14 Badass kvinnliga musiker på SXSW väger in på den goda och den fula festivalsäsongen

Ta ut dina fina packar, sträck dina flätande fingrar, samla dina neon ninjaband, vrid slipsfärgen: Festivalsäsongen är över oss! Och med ett år med stora lineups-här tittar du på Governors Ball, Firefly och Panorama (Coachellas nya New York-syster) – det är verkligen mycket att se fram emot och mycket om att göra runt det här fantastiska landet vi ska göra . I år kommer också ett progressivt steg i könsrepresentation: Coachella upped sina genomsnittliga 16 procent kvinnliga handlingar till 27 procent år 2016. Ännu bättre, Sasquatch! (som många av damerna nedan är glada över, som du snart kommer att få reda på) är upp till nästan 40 procent kvinnor på scenen. Applåder för det.

För att fira säsongen – som Syd-Sydväst officiellt sparkar av det – talade vi till några av de mest dåliga kvinnliga musikerna som spelar i Austin i veckan (som för Sara Hartman har varit en “nerddröm i flera år”) om sina tankar på sommaren Mayhem, vem de ser fram emot att se eller dela ett skede med, och hur man håller på att drivkraften fortsätter att bli stark. Som Crista Ru of POWERS uttrycker det, “Om du störde av korvfesten, skulle jag vilja uppmuntra dig att hjälpa till att ändra det!” Jessica Louise Dye of High Waisted kan bara ha ett sätt att börja. Läs vidare!

Aluna george5

Aluna Francis av AlunaGeorge

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ SXSW är en av de festivaler som är kända för att visa nya band, och jag är alltid intresserad av ny musik eftersom vi började inte så länge sedan. Jag är nyfiken på att se vad folk gör idag. Jag skulle också älska att gå till Michelle Obama-keynoten! Vi måste hålla fast vid Obamas så länge vi kan. Jag älskar att spela på festivaler eftersom alla är i den tanken att upptäcka, och jag tycker det bästa stället att vara i ditt huvud.

__On den kvinnliga musikerna kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Jag ​​hoppas att se Kelela och Kehlani. Jag gillar verkligen vad de gör just nu. Även Tokimonsta är hon en bra producent, och hon kommer verkligen till sin egen nu.

__Om bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: __ Flickor på festivaler är det som verkligen ger festivalens vibe. Det är de tjejer som klär sig upp, och de tar en experimentell sida till festivaler. Så det är konstigt att inte se tjejer på scenen gör samma sak-vi borde rätta till det! Jag tror att folk blir vana vid mandominerade visuella, så du kommer att se Coachella-rubriker i år som “många kvinnor kommer alla till Coachella”, bara för att det finns några fler. Jag kommer ihåg ett år i Storbritannien. La Roux och Little Boots kom ut och folk sa: “Branschen är mättad med honor!” Samma händer med DJ. Människor älskar att fortsätta på hur det finns för många tjejer så fort som det finns någonstans nära en lika representation.

__On vad som ger henne självförtroende på scenen: __ Att få chansen att gå in på festivalen själv, jag behöver känna känslan innan jag går på scenen. Varje festival är så unik, du vet om du ska Sasquatch eller Lightning in a Bottle, de kommer att vara väldigt annorlunda än hårda festivaler. Jag gillar att veta vilka tankesätt människor är i.

__On hennes drömfestival lineup:Jag skulle vilja se Foals, Laura Marling, Kelela, Kendrick Lamar och Etta James.

De Electro-Pop Prodigy: Lauren Mayberry of Chvrches
FOTO: Tim Mosenfelder / Wireimage

Ålder: 26 Mayberry är enda kvinnan i det skotska indie-elektroniska bandet Chvrches. Om det inte var tillräckligt coolt, har hon en mästare i journalistik, har talat om sociala medier mot kvinnlig objektivisering och betyder en genomsnittlig Whitney Houston-omslag. Hämta ASAP: “Pistol”

Lauren Mayberry av CHVRCHES

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Vi tour så mycket att vi inte ofta ser band vi är glada över när de kommer till våra hemorter, så festivaler är en utmärkt möjlighet för oss att fånga dessa handlingar. Och förhoppningsvis kommer vi att upptäcka ny musik också!

