Ditt kompletta kortkortsäsong Säsong 3 Sammanfattning

Läs inte detta inlägg om du inte har sett allt Korthus, och jag menar alla 13 episoderna. Flör inte med fara om du har sett åtta och tror att du bara kan bläddra halvvägs genom posten. Det här inlägget är för personer som har sett alla Korthus, säsong 3 – med andra ord, allt Korthus hittills, ner till krediterna.

hus of cards season 3

Okej, jag tror att jag har grundligt befriat mig från allt spoileransvar, eller hur? Låt oss prata. Jag avslutade säsong tre i helgen, och jag är fortfarande i form av en dimmig. Säsong tre var markant annorlunda än de föregående två, och inte bara för att Frank hade tillgång till sitt eget plan. Årstiderna ett och två rampade mot ett visst mål och slutade när målen slutfördes. säsong tre var mer av en oändlig bilkrasch som för allt vi vet fortfarande pågår. Sakerna blev inte precis insvept.

Och de gick förbi i en suddighet – det var därför jag trodde det skulle vara bra att sortera genom händelser, episoder efter episod, känsla av känsla.

Avsnitt 1

Självklart spenderade vi alla det här avsnittet från den uppenbarelse som DOUG ÄLSKAR. Jag var sönder Doug var min favorit karaktär från årstiderna en och två, så jag var glad att se honom tillbaka. Men verklighetskontroll: En kille som ligger i djupskogarna för vad som tycktes vara som minst över natten med ett stort, öppet huvud sår? Inte så säker på att spår. Nåväl, ändå: Doug lever, och det här avsnittet började vår smärtsamma årstid långa inblick i det ensamma (men extremt rodigt, jag måste påpeka) livet Doug leder. Den oklanderligt namngivna FBI-bönen Gavin Orsay är tillbaka och går med på att hitta Rachel för Doug (hon är uppenbarligen på språng, har försökt att krossa en regerings bigwig huvud i). Vi ser den fantastiska bostaden för första gången – den är utrustad, överraskande överväger deras tidigare hem, med de mest lyxiga sängkläder som du någonsin har sett. Vi får reda på att Claire vill vara ambassadören och också att hon planerar att springa på kontoret någon dag. Vi hör “America Works” eller “AmWorks” för det första men absolut inte sista gången – och även som någon med rudimentär politisk know-how och fullt förtroende för Franks känsla av tyranni, tycker jag att det är lite förflutet att en president någonsin skulle meddela en plan att avbryta socialförsäkring, Medicare och Medicaid någon annanstans än en bar han har varit i för länge. Sist men inte minst: Vi måste prata om Franks plats på Colbert-rapporten. Det är i detta utmärkta faux-show-segment som vi ser hur obekvämt Frank kommer ner med allmänheten – han är i grunden motsatsen till president Obama.Episod 2

Eesh. Claires FN-bekräftelseshörning före en kongresspanel tar en ful tur när Mendoza (du kommer ihåg honom, den stora republikanska killen som ser ut som han tränar Little League på helgerna) griper sig till en out-of-context soundbite – “Militären är irrelevant” -Och kör den i marken. Frank är i ännu större problem – den demokratiska maktpossen rullar in i Vita huset för att fråga honom, men säg honom verkligen, att inte springa igen när hans term är uppe. Detta kontingent inkluderar den iskalla-coola Jackie Sharp, vars nyårs upplösningar var uppenbarligen att slå på Frank och få en stylist. (Hon ser snygg Claire-ish.) Men Remy har en plan: de kommer att be Jackie att springa Franks hemliga försvar igen, så länge hon får vara sin VP när han kör igen. För att han ska springa. (Trevligt försök, jowly kille och kille med sidodel.) Remy, som i allmänhet ser chockad och orolig över varje syn han kommer på, är ovanligt chockad och orolig när han hittar Jackie på ett datum med sin seriösa läkare BF, Alan, som är en sådan Alan förresten. Sidotag: Det tog mig för evigt att ta reda på var jag kände den här skådespelaren Shawn Doyle från; visar sig att han var en av Bills bröder på Stor kärlek, den som är gift med den galna brunetten. Tillbaka till åtgärden: Inte överraskande, Kongressen rösta emot att bekräfta Claire för U.N. Oavsett, Frank bestämmer, över en PB kommer han bara att de får vad hon vill ha. Frank gråter också som en liten pojke under sitt skrivbord. Det verkar varken Frank eller Claire kan förstå varför människor inte bara kommer att ge sig till deras fall av gimmerna. det är förmodligen för att deras gimmor innebär att döda den amerikanska drömmen och ha super viktiga jobb de inte förtjänar.

