Solange svarar på tidningen som hängde hennes lock: “Rör inte mitt hår”

Som en musiker och konstnär har Solange förmåga att tydligt säga och sjunga de saker så många av oss känner men kan inte helt uttrycka. Fall i sak: hennes sång “Rör inte mitt hår”, som vackert belyser det komplicerade utbudet av känslor som kommer att bli exotiska på grund av din hårtyp eller textur. Det är en bra sång med ett tydligt budskap att sångaren upprepade igår kväll i en Instagram eftertext.

Som först rapporterade på The Huffington Post, Kväll Standard tidningen presenterade Solange på deras senaste omslag. Omslaget innehöll en underbar fotografering och flera citat från Solange om betydelsen, stoltheten och kraften i håret i sitt eget liv och de svarta kvinnornas liv. Det finns bara ett problem. På Kväll Standard kåpan, Knowles hår ändrades digitalt och hennes signatur Orion crown flätat raderades.

Som svar skrev Solange det ursprungliga fotografiet på Instagram igår, med gissning vilket meddelande …

Läser in

Titta på Instagram

Ja, rör inte håret. Beslutet att göra det verkar konstigt av flera skäl. Du kan inte riktigt säga säkert, men det ser inte ut som att kronan skulle ha stört text på omslaget. I själva verket delade Solange en bild av omslaget på Instagram Stories, kring den plats där hennes fläta hade raderats, och där det nu finns inget annat än tomt utrymme på plats.

FOTO: Instagram: @saintrecords

Skärmdumpar från Solange Knowles Instagram Stories

De Kväll Standard delade hela den fantastiska fotoshoten inuti tidningen – allvarligt, jag hörde ljudet och blev kortvarigt rånad av andan – på egen Instagram-matning och Solange hår är intakt i varje foto. Plus, som tidigare nämnde, talar sångaren långsamt om vad hennes flätor – och hennes Orion flätar i synnerhet – betyder för henne i berättelsen. Spoiler: en fruktansvärd mycket. Till exempel är här ett utdrag av Solange-skärm och publicerat på Instagram-historier:

Braiding är viktigt för Knowles. Det är en “skönhetskonflikt, en handling av förgänglighet och en tradition av tradition” – det är “sin egen konstform”, sheadds. Varje svart kvinna har en personlig resa med sitt eget hår, och för Knowles började det i hennes mammas salong, som var en fristad – “ett extrabäddsrum att prata” – för henne som en ung tjej. Växande uppe therewaspivotal. “Jag måste uppleva kvinnor som anländer i en sinnesstämning och spenderar på ett helt förvandlat sätt. Det handlade inte bara om håret. Det handlade om systerskapet och berättelsen. Att vara en younggirl som var riktigt aktiv i dans, teater och på simma laget, var thesalon en bra fristad. “

Läser in

Titta på Instagram

Fläktar var snabba att hoppa till uppmärksamhet i kommentarerna och uttrycka sin egen besvikelse när hon såg hennes hår, väl rörd. Och medan det inte verkar som avsiktligt vitkalkning, städning eller något annat rasmotiverat beslut om att ta bort Solange slingrande ära ägde rum, när en Knowles-kvinna talar, lyssnar du bäst. Solange har talat. Rör inte på håret.

Relaterade berättelser:-Solange foto av hennes hud täckt av nässlor är en stor motgift mot Insta Perfection-här är den kraftfulla anledningen till att Solange Knowles har tagit bort hennes Twitter-konto-de 10 skönhetsreglerna Solange lever av

Ссылка на основную публикацию
2019