__On den kvinnliga musikerna kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Jag ​​är glad att se den nya Grimes-showen på ett stort festivalstadium, liksom Alvvays, Wolf Alice och Courtney Barnett.

__Om bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: __ Det är fantastiskt att media pratar om denna brist på representation, men det här är inte en ny sak. Festivalräkningar speglar branschen i stort, så någon form av förändring måste komma från toppen ner. Men det finns så många begåvade kvinnliga musiker som arbetar nu så att det förhoppningsvis en dag blir mer balanserade.

__On getupen som ger henne självförtroende på scenen: __ Det handlar alltid om stövlarna och “War paint” ögonmakeupen för att skapa en karaktär som är hårdare än ditt verkliga jag.

__On hennes drömfestival lineup: __ Beastie Boys, The Cure, Paramore, Radiohead (och CHVRCHES).

rara

Rebecca Zeller av Ra ​​Ra Riot

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Detta är mitt sjätte besök på SXSX! Det är hektiskt för en utövande och det landar rätt i mitten av en åtta veckors turné. Jag gillar bara att gå med flödet och se var kaoset tar mig. Jag ser alltid fram emot spänningen att gå in i en slumpmässig plats eller fest och upptäcka ny musik. Jag ser fram emot att strömma Guns N Roses på Coachella i år och göra turen till Sasquatch! Jag fick chansen att gå förra året som åskådare, och det är så fantastiskt festivalen som ser band i Columbia Gorge är himmelskt.

__ På kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Jag ​​kan inte vänta med att se Christine och Queens. Hennes album är bra. Ibeyis musik är fantastisk, videon för “River” är så enkel, vacker och oroande. Jag är också en stor fan av Grimes och Andra Day också.

__Om bristen på kvinnliga musiker som representeras på festivaler: __ Kvinnors representation på festivaler växer med konstnärer som St Vincent, Florens och Maskinen, Sleater-Kinney, Haim, Grimes och andra som kommer in som huvudledare. För mig får Coachella termen Brochella inte på grund av brist på kvinnliga artister men den demografiska som dras till festivalen. Det är vårens springbrott, och du kan inte skylla på Coachella för det. När det gäller kvinnors roller i musik måste vi ta itu med missuppfattningen som är förankrad i sexism att i vissa yrken kvinnor inte kunde tänkas vara så bra eller skickliga som män. Det händer i affärer, sport och musik. Ta Jessica Mendoza till exempel, den första kvinnliga analytikern för Major League Baseball som kommenterade hennes attackerers brist på substans – inte efter henne för en specifik analys, bara det faktum att hon var kvinnlig. Medan hennes kommentar inte är direkt tillämplig på kvinnor i musik framhävs det en okunnighet i kombination med brist på erkännande att saker förändras över tiden och de stereotyper människor har om det motsatta könet. Den vanligaste stereotypen jag stöter på är människors chock att jag är en grundare som startade bandet i sin källare på Syracuse för 10 år sedan och är också en låtskrivare, kompositör och övervakar många av våra finansiella och affärsmässiga aspekter. Tyvärr tror jag att vårt samhälle verkligen kämpar för att komma över dessa typer av stigmas. Oavsett anledning har vi låtit oss vara chockade över vad kvinnor kan göra eller i vissa fall vad män kan göra som kanske inte passar stereotypen av deras kön.

Lapsley

Lapsley

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Jag ​​ser fram emot att äta tacos på SXSW och resa och träffa nya människor resten av sommaren.

__On den kvinnliga musikerna kan hon inte vänta med att se denna sommar: __ Empress Of

__Om bristen på kvinnliga musiker som representeras på festivaler: __ Jag ​​skulle vilja tro att människor bokas av deras meriter och inte av deras kön.

