Folk Tänk Lady Gaga New Song låter precis som denna Madonna Classic

Lilla monster, gläd dig! Lady Gaga gjorde sin energiska återkomst till pop sena torsdagskvällen (8 september) med “Perfect Illusion”, den (påstådda) ledningen ensam av hennes högt förväntade femte studioalbum. “Perfekt illusion” är inte en återgång till slick elektro-glans, som många fans förväntade. Den är rå, ohållbar och fylld med garagebandsgusto-ecstasy med en kant. Lyssna på det, nedan.

Men inte alla är nöjda med Mother Monsters återkommande retur. Det tog inte lång tid för Twitter-användare att göra soniska jämförelser mellan “Perfect Illusion” och-du gissade det-Madonna. (Om du glömde, fick Gaga kritik 2011 när folk trodde att hennes hit “Born This Way” lät lite för bekant med Madonnas klassiska “Express Yourself”.)

Den här gången är Madge 1986-låten “Papa Preach” inte att människor hör i Gagas nya sång. Båda låtarna har definitivt liknande tempos och känner sig väldigt 80-åriga, för att en av dem var bokstavligen gjord under den tiden – men har dessa fans ett fall? Ompröva “Papa Prata inte” nedan och lyssna på några paralleller:

Dessa människor på Twitter gör det säkert, och de håller inte tyst på det:

Är det här en sträcka? Eventuellt – och folk som tycker om detta också är inte rädd för att säga det.

Så vad händer här? En musikalisk copycat … eller en reduktiv jämförelse som människor bara inte låter dö? Juryn är fortfarande ute, men en sak är säkert: Ett annat Gaga och Madonna fankrig är nära förestående. Anka för omslag.

FOTO: Giphy
Ссылка на основную публикацию
2019