Har du märkt att de läser alltid på “vänner”? Ja, även Joey

Det verkar som om några månader, det finns en ny aspekt av Vänner att diskutera, som när vi lärde oss varför alla väggarna var lila i Monicas lägenhet. Eller att vi har sjungit fela texter till temansången hela tiden. Men en sak som inte har undersökts än? Alla böckerna läses i “90s showen” och vad de betyder för karaktärerna.

De böcker som besättningen-ja, inklusive Joey-välja, har stor betydelse, när du börjar gräva. Några tjänar som en subtil inblick i karaktärens tankegång vid den tiden (se: Irlands Ross-läsning Idioten). Andra flyttar tomten framåt, som en födelsedagspresent Chandler köper för Joeys flickvän, för att han har känslor för henne. Några anmärkningsvärda dem försvårar händelser som kommer. De visar emellertid oss ​​något djupare om Phoebe, Ross, Rachel, Chandler, Joey och Monica.

Men innan vi börjar, en ansvarsfriskrivning: Vi inkluderar inte tidningar, tidskrifter eller några böcker som hänger i bakgrunden på Central Perk. Vi pratar strängt om böcker som karaktärerna verkligen läser i ett avsnitt. Så till exempel, även om vi såg avsnittet där Rosss avhandling bor i biblioteket, läser ingen någonsin det. Massor av människor har skapat sig framför det.

Presentera: Den med alla böckerna.

Säsong 1, Episod 9: “Den där underdog kommer undan”

Yertle the Turtle av Dr. Seuss

Susan, samarbetspartnern till Ross ex-wife Carol, läser denna klassiska barns berättelse till deras ofödda barn. Historien handlar om den oförutsägbara kraft som kommer med makten. Yertle är damens kung som lägger sig på toppen av en stack av sina sköldpaddsämnen, så att han bättre kan se sitt rike. Men en av sköldpaddorna, Mack, burps och Yertle slås av sin tron ​​och lämnar Mack som den nya kungen. Vid offentliggörandet var det utan tvekan en kommentar till klassismen. Men i detta sammanhang känns historien om den nya heta sköldpaddan i stan som en subtil adress för att showet helt omarbetar Carol i det här avsnittet. (Den ursprungliga skådespelerskan Anita Barone ersattes av Jane Sibbett.)

Säsong 1, Episod 11: “Den med fru Bing”

Eufori obundet av Nora Bing

Tyvärr finns inte denna bok IRL. Men Noras erotikroman inspirerar Rachel att skriva sin egen sexiga bok, vars första kapitel visas i slutet av episoden. Och eftersom detta äger rum några episoder efter att Rachel börjar sin kärleksaffär med Paolo, kan vi förstå den sanna innebörden av den här boken för att vara en annan kall påminnelse till Ross att Rachel är att hyla med en annan kille.

Säsong 1, Episod 12: “En med dussin Lasagnas”

Födelseboken: Allt du behöver veta för att ha ett säkert och tillfredsställande födelse av William Sears och Martha Sears

Ross förbereder sig för att vara en far – och som alla som inte kan få tillräckligt med akademi, har han en väska full av böcker för att få honom redo. Även om det finns flera titlar, det vi kan se klart är Födelseboken. Det är passande att han är mest involverad i en bok med två skrifter, för det påminner oss om att Susan och Carol kommer att uppfostra barnet som medföräldrar och Ross är det tredje hjulet.

Säsong 1, Episod 24: “Den där Rachel finner ut”

Åh, de platser du ska gå! Av Dr Seuss

Rachel tar emot den här boken från Joey som en födelsedagspresent. Joey förklarar att boken – vanligtvis reserverad för examen – fick honom genom några svåra tider. Men hur är det med de platser som Rachel kan gå? Um, hur är det med flygbolaget att berätta för ROSS hon älskar honom? För det är det hon gör några minuter senare, när Chandler av misstag avslöjar Rosss känslor.

Säsong 2, Episod 3: “Den där Hacklar dör”

Min stora bok av klagomål av Mr. Heckles

Innan Elaka tjejer gav oss Brännboken, Vi hade Mr. Heckles som höll fläckar på gänget. Syftet med denna bok – och bara om allt annat vi hittar i Heckles lägenhet – är att ge Chandler en Scrooge-behandling, för att visa honom vad som ska komma om han fortsätter på denna väg. Men den här boken handlar verkligen om klagomål, vilket gör oss till den första stora matchen mellan vännerna två episoder senare när Rachel, Phoebe och Joey klagar på att de inte gör tillräckligt med pengar för att göra allt Chandler, Monica och Ross föreslå.