__On getupen som ger henne självförtroende på scenen: __ Posh knickers.

__On hennes drömfestival lineup: __ Arthur Russell, David Bowie, The Prodigy, Drexciya, Foals, Tame Impala, Michael Jackson, Fleetwood Mac, Rihanna, Kanye West, Sade, Ella Fitzgerald.

hinds

Ana Perrote, Carlotta Cosials, Ade Martin och Amber Grimbergen från Hinds

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ SXSW är en dröm för band. När du bor på vägen möter du många bandvänner, men du vet inte när du ska se dem igen. Så denna Texanfestival, som återförenar alla band i världen i fem dagar är a dröm.

__On kvinnliga musiker kan de inte vänta med att se i sommar: __ Shura, Grimes, Wolf Alice, Courtney Barnett och Bleached!

På bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: Om kvinnliga musiker är en minoritet, får ännu mindre av dem att spela festival på grund av att de inte tas allvarligt nog. Till exempel, varje gång vi är på ett plan och bär våra gitarrer med oss, frågar folk oss saker som “vet hur man spelar instrumentet”? De kan bara inte tro att en kvinna kan arbeta som musiker, de tycker att vi är några hippiga barn eller att vi bara bär vår pojkväns instrument!

__On getupen som ger dem förtroende på scenen: __ Läppstift och öl.

__On deras drömfestival lineup: __ Black Lips, Mac DeMarco, Courtey Barnett, Mark Ronson, Rihanna, Drake, Kendrick Lamar, Justice, Ratatat, Strokes, Arctic Monkeys och Bob Dylan.

milkandbone

Camille Poliquin och Laurence Lafond-Beaulne av mjölk och ben

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Vi spelade på SXSW förra året, så vi vet hur mycket vi kan förvänta oss den här gången. Vi är mycket glada att spela för andra gången och om att vi ska stanna längre, mer tid att utforska och se andra artister! Så snart vi är färdiga med SXSW hoppar vi på turné i hela Amerika till 11 olika städer, vilket är väldigt spännande! För resten av sommaren ska vi turnera lite mer i Kanada. Vi planerar att gå till Osheaga som är säkert och försöka fånga några strålar på en bönabag någonstans.

__On den kvinnliga musikerna kan de inte vänta med att se i sommar: __ En linje vi är väldigt exalterade om är Osheaga i Montreal. Vi kan verkligen inte vänta med att se MØ, Dotter, Grimes och Haim. Men den enda showen vi är mest glada över är Lana Del Rey!

__On getupen som ger dem självförtroende på scenen: __ Vi tycker om att ha väldigt bekväma dräkter. Eftersom vi spelar instrument kan vi inte ha på sig klackar. Det skulle inte fungera med våra sustain-effektpedaler. Vi tycker om att se bra ut och brukar ha några outfits till våra shows, så vi kan välja några ögonblick innan vi fortsätter! Det faktum att vi känner oss bekväma ger oss förtroende för att vi kan koncentrera oss på att utföra och låta bra!

På den skrämmaste sak som någonsin hände med dem på scenen:

Det finns bara två av oss på scenen, så vi har mycket ansvar för vad som händer i vår show. Den här gången glömde en av oss sina ackord. Låt mig berätta för dig, det är den typen saker som inte går obemärkt! Vi tittade på varandra och bestämde oss för att fortsätta även om det vi spelade inte passade alls. Men Hej! Föreställningen måste fortsätta!

På deras drömfestival lineup:

TLC, Destiny’s Child, Backstreet Boys, Christina Milian, My Chemical Romance, Billy Talent, Ciara, Missy Elliott, Kelis, Ne-Yo, Ja Rule, Christine Aguilera, Beyonce och, naturligtvis, Britney. Men allvarligt, Jamie XX, Caribou, Christine och Queens, FKA twigs, Arca, Kendrick Lamar, Young Thug, Jeremih, Justin Bieber, Grimes, Drake, Tinashe, MØ, Carly Rae Jepsen, Erykah Badu, Charli XCX, Louis Child , Mac DeMarco, Rihanna, Selena Gomez, Sky Ferreira, Tame Impala, Sufjan Stevens och The Weeknd. Det skulle vara en bomblinje!

befogenheter

Crista Ru av POWERS

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Bortsett från att komma till äventyr runt alla dessa vackra städer, ser jag verkligen fram emot att upptäcka några nya artister och är helt nedsänkt i all den galenskap som dessa festivaler tar med sig. Det kommer att bli en virvelvind av adrenalin, alkoholfyllda långa nätter, spontanitet, och några bra låtar kommer att komma ut ur det. Varje gång jag har gått på en festival börjar min hjärna överflödas med idéer. Och som en kreativ person kan man känna sig inspirerad så som att ha verklig himmel på jorden. Det är allting.

