“Look What You Made Me Do” Regissören avslöjade bara meningen bakom “Old Taylor”

Om du har en puls har du utan tvekan hört Taylor Swifts nya sång “Look What You Made Me Do”, där hon förklarar “Old Taylor” är död. Betydelsen bakom den här lyriken är fortfarande ett mysterium. Fans tyckte ursprungligen att det var meningen att Swift övergav sin gamla smileys personlighet, men det gick ut genom fönstret när hon kom fram i en AT & T-annons fylld med snygga katter och kakdeg. Kanske är linjen riktad mot media: “Old Taylor” satte sig tillbaka och ignorerade tabloids, men “New Taylor” skjuter tillbaka i form av ett album där hälften av hennes ansikte är fyllt med tidningspapper på omslaget. Kanske betyder det att hon inte längre kommer att ha på sig håret i lösa lockar.

Eller kanske “Old Taylor” betyder inte alls alls – det är vad Joseph Kahn sorts föreslår i sin nya intervju med Mängd. Regissören, som hjälmmade “Look What You Made Me Do” -videoen, säger att Swift är “konsekvent” hos vem hon är, vilket i grunden betyder “Old Taylor” och “New Taylor” är samma.

“Taylor är Taylor,” sade Kahn. “Hon är så konsekvent i vem hon är. Hennes avbildning kan förändras beroende på vad tematiken i konsten är att hon producerar, men personen är densamma. Det finns en kärnperson där där det verkligen är ett fantastiskt människa.”

Med andra ord gör Swift vad dussintals popartister gör några år: Hon återuppfinner. Det betyder inte att hon ändrar sig själv; Hon anpassar bara sin offentliga bild för att passa den historia hon säger. Madonna och Rihanna är proffs på detta, och nu är det också Swift. Hennes tidigare jag är inte död – bara hennes tidigare bild.

Det är intressant att många tycker att Swift bokstavligen förändrar sig med den här nya musiken, som att hon är “metodsång” eller något. Detta är ett fenomen som jag har märkt med kvinnliga artister. Ofta kan människor inte skilja arbetet från konstnären. Deras offentliga personligheter och verkliga liv är oupplösligt länkade, vilket är mycket frustrerande. Kvinnliga artister ska kunna uttrycka sig kreativt utan att världen tänker att det finns problem eller förändringar i deras personliga liv. Ibland är det inte så djupt.

Ссылка на основную публикацию
2019