се случва през цялото време. Когато се случи с мен, замръзвам. Красотата на Hair Nah е, че ви позволява да пренаписвате това преживяване, което Pixel минава и през мисията, която тя ми обясни в цитат, който наистина трябва да се чете изцяло, за да оцените.

“Исках най-накрая да защитят спокойствието, пространството и косата си, защото често в реалния живот не сме. Когато някой докосне косата ми , Аз изпитвам шок.Не сте неподготвени за това и не мисля, че някога ще бъда готов за някой, който да нахлуе в моето лично пространство.След това обикновено се засрамвам от себе си, защото не съм се подготвил за себе си или не казах какво искам Винаги ми се искаше да накарам човекът да докосва косата ми да се чувства неудобно, както аз съм, но никога не съм.

Не само можете да си възвърнете своето пространство без страх в играта, но колкото повече късате ръцете на непознати, които достигат до косата ви, толкова по-бързо сте нагоре. Също така е невероятно лесно да се играе. Дори аватарите са забавни, с прически, вдъхновени от Black Twitter. “Когато си мислех за различни прически – продължи Пиксел – продължих да си представям кои стилове Twitter да ме клони и за когото биха се смалили, така че има един стил, който да изглежда като Максин Уотърс, Меган Добър, приличате на теб леля, а едната е “голямата копка”. Други, които вкарвах, защото са класически за нас: възли на Банту, афро, които могат да минат през тях и просто да ви овладеят.

учтивост of [Hair Nah](http://hairnah.com/){: rel=nofollow}

Може би най-доброто от всичко, това не е просто неоново ярко катартическо преживяване за черни жени, а също и проклетно полезно средство за всеки, който не може да контролира ръцете си около косата на някой друг. “Това е неприятна тема и е гадно, когато се случи”, каза Пиксел. “Често пъти не знаете какво да правите, така че за жените, които са се докосвали без разрешение, се надявам, че играта ще им даде смях, любов и нещо, с което да се отнасят. Искам да спираме, да видим как изглежда това, да си представиш как се чувстваш и после да спреш, това е. Супер прост, дръж си ръцете за себе си.

Ако сте докоснали косата си без разрешение, играйте тази игра. Ако сте докосвали косата на някого без разрешение, играйте тази игра. Ако сте на компютъра си и използвате двете си ръце – получавате идеята.

Можете да играете Hair Nah тук.

Свързани истории:-Соланж отговаря на списание, че е редактирала косата си на корицата си – Защо са приложенията за красота на моята дъщеря? Другите кафяви момичета? – Служител на бананова република казва, че е казала, че нейната кутийка е изглеждала твърде “

Ссылка на основную публикацию
2019