Episod 3

Claire är ambassadör! De fick det gjort. Och nu möter vi den ryska presidenten Petrov, vars karaktärsnamn troligen avgjordes, eftersom det skulle vara lätt för en massa amerikanska aktörer att säga. Petrov kommer till Vita huset för ett besök för att diskutera ett fredsbevarande uppdrag i Jordandalen – ett tvistområde mellan Israel och Palestina – som har blivit Claires stora FN-projekt. Denna episod består huvudsakligen av Petrovs överdådiga statsbesök, där han gör att alla tar picklebacks och kyssar Claire fullt på munnen. The Pussy Riot Girls gör kanske den mest slumpmässiga cameongen i TV-historia, lovande att spela bra som middagsgäster innan de slår ut en anti-Petrov-stunt från precis över bordet från honom. På något sätt har möjligheten till denna händelse fått av alla. Hur som helst, de viktigaste tajten från det här avsnittet: (1) Tar mer än en fin middag för att vinna Rysslands stöd, (2) VP Donald är att Korthus som Jerry är till Parker och rek, och (3) denna serie kommer att behöva arbeta hårt för att roa ett roligare ögonblick än Claire och Catherine Durant spelar ölpong sent på kvällen i Vita huset.

Episod 4

Heather Dunbar får Ryssland att se wimpy. Efter en juridisk karriär som utredar och försvarar Frank, meddelar hon att hon blir hans motståndare i tävlingen för att vinna den demokratiska nominering till president-men inte innan Frank royally pissar henne bort genom att försöka samla henne in i en högsta domstolen för att förhindra henne från att jaga ordförandeskapet. (Det faktum att detta kommer på bekostnad av en rättvisa som försämras från Alzheimers – en rättvisa som visar sig vara Dunbars nära vän – gör det maximalt smal.) Doug ser en möjlighet att ordna en skumlig skugga ner en korridor , då uppmanar Dunbar att erbjuda sina tjänster. Trots vem vet Franks svagheter bättre än honom? Dunbar är fascinerad, men springer inte vid chansflugorna och utslagsbeslut är inte hennes stil. Frank går också till en kyrka och slutar att krossa ett krucifix. “Ring någon för att rensa upp det här”, berättar han Meechum, och därmed måste jag skratta, för vem ringer du för att städa upp och ersätta krossar av Jesus?

Episod 5

Jackie är förlovad med killen från Stor kärlek. Hon får denna boll att rulla för att se mer president, eftersom hon lanserar en skamkampanj som så småningom kommer att kulminera i att hon släpper ut, slår stöd till Frank och heter sitt VP. Kille från Big Love växer verkligen på mig. Det är ganska sött när han säger att han har en förlovningsring för att hon stashed i bilen. Det är också ganska sött när han erbjuder att få pizza. Om jag inte hade den största mjukpunkten i världen för Remy, skulle jag vara glad. Men jag är ledsen. Samtidigt visar Doug Dunbar hur seriöst han är genom att dra ut – du gissade det – den tidskrift där Claire skrev om hennes abort, vilket visar att hon ljög om sin timing på nationell tv. Dunbar, som faktiskt kan vara kvinnan som de grundade Lady Justice-statyn på, är förskräckt. “Jag skulle aldrig göra det för en annan kvinna”, berättar hon för Doug. Talar om kvinnor: Claire bygger på hennes ölpongbadassery, frågar den chauvinistiska ryska diplomaten som hon har jobbat med för att träffa henne i damernas rum för att prata. Han böljer, men hennes aide lovar att hon bara sätter på smink – då fortsätter Claire att kissa framför honom. Meddelande: Sluta komplimera mig på mina kläder. Jag är fullständigt kapabel att förstöra dig.

Episod 6

Det här är allt det faller isär. Claire och Frank går till Petrovs hus till middag den här gången, så att säga; Dagens ordning är frisläppandet av Michael Corrigan, kohorten Pussy Riot, som skämde Petrov på middag och fortsatte protestera mot Rysslands anti-gay-lagar i Ryssland. Petrov arresterade honom och har hållit honom fånge; han är matchen flimrande ovanför tinder låda som är Frank och Petrov förhållande. I Ryssland går Claire för att se Corrigan och visar honom det uttalande han måste läsa för att kunna släppas av Petrov. Det uppgår i grund och botten till en ursäkt, en återgång till hans trosuppfattning. Corrigan vägrar. Och Claire jagar ner för att övertyga honom och säger att hon inte kommer att lämna förrän de har tänkt på något. Tragiskt sett löser lösningen Corrigan på hänger sig. På en gemensam presskonferens nästa dag, med Frank och Petrov på vardera sidan av henne, går Claire rogue och fördömer Petrovs behandling av Corrigan och hyllar Corrigan som en hjälte. Petrovs ansikte tycks tyda på att vi står på randen av ett kallt krig som gör att 80-talet ser blott ut. Frank och Claire har sina värsta flygningar någonsin på flygresor hem. “Jag borde aldrig ha gjort dig president,” säger hon. Stateside, Gavin spårar ner Lisa, Rachels gamla våthåriga älskling av en flickvän, en alltför tillitande collie om det någonsin var en. Han är fast besluten att mina henne för ledtrådar.