Säsong 2, Episod 19: “Den där Eddie kommer inte att gå”

Var din egen vindhållare

Phoebe och Monica presenterar Rachel för denna nya självhjälpsbok, som tyvärr inte är riktigt utanför Vänner universum. Vad som är verkligt, är dock bokens känslor av att vara en vindgudinna och inte låta män dricka från din inre kraft. Kanske är det bemyndigandet av denna falska bok som stärker Ragles självkänsla och får henne att sjunga “Copacabana” vid Barry och Mindys bröllop bara några få episoder senare.

Säsong 3, Episod 1: “Den med prinsessan Leia Fantasy”

Öring: En illustrerad historia av James Prosek

För det mesta har vi inte inkluderat konstböckerna som hänger runt Central Perk som ingen läser. Men i det här fallet kan vi tydligt se att Chandlers spendera tid med en om fisk. Kanske beror det på att Janice har gjort en av hennes (många) reentries till sitt liv och Chandler är på, på krogen? På Janice krok. OK, jobba med oss ​​här.

Säsong 3, Episod 3: “Den med Jamen”

Hundra år av ensamhet av Gabriel Garcia Marquez

Visst är det här episoden för det mesta att Monica använder ett syltprojekt för att distrahera henne från att vara ledsen om Richard, men det är också det avsnitt där Ross lär Chandler hur man gör kram-och-rullen för att få mer utrymme som sover bredvid Janice. Först kan det tyckas att Chandler läser en bok om att vara ensam i hundra år uppger tanken att han bara försöker få lite utrymme från Janice. Men boken heter inte Sex till åtta timmar av ensamhet-Det är ett århundrade. Som i Chandler är det fortfarande så otänkbart vid denna tidpunkt kommer han nästan säkert att vara ensam under de kommande hundra åren.

Säsong 3, Episod 12: “Den med all jalusi”

Blommor av ondska av Charles Baudelaire

Monica sätter upp ett skifte som den falska boobkledda kocken på 50-talet som den sexiga buskaren Julio läser den här boken av fancy erotisk poesi. Detta lägger grunden för Julio att skriva sin dikt “The Empty Vase” om Monica, men det låter också lyricism spela ett centralt tema i episoden, som när Monica hyr barbershopkvartetten för att offentligt dumpa Julio med låt.

Säsong 3, Episod 13: “Den där Monica och Richard är bara vänner”

Små kvinnor av Louisa May Alcott

Den lysande av Stephen King

Ras: Hur svarta och vita tänker på den amerikanska obsessionen av Studs Terkel

Det här kan verka som en söt liten bokbyte mellan Joey och Rachel, men här är sanningen: Joey berättar för Rachel att hon måste sluta sitt jobb på Central Perk för att få “rädslan”. Med andra ord att sätta själv i en position där hon inte har något att falla tillbaka på och hon är tvungen att driva sin karriär i mode. Vilket bättre sätt att få “rädslan” än att läsa en av de skrämmaste böckerna hela tiden? Vad Joey läser Små kvinnor, han finner i slutändan alltför ledsen och läskigt och vill lägga den i frysen. Och eftersom någon insikt i kvinnans faktiska tankar och känslor skulle motverka den kod som Joey lever med, självklart han vill gömma bort det.

Under den mer allvarliga sidan läser Ross den ikoniska Studs Terkelboken om ras medan han sitter vid Central Perk-innan han och Chandler märker att Phoebe nuvarande pojkvän har på sig gymnastikshorts som visar sin skräp.

Säsong 3, Episod 14: “Den med Phoebe Ex-Partner”

Idioten av Fyodor Dostoyevsky

Rachel och Ross är i sängen och Ross läser Idioten samtidigt som man argumenterar för att det är olämpligt för Rachel att gå på en modeföreläsning med sin kollega Mark. Så Ross förbinder sig att gå med Rachel för att eliminera Mark från utflykten. Takeaway här: Ross är en riktig idiot.

Säsong 3, Episod 22: “The One With Screamer”

Hur Stella fick sin groove tillbaka av Terry McMillan

Björnen gick över berget av William Kotzwinkle

När Rachel lär sig Ross är att föra ett datum för att se Joeys nya lek, skryter hon för att hitta en också. Inte konstigt att hon läser en klassisk bok om att återuppta ett kärleksliv när episoden öppnas.