__On den kvinnliga musikerna kan hon inte vänta med att se den här sommaren: __ Definitivt Florence och The Machine, Haim och Alabama Shakes. Jag har varit en stor fan, så jag är glad att få chansen att se dem spela äntligen!

__Om bristen på kvinnliga musiker som representeras på festivaler: __ Jag ​​är så van att band och DJ-världen är övervägande män. När jag tittat på listuppställningarna har jag just letat efter om det finns konstnärer som jag gillar. Men när det gäller förhållandet mellan man och kvinna så glädde jag mig att se att Governors Ball kommer att få en hel massa fantastiska honorar. Det finns många olika faktorer som väger in på hur festivaler får sina lineups men. För det mesta försöker de bara att få den som är tillgänglig som hjälper till att rita en folkmassa. Vid slutet av dagen, om du verkligen störs av korvfesterna, skulle jag vilja uppmuntra dig att hjälpa till att ändra den. Oavsett om det är bokning, marknadsföring eller på konstnärssidan av saker, ju fler tjejer som blir involverade desto bättre blir chansen att kvällen ut!

På getupen som ger henne självförtroende på scenen: Jag har ett par av dessa fantastiska fyra tum långa Buffalo-plattformsstövlar som jag blev kär i. Jag är super petit och vill alltid vara lång, så att hitta ett par skor som jag kan dansa och ha på hela dagen är som att hitta guld. Jag lägger dem på och känner att jag kan ta på världen.

__On den skrämmaste sak som någonsin hänt henne på scenen: __ En gång bestämde en extremt berusad fläkt att kasta sina trosor på scenen, vilket är inte så galet … Men strax måste hon bestämt att hon behövde dem tillbaka eftersom hon höll peka på dem och försöker komma på scenen, dra kablar ut i processen.

I hennes drömfestival lineup: __ I ett alternativt universum skulle min drömfest 2016 vara oss, Michael Jackson, Beatles, Nirvana, Stevie Wonder, En Tribe Called Quest, Billy Joel, Daft Punk, Miike Snow, Talking Heads, Parliament Funkadelic, Beastie Boys, Kinks, Röyksopp och Lauryn Hill.

seratones

AJ Haynes av Seratones

På SXSW och resten av festivalsäsongen: Jag ser fram emot att se några av mina favoritartister! Jag är en sommartid, så det är tillräckligt att njuta av mycket solstråle för att göra mig ganska glad. Jag ser också fram emot att vattnet ballong / vattenpistol kämpar med mitt band.

På kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se den här sommaren: Vi spelar en SXSW showcase med Sunflower Bean och hoppas vi spelar fler festivaler med dem. Mödrar är också rättfärdiga. På Bonnaroo: Mavis Staples och Lizzo. Mavis Staples är legendarisk. Jag lyssnar alltid på Staple Singers på vägresor för att besöka familjen i Columbia, Louisiana, så hon har en speciell plats i mitt hjärta. Lizzo är så kraftfull kraft! Jag kan inte vänta med att se hennes död. På Forecastle: Alabama Shakes, Brandi Carlile, Bully och Liz Vice. Jag har största respekt för Brittany Howard; hon är en total badass. Brandi Carlile är en av de få sångarna som får mig att gråta okontrollerbart. Bully påminner mig om Bikini Kills spitfire “Jag gör vad jag vill” attityd, och jag slår vad om att de sätter på en fantastisk show. Liz Vices röst tar mig hem, så jag måste absolut se henne.