Episod 7

Det här kapitlet börjar med det som ser ut som en flashback. Claires hår är mörkt brunt, hon och Frank är i en kyrka men är faktiskt en blixt framåt: De förnyar sina löften. Vi är dock inte i rush för att komma till det här glada ögonblicket. Frank blir allt snippy med Claire i ett möte, pinsamt henne framför alla. Han är alla leenden för trendighårig författare Tom, som är överens om att skriva en typ av propaganda roman om Frank och att främja AmWorks. Sluta underlätta Franks narcissism, folk! Det inkluderar Claire, som vi ser att dö håret i skuggan det var när hon och Frank träffade varandra först. Så okej. Sakerna är fortfarande ömtåliga mellan Underwoods, men de har åtminstone de tibetanska munkarnas häpnadsväckande konstverk i deras foajé för att distrahera dem.

Episod 8

En storm är ett “kompromiss”, bokstavligen. I enlighet med Murphys lag är en doozy of a hurricane på väg mot östkusten – strax efter att Frank sugit FEMA torr för att betala för sin AmWorks arvslista. (Hans ursäkt var naturligtvis en mästerlig bit av sofistik: Dessa många människor som inte har jobb är en nationell nödsituation!) Mot bakgrund av utsikterna för en nationell katastrof, spänner Frank, vilket gör att kongressen kan återbetala FEMA genom att befria AmWorks. Frank är så, så ledsen. Denna orkan har förstört allt. Doug håller med om: Han gör Faith för honom, genom att ordna ett möte mellan Jackie och Heather och sedan berätta för Seth att berätta för Frank det, ja det var en Dougie-produktion. Seth blir förmodligen ganska sjuk att vara Dougs mellanstadiemedlem, men han klagar inte. I slutändan stormar stormen ut. Stormen har gjort en idiot ut ur Frank. AmWorks är över, och allt Frank kan göra är att ge Freddy ett trädgårdsarbete på Vita huset. Hej, åtminstone någon har kul: Steely reporter Kate Baldwin och Författare Tom slår stövlar.

Episod 9

Tiden att hantera Petrov igen. Mer problem från Jordandalen: Åtta ryska soldater dog i en IED-explosion. Claire, som arbetar med ett tips från kollegaen som hon pekade framför, tror att Petrov själv konstruerade tragedin för att göra USA så dåligt – och hennes teori stärks av det faktum att Petrov inte släpper någon på kraschplatsen. Claire trycker på ett SEAL-uppdrag för att få oberoende intel från webbplatsen; Frank är tveksam men bestämmer sig för att lita på henne. Alla två sekunder i uppdraget dödas en SEAL. Avbryta. Detta blir till en sådan röra, och det är en enda strejk mot Claires trovärdighet och Franks tålamod med henne. Naturligtvis är inget av det här nationella säkerhetsspåret som påverkar vad som händer mellan Jackie och Remy. Remy pines för hans nu lyckligt giftiga uppkallade tjej; Efter att ha dragits över och grovt upp av polisen, går han in i armarna och kan inte sluta sig från att kyssa henne. Det är vid denna tidpunkt vi alla inser att detta är det enda Korthus romantik vi någonsin har satsat vårt hjärta på, och helt plötsligt vill jag bara Stor kärlek man att packa upp sina barn och slå gäddan. Massor av kvinnor som pizza och diamanter. Han kommer att bli OK! PS: I det här avsnittet bryter Gavin Dougs hjärta genom att berätta för honom att Rachel är död och visar honom bilder av hennes kropp. Det ser inte ut som henne, men av någon anledning, Doug, som har en bättre uppfattning än vi gör, köper den.

Episod 10

Claire får tydligen inte fatta några fler beslut – inklusive hennes hårfärg. Eftersom administrationen kämpar för att hålla Jordan Valley-kaoset omslaget, är Frankens återvalskampanj i full gång – och när en man i glasögon berättar Claire att Amerika vill ha henne blond, går hon snabbt tillbaka till blondin. (Om någon av oss svängde mellan färg så plötsligt, skulle vi gå runt med högar av pinnar på huvudet, men uppenbarligen är Claires nya utseende glänsande och ostört.) Allt stör Frank, däribland Tom, som har gått med det där College Roomie Frank brukade lura sig med. Oavsett: Frank måste fokusera på sitt möte med Petrov i Jordan Valley. (Jag är säker på att han var jubileum glad över hur mycket han ser ut som en karaktär från en av hans favoritvideospel, i hans trötthet och hjälm.) Mötet med Petrov-överraskning – går inte bra. Frank, Oprah säger att när folk visar dig vem de är, tror de, vet du? Bottom line är: Petrov (ryska för smålig?) Vill att Claire avfyrade från sin U.N.-position. Frank, efter något halvhjärtat protest, kapitulerar. Claire gör inte hemma hemma, men du vet att hon beräknar sitt nästa drag. Frank blåser av ånga genom att hålla Toms hand – du vet att ångan måste komma ut ur gelé Meechums öron vid denna tidpunkt. Vilket leder mig till mitt huvudsakliga klagomål om säsong tre: INTE NÅGOT MIGGUM ALLTID.