Under tiden Chandler läser Björnen gick över berget. Den här har all överklagande av en barns bok som fångas i en vuxen roman. Om det inte är Chandler vet jag inte vad som är.

Säsong 3, Episod 25: “En på stranden”

Den sista sak han önskade av Joan Didion

Alla är ute i Montauk för att gå med i Phoebe när hon möter kvinnan som visar sig vara hennes födelsemamma. Och av alla menar vi att Ross har tagit med sig sin nya flickvän, Bonnie. Rachel älskar inte det här – och medan hon läser denna Didion-roman klagar Bonnie att hennes långa hår är för tufft för stranden. Så mycket sand! Rachel börjar Bonnie att raka huvudet … och du kanske säger att det är det sista som Ross ville ha.

Säsong 4, Episod 1: “Den med maneterna”

“Gör det?” Av Rachel Karen Green

Brevet Rachel skrev Ross, som vi också kan titeln “Gör det” för att hedra den ultimata frågan till hands, är 18 sidor fram och bakåt – det kan lika väl räknas som en kort bok. Det var en lista över Rachels brister som först fördjupade det här paret, så det är naturligt att ett skriftligt dokument ger dem tillbaka tillsammans.

Säsong 4, Episod 3: “Den med manschetten”

“V” Volym, encyklopedin

Joey köper den enda volymen “V” från encyklopedinförsäljaren. Varför är detta betydande? Tja, trots alla uppgifter under “V”, har Joey fortfarande inget begrepp som den tidlösa Velveteen kanin, som kommer in i spel tre episoder senare.

Säsong 4, Episod 5: “The One With Joey’s New Girlfriend”

Hymn av Ayn Rand

Det här är på en tid då Ross och Rachel har flyttat bortom obehaget att vara exes i samma rum och är i full rivalitet för att visa upp sina nya datum framför varandra. Rachel läser Hymn, en dystopisk bok om socialismen, vid Central Perk när Ross kastar en servett med kvinnans telefonnummer i ansiktet. Rachel läser den här boken för att föreslå att hon är alltför mogen att spela i Rosss spel, men när hon börjar bli en NYU-student ser vi att hon verkligen var uppmärksam på Rosss antics-och bevisar att ingen någonsin läser verkligen den boken.

Säsong 4, Episod 6: “Den med den smutsiga tjejen”

Velveteen kanin av Margery Williams

Chandler går igenom mycket besvär för att få den här boken som en present till Kathy, Joeys flickvän som han har känslor för, men säger slutligen henne att det är från Joey. Historien handlar om en kaninleksak som blir verklig tack vare barnets kärlek. Så kanske vi kan säga att det är som Kathy är kaninen, som blir ett riktigt romantiskt intresse för Chandler, tack vare ett barns kärlek (Joey).

Säsong 4, Episod 13: “Den med Rachel’s Crush”

Vad förväntas när du förväntar dig av Heidi Murkoff

I det föregående avsnittet kom Phoebe överens om att vara en surrogat för Frank och Alice. I “The One With Rachel’s Crush” plockar hon upp * Vad man kan förvänta sig när man förväntar sig “för att lära sig vad man kan förvänta sig. Och medan den här boken påstås täcka allt som Phoebe behöver veta om graviditeten, gjorde det inte inkludera en sak som verkligen chockade henne: att hon skulle vilja äta kött. (Obs: Joey läser också den här boken i säsong åtta för att förbereda sig för Rachels bebis.)

Säsong 4, Episod 15: “The One With All Rugby”

Som ett hål i huvudet av Jen Banbury

Monica och Rachel har förlorat sin lägenhet till Chandler och Joey efter ett vilt spel av trivia, och Monica kan inte vila tills hon känner till omkopplarens funktion nära dörren i sin nya lägenhet. Hon läser den här boken och njuter av ett glas vin när Rachel kommer hem för att finna att kvinnan läser om ett hål i huvudet har också lämnat sju till 10 verkliga hål i väggen och golvet, efter att ha försökt hitta ledningarna för strömbrytaren.

Säsong 4, Episod 18: “Den med Rachels nya klänning”

En kortfattad ordlista med förnamn av Patrick Hanks

Phoebe namnger en av tripplarna och försöker bestämma vad man ska välja. Naturligtvis är idén att välja ett namn inte bara för barnet; flera episoder senare avslöjar Phoebe för första gången sitt alter ego: Regina Phalange.