__Om bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: __ Du kan inte vara vad du inte kan se. Irma Thomas var en av de första kvinnliga artisterna som jag såg på ett större stadium. Jag kommer ihåg den omedelbara ökningen av validering från mina fotsål, upp genom min ryggrad – absolut uppfriskande. Jag kommer ihåg att tänka, “Jag vill vara det! Jag vill ha det skedet, den makt.” Tänk på hur Irma inspirerade artister som Mick Jagger! Jag tror att det finns något att utnyttja den kvinnliga energin. Det är en kraft. Det är värdefullt. Vi måste skapa fler stunder som för kvinnor – och för framtiden Mick Jaggers där ute. Vi måste också se till att festivaler är ett säkert utrymme för kvinnor, både som artister och deltagare. Med tanke på det oproportionerliga förhållandet mellan manliga och kvinnliga konstnärer är det undertextliga meddelandet från stora festivalkonsulatorer att kvinnor inte är lika värdefulla att kvinnor inte förtjänar samma utrymme. Tänk på skadan av de hemska konsekvenserna.

På getupen som ger henne självförtroende på scenen: Jag är ett fan av totemiska smycken, varje stycke jag bär är väldigt speciell för mig. Jag älskar doftoljor. Jag kan shimmy, skaka och svettas till helvetet och tillbaka och luktar fortfarande som jasmin och sandelträ. Jag älskar också att bära allt som visar upp mina ben. Jag är stolt över dem. De är starka. De har bar mig så långt, och jag hoppas att jag har många fler miles att gå.

På hennes drömfestival lineup:

Nina Simone (ja, jag vet att hon inte längre är med oss. Betoning på “dröm”), Lauryn Hill, D’Angelo, Wu Tang (med ODB), vilken inkarnation Ty Segall har uppenbarat, Boogarins med ett gästutseende av Gilberto Gil, Big Freedia, Sunflower Bean, MIA, Stone Age Queens, Fiona Apple, LCD Soundsystem, och alla band jag hoppas bli kär i över det här nästa året som jag ännu inte har hittat. För mig handlar musikfestivaler om att upptäcka mina nya favoritbandskrossar.

gracem

Grace Mitchell

På SXSW och resten av festivalsäsongen: Jag ser fram emot att vara bland andra artister och förhoppningsvis få gratis grejer.

På kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se den här sommaren: Förhoppningsvis gör Grimes något!

__On getupen som ger henne självförtroende på scenen: __ Passar huvudsakligen. Nyligen har jag varit ett par svarta overall och en blazer.

__On den skrämmaste sak som någonsin hänt med henne på scenen: __ Det finns många galna irriterande saker som har hänt. När jag var tvungen att förbättra i ca 15 minuter medan vår dator och alla våra MIDI-tangentbord var nere. Jag pratade med publiken om vikten av att rösta, och det var en stor snooze. Förutom det, en gång jag tuggade en levande fladderhuvud på scenen (skojar bara).

__On hennes drömfestival lineup: __Fiona Apple, Tech N9ne, Sufjan Stevens, Yo Gabba Gabba och Bernie Sanders.

Lissie

Lissie

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Jag ​​älskar Austin, och jag älskar SXSWs energi och kaos! Så mycket god mat! Jag spelar också lyckaåterförening på Willie Nelson’s ranch, som kommer att bli episk.

__On kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Jag ​​är inte helt säker på vem jag ska fånga i sommar, men jag har alltid velat se Cat Power i konsert och Lykke Li! Jag tycker också att Kacey Musgraves är en cool-hennes live show ser ut som om det skulle vara kul att se!

På bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler:

Må den bästa mannen vinna! Som sagt, tror jag att det fortfarande finns mycket arbete att göra på uppfattningen och införandet av damer i musik.

På getupen som ger henne självförtroende på scenen:

Mitt självförtroende kommer från mitt sinne och attityd! Jag gillar att vara bekväm och enkel!

