Това е тайният разум Старбъкс служителите продължават да изписват неправилно името ви?

Слушайте, Alesabiths, Shellsees и Mykuls: Възможно е да има много логична причина, поради която имената на вашите Starbucks чаши често са една отправна точка на съгласни, вместо традиционния правопис на вашето име.

Хората над канала на YouTube Super Deluxe са свирели на теория за конспирацията, която подсказва, че служителите на “Старбъкс” са в една гигантска маркетингова схема, която използва вашата мания за споделяне на снимки на чаши за кафе на социалните медии поради забавните грешки, които баристите правят.

В наскоро публикуван видеоклип, обясняващ концепцията, “Супер Делукс” изпраща един от своите служители, Моли, в няколко кафенета, за да види какви резултати получава с обичайното и леко запечатано име (Здравей, Моли, много ревнив за теб! ). Моли, разбира се, се връща със смесена торба с резултати, включително и все по-творческата и много неудобна “мама”. Това води Super Deluxe, за да предположим, че Starbucks baristas действително знаят как да напишат повечето имена, но те просто тролят всички нас в опит да се забъркат маркетинга. В края на краищата, всички тези публикации във вашата feed Instagram на емблематичното зелено лого със сигурност ще продават още няколко тиквички Spice Lattes, отколкото ако няма такова нещо като вирусно съдържание около.

“Точно така, шепнеш, ти даваш на Starbucks безплатна реклама от години”, разказва разказвачът на видеоклипа.

Докато този зъл гениален план изглежда доста очевиден след разглеждане (почти цялата публичност е добра публичност, дори и да е написана погрешно), би могло просто да се каже, че първоначално баристите написаха грешно име, защото бяха невнимателни, магазини или наистина не знаеха как да напишат “Моли”. Но след известно време е възможно повече и повече служители да се хванат в тенденцията и да я изиграят за харесващите – колко много 2016 от тях.

Стигнахме се до “Старбъкс”, за да видим дали ще се заемат с нещо ние мисля, че ще бъде брилянтен PR ход, но те обещават, че всякакви правописни грешки, колкото и нелепи, да не са с корпоративен мандат: “Ние никога не сме поискали или насочвали някой от нашите партньори да погреша имената на нашите клиенти по някаква причина”, Starbucks каза говорител.

Ей, ще играем вашите имена, докато запазите безплатните пълнители, Starbucks. Наслади се твой с видеото на Super Deluxe, по-долу.

Ссылка на основную публикацию
2019