Säsong 4, Episod 21: “Den med invitationen”

Tillgång till London av Richard Saul Wurman

Chandler läser den här boken för att förbereda den stora resan till London för Ross och Emily bröllop. Men varför är Chandler den enda som läser om den brittiska staden? Kanske boken är förskuggande att han kommer tillgång mycket mer än han bargained för i London … som Monica.

Säsong 5, Episod 7: “Den där Ross rör sig i”

Praktisk Intuition i Kärlek av Laura Day

Monica läser denna bok på Central Perk medan Rachel ser Danny (yeti) som bär en låda med sprit. Han säger att han har en fest, och Rachel lanserar i en episod-lång idrotts analogi om dating-politik som aldrig riktigt når sin slutsats. Bollen är i vars domstol? Vi vet inte. Men Rachels vilda mönster om hennes förhållande till Danny står ihop med en praktisk guide till dating.

Säsong 5, Episod 9: “En med Rosss Sandwich”

Wuthering Heights av Emily Brontë

Jane Eyre av Charlotte Bronté

Rachel och Phoebe tar en litteraturklass tillsammans, men Rachel läser inte riktigt böckerna. Om Wuthering Heights handlar om hur destruktiv avundsjuka och hämnd kan vara, och Jane Eyre handlar om utvecklingen av en karaktär, då är det säkert att säga att båda litterära teman appliceras på huvudriten av detta avsnitt, vilket är att Ross förlorar sin skit över någon som äter sin smörgås och tvingas ta avgång från jobbet.

Säsong 5, Episod 17: “Den med Rachels oavsiktliga kyss”

Att döda en Mockingbird av Harper Lee

Monica läser den här boken i sin lägenhet, men boken är verkligen en förskuggning av vad som kommer att hända med Phoebe. I det här avsnittet möter Phoebe Gary, polisen vars märke hon hittade på kaféet, och de börjar datera. Bara fyra episoder senare dumpar Phoebe honom efter att han bokstavligen skott en fågel.

Säsong 5, Episod 22: “The One With Joey’s Big Break”

Alkemisten av Paulo Coelho

Ross läser denna klassiska historia om självupptäckt i episoden innan han går till Las Vegas och gifter sig råtta med Rachel. Bokens centrala budskap handlar om att följa dina drömmar – vilket kanske är det som övertygar honom att ljuga för Rachel och inte få sitt äktenskap annulleras så att han kan förverkliga sin dröm om att inte bli skild för en gång.

Säsong 6, Episod 2: “Den där Ross Hugs Rachel”

Som ett hål i huvudet av Jen Banbury

Verkar denna bok bekant? Det är boken Rachel läser när Monica berättar för Chandlers rörelse och Rachel måste flytta ut. Det är också samma bok som Monica läser tillbaka i säsong fyra när hon och Rachel förlorar sin lägenhet. Hur passande att Rachel läser den här boken när hon ska förlora sin lägenhet igen.

Säsong 6, Episod 13: “Den med Rachels syster”

Lyckans konst vid Dalai Lama

Ombyggnad av indianen av Fred Haefele

Rachels syster Jill, som spelas av Reese Witherspoon, är i stan, och Phoebe berättar för Rachel att hon känner en gnista mellan Jill och Ross. Rachel lägger på en faux maturity om det och misstänker övertygat Jill att gå ut med Ross. Allt medan du läser Lyckans konst, som vi bara kan anta att hon stirrade på, fuming, och inte faktiskt läser.

Under tiden är Monica sjuk men försöker övertyga Chandler hon är inte. Faktum är att hon verkligen kan gå för något kön. Så även om Chander är en läsning Ombyggnad av indianen, en historia om en man som bygger om en motorcykel och återuppbygger sitt liv, verkar det som Monica är den som är på en strävan. Med en liten bit av VapoRub lyckas hon med att få Chandler i sängen.

Säsong 6, Episod 14: “Den där Chandler kan inte gråta”

Kycklingsoppa för själen av Jack Canfield, Mark Victor Hansen och Amy Newmark

I det föregående avsnittet försöker Chandler ta hand om Monica medan hon är sjuk. I det här avsnittet är det Chandler som behöver den ordinarie kycklingsoppa. Självklart är det inte mänsklighetens gut-wrenching talesätt som bryter Chandler i slutet – det är att Ross och Rachel bara inte kan arbeta ut saker.

