21 Stort popsångar som ursprungligen skrevs för andra artister

Det finns vissa poplåtar som bara känns som de var gjord för artisterna som spelade in dem. “Giftigt” av Britney Spears, till exempel, har en påtaglig sexiness och känsla som känner av Brit Britney. “Paraply” blomstrar och är säkert – varumärkena till en Rihanna-träff. Men om jag berättade både “Paraply” och “Toxic” ursprungligen höjdes till andra artister före Rihanna och Spears, respektive? Det är svårt att föreställa sig någon annan som sjunger dessa bangers, men det hände nästan.

Detta är faktiskt par för kursen för de flesta poplåtar som inte är helt skrivna av stjärnorna själva. När en träff är fantastisk, vill alla popsångare i staden spela in det – och ibland erbjuds det flera artister innan de hittar sitt rättmätiga hem. Dessa 21 exempel kommer att blåsa ditt sinne.

Britney Spears “Song” Toxic “erbjöds ursprungligen till Kylie Minogue.

Ja, den glänsande, electro-pop glädjen som fick Spears hennes första (och enda) Grammy var nästan Minogue’s baby. “Jag var inte alls arg när det fungerade för henne”, säger Minogue, enligt Capital FM. “Det är som fisken som kom undan. Du måste bara acceptera den.”

Selena Gomezs hit “Come & Get It” var avsedd för Rihanna.

Om du tycker att “Come & Get It” har en Rihanna-känsla till det, beror det på att spåret ursprungligen var avsedd för henne. Sången blev så småningom Gomez första bona-fide smash och nåde nummer 6 på Billboards Hot 100 diagram.

Åh, och Sia sönderfall “Chandelier” och “Cheap Thrills” blev också först ställda till Rihanna.

Vi antar att RiRi föredrar lågtangentlampor och dyra spänningar.

Och om det inte räcker: Rihanna passerade Miley Cyrus spår “Vi kan inte sluta” också.

Cyrus kan inte sluta, men Rihanna kan säkert.

Men det konstigaste nästan Rihanna låt? Ed Sheerans “Shape of You”.

Efter att Sheeran hade avslutat “Shape of You” trodde han att det kunde fungera för Rihanna. (Han var ursprungligen i studion som skrev för andra artister.) “Och sedan började jag sjunga texter som” sätta Van the Man på jukeboxen “och jag var som,” Jo, hon kommer inte verkligen sjunga det, är hon? ” “Sa sheeran.

Kan du föreställa dig Christina Milian som sjunger Rihanna’s “S.O.S.?” För att det nästan hände.

Milian skära faktiskt en version av “S.O.S.” men valde att inte inkludera det på hennes album. Spåret hittade sig in i Rihanna fickan och så småningom No.1 på Anslagstavlas heta 100 diagram.

Spears spelade in en demo av Lady Gagas bop “Telephone” men bestämde att det inte var rätt för hennes 2008-album, Cirkus.

Spears version är Auto-Tuned ur en tum av sitt liv och … inte så bra. (Det inkluderar inte Beyoncé, vilket är ett misslyckande.)

BritBrit avvisade Rihanna’s No.1 hit “Umbrella” också.

Det föreslogs att Spears var hennes återkommande singel.

“Sedan du var borta” blev nedvisad av både Hilary Duff och P! Nk innan Kelly Clarkson spelade in den.

Det blev Clarksons signatur sång och en av 2005 största hits. Vi undrar om Duff eller P! Nk har ångrar.

På samma sätt fick “Fröken oberoende” starten från Christina Aguilera och Destiny’s Child innan hon hittade ett hem med Clarkson.

Aguilera skrev faktiskt “Miss Independent” med avsikt att lägga till den till henne Stripped spela in, men det hände inte.

Pussycat Dolls “seminal klassiker” Do not Cha “kunde ha varit Paris Hiltons hit.

“Jag tror att jag hörde sången, men inte i det format som vi alla lärde känna och älska,” sade Hilton, per Digital Spy. “Om jag hade hört det så hade jag naturligtvis hoppat på chansen.”

Whitney Houstons ikoniska melodi “Hur vet jag” var i Janet Jacksons händer först.

Galen!

Jackson passerade på Spears “låtar” jag är en slav 4 u “och” pojkar “också.

Tydligen Jackson Kan leva utan “pojkar”.

Sia räckte ut till Katy Perry och Rihanna om “Pretty Hurts” före Beyoncé.

Enligt The New York Times, Sia mailade “Pretty Hurts” till Perry, men “Roar” -divaen såg aldrig meddelandet. Rihannas folk höll uppfattningsvis på låten i månader men betalade aldrig för att säkra den. “När Beyoncé hörde det, gick hon in i hemmabasen och slutade bara affären,” berättade Sia Times.

Perry sa också nej till Iggy Azaleas låt “Black Widow”.

Perry hjälpte faktiskt penna “Black Widow”, men hon behöll inte det för sig själv. “[Perry] hade just lagt ut sitt album,” berättade Azalea för Ryan Seacrest, avgudadyrkare rapporter. “Så sa jag,” Hej Katy, varför låter du mig inte ta det här och göra något för det? Jag har ett album som bara ska släppa. Och jag skulle gärna se det som att komma ut för världen att höra ASAP. “Och hon sa” okej. “”

Jennifer Lopez låt “Let’s Get Loud” var nästan Gloria Estefan.

Estefan skrev sången för sig själv men slängde den till Lopez, för hon tyckte att det var för lik sitt tidigare arbete.

Nicole Scherzinger hävdar att hon avvisade Rihanna’s “We Found Love” och Lady Gagas “Just Dance”.

The Huffington Post rapporterade Scherzinger Begrepp tidningen gick hon vidare på “We Found Love” för att hon ville ta en “break” från dansmusik. I samma intervju säger Scherzinger att “Just Dance” kom över hennes skrivbord under hennes PCD-år, men gruppen svängde kvar på den.

Slutligen erbjöds bomben av alla bomber: TLC “… Baby One More Time” före Spears.

KAN. DU. ÄVEN?

Contents

Ссылка на основную публикацию
2019