På hennes drömfestival lineup:

Neil Young, Peter Gabriel, Dolly Parton, Fred Armisen i viss kapacitet, och min nya engelska knoppar Traveling Band.

bosco

Bosco

__On SXSW och resten av festivalperioden: __ Jag ​​ser fram emot att ansluta med mina fans och supportrar genom åren. Jag älskar att upptäcka nya band och musiker. Det är nästan som att leta efter dunkla vinyler. Du hittar en pärla, och nu har du träffat din nya favoritartist. Coachella var stram förra sommaren. Jag utförde på Heineken-scenen och det skulle vara ganska coolt att göra det igen.

På kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se den här sommaren:

Kilo Kish, SZA, Anna Wise, Santigold, Bibi Bourelly

__Om bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: __ Detta har varit en återkommande fråga för tyst någon gång nu, men jag kommer att säga att det senaste året har jag sett några förbättringar. Just nu, vår feminina energi har mer än någonsin krävt det rummet genom att visa vår arbetsetik och beslutsamhet för förändring. Jag tycker att det är orättvist och smalt sinne att anta att vi inte kan dra vår “vikt” vid stora festivaler. Det är en sak att klaga på det, men jag uppmuntrar mina kvinnliga konstnärer att utmana dessa talangagenter och promotorer. När vi som kvinnliga samhälle kommer ihop och inser att det finns tillräckligt med utrymme för att alla ska ha sin egen unika och individuella röst, kan vi göra en starkare och starkare inverkan. Vi måste kämpa för varandra och sätta varandra på varandra. Som Beyonce sa, “var alltid nådig, bästa hämnd är ditt papper”.

På getupen som ger henne självförtroende på scenen: Jag älskar att ha på sig shorts eller enstaka kroppsdrag för flexibilitet. Jag gillar verkligen mina ben, så allting för att visa dem fungerar för mig.

På hennes drömfestival lineup:

St. Vincent, Sneaker Pimps, Earl Sweatshirt, Frank Ocean, Dornik, Beach House, Moses Sumney, Rochelle Jordanien, Tokimonsta, Santigold, MIA, Radiohead, Pomo

Phebe

Phebe Starr

__On SXSW och resten av festivalsäsongen: __ Jag ​​är så upphetsad i sommar. Jag är från Australien, så erfarenheterna i staterna är alltid spännande. Det är svårt att förklara, men luktarna är olika, energin är ny. Jag försöker absorbera allt om sommarmusikscenen.

__On kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Det finns så många fantastiska artister som jag skulle gärna vilja se: Tkay Maidza, Christine och Queens, Robyn, Meg Mac, Aurora, Elliphant, Lauren Mayberry från Chvches.

__Om bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: __ Vi behöver fler kvinnor och mer mångfald i alla aspekter av musikbranschen, inte bara festivalerna!

__On getupen som ger henne självförtroende på scenen: __ Att ha förtroende för scenen handlar inte egentligen om vad jag bär. Om jag är säker och autentisk i mitt vardag, så är jag bekväm på scenen. Det jag bär är bara ett yttre uttryck för mitt självförtroende.

På hennes drömfestival lineup: Bjork, Sufjan Stevens, Johnny Cash, Carol King, Beyonce, Joni Mitchell, Robyn, Beastie Boys, Son Lux, Kanye West, Cure, 1975, Alabama Shakes, Prince, Mariah Carey, Mavin Gaye, Amy Winehouse, Frank Sinatra.

Hartman

Sara Hartman

På SXSW och resten av festivalsäsongen: Jag upptäckte mycket musik när jag var 14 eller 15 från SXSW-kompileringarna som jag hittade på Internet och i tidningar. Så, för att vara ärlig, är jag bara bortom glad för att vara en del av en sådan festival. Det har varit en av mina nerddrömmar att kunna spela SXSW i flera år. Lineups är fantastiska!

__On kvinnliga musiker kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Jag ​​introducerades nyligen för Christine och Queens, och jag tycker att det bara är musikaliskt och visuellt fascinerande. Jag har varit besatt av Courtney Barnett sedan första gången jag hörde “Avant Gardener”, så hon är också mycket spännande.