Episod 11

Hon kan vara tom inuti, men Claire är fortfarande helt cool kampanj. Jag önskar att jag skulle kunna säga detsamma för Frank, vem, som USAs sittande president, samordnar en patetisk strategi för sin trevägsdebatt med sin henchwoman Jackie och motståndaren Dunbar: Ding Dunbar för att skicka sina barn till privatskolan, när hon säger att hon handlar om lika möjligheter. Jackie protesterar: det sitter inte bra med henne, och dessutom går hennes stepkids också till privatskolan. Stäng och gör det, säger Frank. Debatten är en rivande bit av tennis match TV, svänger huvudet mellan de tre kandidaterna – och till slut, tack vare Dunbars oöverträffade skicklighet, måste Jackie piska ut privatskolan. Sedan drar Frank ett käftande dubbelkors; han sidor med Dunbar, och kallar Jackie en hycklare, eftersom hennes barn går till privatskolan också. Jackie går för att se honom efteråt, förståeligt upprörd, och Frank gör. Inte. Vård. Till överraskning av ingen går Jackie från rasen med sin svans mellan benen och klibbar den till Frank det enda sättet hon kan – hon slänger sitt stöd bakom Dunbar. Under tiden, i Dougland, Gavin-som redan flydde till Sydamerika på passet Doug frigjort – säger Doug det, skojar bara, Rachel är levande. Och han kommer bara att berätta för Doug var hon är om Doug får ett annat pass för Gavins vän.

Episod 12

När underwoods börjar hälla sig på sig, plockar de bort folket runt dem. Började med Tom, som bestämde sig för att skriva om Underwoods äktenskap i sitt första utkast till boken. Frank vill ha ingenting att göra med det och dödar osäkert projektet. Kate, som har lite Frank i henne, är lite utbredd av Toms sorg över hela grejen, och de delar vägar. Domen med Alzheimers avkastning; Han går snabbt ner, och nu vill han verkligen Dunbar ersätta honom. Det här ögonblicket är all bekräftelse Dunbar behöver inse hur mycket hon vill ha ordförandeskapet, och hon gör det obehagliga samtalet: Hon frågar Doug för tidningen. Men gissa vad, killar. Detta är Dougs Gone Girl graviditet. Det är precis vad han behöver för att föra Frank tillbaka till honom. Han bränner den inkriminerande journalsidan framför Frank; Han kräver att han blir personalchef, och hans efterfrågan är uppfylld. Frank får ringa till Dunbar och berätta för henne att “bli knullad själv”. Avsnittet avslutar med Claire som konfronterar Frank: “Vi har länge länge, Francis … inte till dem. För oss själva.” Jag vet. Men det finns en stråle av romantiskt ljus här: Jackie och Remy träffas! Jag kan sova ordentligt om det här är den enda tillfredsställande saken under säsong tre.

Episod 13

Nåväl: Det är i grunden. I en av de mer confounding säsong finaler jag har sett, Korthus brinner upp mestadels en timme på Rachel. Rachel! Rachels barjobb, Rachels broderade öronproppar, Rachels grannar. Efter att ha spårat Gavin och slog honom med en sockerrör, vet Doug precis vart hon ska hitta henne. Men varför spenderar vi så mycket tid på detta? Det är gratis tortyr; Efter att ha våfflat på att döda Rachel och äntligen släppte henne, kastar Doug bokstavligen bilen i motsats, kör ner henne och begraver hennes kropp. I andra nyheter: Claire hoppar officiellt Frank Frankvagnen och vägrar att kampa, eftersom han gör ursäkter för hennes frånvaro i Iowa. Hon sitter och tänker över allt hon har rackat upp de senaste veckorna: blir ledsen och pratar skit på hennes äktenskap med Tom, förkastas sexuellt av Frank och skriker ut ur ovalen av honom precis innan hans Iowa-seger. Hennes sinne är uppbyggd; När Frank kommer tillbaka i D.C., har Claire packat en orealistisk elegant väska. Hon stänger säsongen med denna enkla linje: “Jag ska inte till New Hampshire. Jag lämnar dig.”

Ссылка на основную публикацию
2019