Säsong 7, Episod 15: “The One With Joey’s New Brain”

Beethovens hår: En extraordinär historisk odyssey och en vetenskaplig mysterium löst av Russell Martin

Varför läser Ross en bok om Beethoven? Förmodligen för att det är episoden där han förbereder sig för att spela säckpiporna på Chandler och Monics bröllop. Han kommer i kontakt med sin musikaliska sida! Och vad gäller “mysteriet löst”? Tja, tack vare Rosss oförmåga att vara subtil, vet vi att han förbereder sången “Celebration”.

Säsong 8, Episod 7: “Den med fläcken”

Flickvännen Guide till graviditet av Vicki Iovine

Även om Ross läser en bok kallad Holländska för nybörjare i det här avsnittet finns det ingen exakt version av den här boken i det verkliga livet. Men du kan absolut hitta Rachels bok, Flickvänens Guide till Graviditet. I detta avsnitt läser Rachel det när Joey ber henne att fortsätta leva med honom när barnet kommer. Om du tänker på det, har Joey den perfekta lägenheten för att höja en bebis. Vi pratar om en plats där om du spjäller spaghetti på golvet, lämnar du bara den. Det är hela Joey’s guide till graviditet.

Säsong 8, Episod 10: “Den med Monica Boots”

Graviditet för dummies av Joanne Stone, Keith Eddleman, och Mary Duenwald

Joey syster Dina är gravid och läser den här boken, men Dina är inte dummy. Den här titeln hör som Joey som Rachel måste utbilda honom på hur hyfsat det är att tänka att Dina inte är redo att ha en egen bebis.

Säsong 8, Episod 11: “The One With the Creepy Holiday Card”

Kommer cirkeln vara obruten? Reflektioner om död, återfödelse och hunger efter en tro av Studs Terkel

Ross kan inte få nog av den här författaren, och hur “Ross” är det att läsa en bok om döden? Han tittar på det när Mona frågar honom att skicka ut ett semesterkort tillsammans, och han inser genast att han har gjort ett misstag i sin relation. Naturligtvis, när vi betraktar frågan “Kommer cirkeln att vara obruten?” Kan vi bara anta att för Ross betyder det att hans oändliga krets av dåliga relationer någonsin slutar?

Säsong 9, Episod 2: “Den där Emma gråter”

365 Saker varje ny mamma borde veta av Linda Danis

Den nya mammans handbok: Över 800 tips och råd från hundratals mammor för barnets första år av Mary Jeanne Menna

365 saker kombinerar moderna delar med bönans tilltala. Den nya mammans handbok ger mer än 800 tips från nästan lika många mammor. Det enda som får Emma att sluta gråta är Monicas omfamning. Det här är en fin taktförändring från de tidigare årstiderna, när Ben skulle gråta först när han var nära Monica. Så medan dessa böcker verkar vara avsedda för Rachel, sätter de faktiskt upp tanken på Monica som en mamma som händer senare i serien.

Season 9, Episode 15: “The One With the Mugging”

Science Boy av Ross Geller

En annan bok som endast finns i Vänner universum, Science Boy spelar en viktig roll. En tonårig Phoebe rånade en tonårig Ross, långt innan de kände varandra. När Ross bemoansar den mjuka som förlusten av hans ursprungliga konstverk för Science Boy, Phoebe påminner om att hålla den och returnera den till Ross. Detta är viktigt eftersom det visar att Ross i en tidig ålder valde vetenskap som sin karriär.

Säsong 10, Episod 4: “Den med kakan”

Älskar dig för alltid av Robert Munsch

Det finns flera böcker på Emmas första födelsedag. Rider Stormen ut: Hantering av postpartum Depression och Sex och ensamstående mamma är inte riktiga, men Älskar dig för alltid det är säkert. Och det är intressant att Joey läser den här boken högt, bara några episoder efter att ha kysst Rachel.

Säsong 10, Episod 13: “Den där Joey talar fransk”

Essential franska

Som Ross Holländska för nybörjare, Det finns ingen exakt version av Joey’s bok. Även om Joey lär sig franska för en audition, förklarar boken här en av de sista ögonblicken i serien: Rachel förbereder sig för att flytta till Paris. Det är säkert att anta att Joey fortfarande känner till alla franska pickup-linjer.

Contents

Ссылка на основную публикацию
2019