__On getupen som ger henne självförtroende på scenen: __ Jag ​​har ett par sparkly-svarta stövlar som gör det absolut bästa ljudet när jag stampar. Jag bar dem vid nästan varje show i Europa när jag öppnade Ellie Goulding, och de gav mig självförtroendet att stå framför så många människor och sjunga mina låtar. De är eleganta men har fortfarande lite dålig i dem, som jag älskar.

__On den skrämmaste sak som någonsin hänt henne på scenen: __ Jag ​​var ungefär 15 som utförde på en bar i Montauk solo akustisk för att tjäna lite pengar. Det var en sen och snäll robust barmassa (så inte så inbjudande för lite mig med min akustiska). Slutligen började jag sätta upp, och så fort jag började gick fem till 10 skinnklädda unga damer in med gratis skott för alla. Naturligtvis älskade folket i baren det. Så jag var ljudspåret till en Montauk Jager-tjejfest som är lite konstig. Men jag fick en Jagermeister-T-shirt och min första skott av Jager ut ur det, så jag slutade bli okej.

__On hennes drömfestival lineup: __ Jag ​​önskar verkligen att jag var runt för Woodstock. Det för mig är festivalen för alla festivaler. Så egentligen behöver jag bara en tidsmaskin.

hög midja

Jessica Louise Färgämne med hög midja

På SXSW och resten av festivalsäsongen: SXSW är som sommarläger för band, och det är min favoritvecka av året. Jag får se mina vänner som spelar musik från hela världen återförenas i Austin. Men jag är mest glada att träffa nya vänner. Varje år har jag gått, jag har träffat de mest fantastiska människor, mestadels underbara kvinnor som arbetar med musik som jag fortfarande är nära med. Och jag kan inte vänta med att hitta nya band att bli kär i. Åh och burritos, jag kan inte vänta med att äta min vikt i bra Tex Mex! Min andra favoritfestival är NYC: s Governors Ball. Det är i grunden i min bakgård, och uppställningen är alltid så mångsidig från The Strokes to Kanye. Den ligger i början av sommaren, så det är perfekt att kyla på ett filt med Manhattan Skyline strax bakom huvudfasen och njut av musik hela dagen.

__On den kvinnliga musikerna kan hon inte vänta med att se i sommar: __ Jag ​​älskar en självsäker flicka på scenen samt att kunna dansa och sjunga med. Jag är särskilt dragen till babes som kan strimla sitt instrument! Sunflower Bean, Angel Olsen, Chvrches, Courtney Barnett, St Vincent, Alvvays, Santigold, Charli XCX.

__Om bristen på kvinnliga musiker representerade på festivaler: __ Det är nedslående eftersom vår nuvarande kultur fortfarande sidelinerar, fetischerar och avvisar kvinnliga artister. Det finns hundratals starka kvinnliga handlingar som kan spela någon festival just nu och dominera. Men jag tror att detta klimat kommer att förändras. Det finns många underbara program för unga tjejer som jag inte hade tillgång till att växa upp, till exempel Girl’s Rock. Det handlar om att främja unga kvinnliga musiker nu genom att ge dem tillgång till instrument, klasser och det stöd och uppmuntran som behövs för att öka sitt förtroende. Om tjejer är inbjudna att gå med, kommer de att. Vi kan förändra den musikdrivande dominerande karaktären genom att erkänna att denna skillnad är en fråga och göra nödvändiga ansträngningar för likabehandling och införande av kvinnliga handlingar. Ju mer vi uppmuntrar kvinnliga ungdomar att vara en del av musik, desto mer fantastiska talang kommer vi att ha i framtiden.

__On getupen som ger henne självförtroende på scen: __ Jag ​​tycker att jag känner mig bekväm och sexig är nyckeln. Jag går alltid för korta klänningar, knä strumpor och täckta toppar. Jag gillar vilda tryck, fjädrar, läder … allt som känns som en kostym hjälper mig att komma in i en glam rock n ‘roll sinnestillstånd.

__On hennes drömfestival lineup: Link Wray, Runaways, Dörrarna, Selena, Jefferson Airplane, Bikini Kill, Sonny och Cher, Fugazi, Janis Joplin, B-52s, Lou Reed.

Ссылка на основную публикацию
2019