5 сватбени декор хакове, които правят огромна разлика

булки logo

Проектирането на приемното пространство може да бъде една от най-смущаващите части от сватбеното планиране. Има много неща, които трябва да обмислите – от височината на основния си елемент до буквите на менютата. Но докато тези малки подробности са важни, те не са непременно най-голямото. Според дизайнера на събитието Юнг Лий, основател на Fête, има някои по-основни елементи от сватбения стил, които, когато са направени правилно, могат да превърнат цялото преживяване. По-долу, Лий споделя пет най-често пренебрегвани съвета за дизайн в голям ден, които правят огромна разлика.

52 andy jackie real wedding

Използвайте по-малки таблици за рецепти

“Много булки използват маси за вечеря, които са твърде големи”, казва Лий. “Винаги препоръчвам да използвате тесен масив, без да има прекалено много повърхност или по-малка кръгла маса, когато е възможно.” По-малката маса не само се чувства по-уютна; също така улеснява декорирането и придава на окончателния вид по-полиран усет. “По-големият плот изисква много повече, отколкото просто централен елемент, място за настройка и очила, които да се напълнят”, обяснява тя. “И често това може да започне да изглежда претрупано (да не говорим, да бъде много по-скъпо да се украсяват!).”

Да се ​​откаже от спалното бельо

Лий също е фен на непокрита маса. “Истината е, че ако нямате висококачествено бельо, някои покривки – особено оцветени – могат да имат блясък за тях, които изглеждат евтини, особено в снимките”, казва тя. Ако искате да подчертаете определен оттенък в настройката си, Лий предлага да се максимизират цветовете с други докосвания. Включването на подписа си в менюта, стъклария, салфетки или дори ленти са добри опции.

Не прелиствайте масите си твърде далеч

“Има едно правилно решение, когато става дума за разделителни маси”, казва Лий. “От масата до масата, уверете се, че няма повече от шест фута пространство: на два крака на стол и на две крачки разстояние между тях.” Тя продължава: “Хората в крайна сметка създават атмосферата. Ако масите са поставени твърде далеч, пространството губи това интимно усещане и енергия, които искате.

Светлината на светлината

– Светлините на всеки са прекалено ярки! се смее Лий. “Смелете светлините повече, отколкото си мислите, и използвайте свещи. Свещите в стаята ще направят района много по-светъл, отколкото очаквате.” Ако вечеряте следобед, не забравяйте да затворите всички завеси. “Няма значение какво е външното – искаш да контролираш настроението на закрито и да се увериш, че то е топло и приятно.” Промяната в осветлението може да означава разликата между да имаш пакетиран танцуван под и гостите, които стоят наоколо да не се чувстват сигурни.

Не забравяйте лентата

“Барът е често пренебрегван район”, казва Лий. “Но ако мислите за това, това е първото място, където повечето гости отиват!” Не забравяйте да придадете на бара същото внимание, което правите на масите – някои стратегически разположения на свещи и флорални аранжименти могат да направят голяма разлика в усещането за пространство. Но дори ако проектирането на бара не е във вашия бюджет, Лий предлага важен съвет. “Помолете барманите да подредят всички очила на височина”, казва тя. “По-високите очила и чашите за вино трябва да са на гърба [най-близо до бармана], докато по-късните очила за старомоден тип трябва да са отпред към госта”. Този прост дизайн трик моментално издига и рационализира външния вид на пространството. Като бонус, светлината, отразяваща очилата, прави цялата област блестяща и блестяща.

– Написано от Каролин Хю за Булки

Какви други лесни декоративни хакове сте виждали? Ще се опитате ли някоя от тези идеи за вашата сватба?

Още от Булки:

4 Евтини идеи за дата и нощ, които не сте опитали, но трябва

11 неща, които трябва да направите, след като се ангажирате

50 начина да намалите бюджета си за сватба

Ссылка на основную публикацию
2019