“Jag var beredd att jag aldrig skulle göra det som ett nyhetsankare eftersom jag såg för kinesiska”

Tre år sedan under Samtaletsäsongens premiärvecka, moderator och co-värd Julie Chen släppte en bombskärpa att när hon var en ung journalist som arbetade i Ohio hade hon kosmetisk kirurgi i ögonen. Hennes beslut att göra det kom på förslag av en agent och nyhetschef som berättade för Chen att hon aldrig skulle göra det som ett toppnyhetsanker om hon inte ändrade sitt utseende. De berättade för henne att formen av hennes monolitiska ögon ofta gjorde att hon såg “ointresserad”. Mer specifikt sa hennes regissör: “Du kommer aldrig göra den på den här ankare skrivbordet eftersom du är kinesisk … Vår publik kan inte relatera till dig eftersom du inte är som dem.”

“Allt jag kunde se var mina ögon [efter det]”, sa Chen. “Och [Jag undrade] har han en poäng?” Så småningom sänkte kritiken så djupt att Chen bestämde sig för att gå framåt med en blepharoplasty (a.c. double eyelid surgery), ett extremt smärtsamt förfarande som gjordes i två delar under ett par år.

Chen hade operationen när hon var 25, men talade aldrig om det förrän i början av 40-talet, när hon avslöjade Samtalet att “det kändes som en vuxen version av rasism på arbetsplatsen.” Nu, på 46, öppnar hon uteslutande för att Glamour om den reaktion hon fått emot sedan hon var allmän om sitt beslut, om hon skulle göra något annorlunda idag och vad hon vill att unga kvinnor ska veta om sin egen skönhet.

FOTO: Julie Chen

Sedan jag först avslöjade min operation på Samtalet, Reaktionen från det asiatiska samhället – speciellt från asiatiska kvinnor – har varit enormt. Många sa till mig att de äntligen kände sig fria från att känna sig skammade. Andra sa till mig att de ville få det gjort, men det kände sig som om det var en smutsig liten hemlighet i det asiatiska samhället diskuterade inte, särskilt med icke-asiater, och även med sin egen familj. Jag hade en syster och en moster som trodde att det förnekade mitt arv. Det ansågs skamligt. En besvikelse. Därefter fanns det kvinnor i icke-asiatiska samhällen som var flabbergastade att detta var en sådan sak. Det var väldigt, ingen ordsprog avsedd, ögonöppning.

Jag känner Barbra Streisand, och hon fascinerades av den här historien. Hon var intresserad av att få reda på mer detaljer än vad jag sa på showen. Varje gång jag blev tillfrågad om operationen var jag mer än glad att informera och utbilda, för min anledning att få det hade allt att göra med mitt jobb.

Barbra tycktes förstå det. Hon likställde den till näsan … som, ja, du ser bättre ut, men kommer det att förändra hur du sjunger? Kommer det att förändra hur du låter? Titta på Jennifer Gray. Några säger att hennes nässjobb skadar sin karriär eftersom hon inte såg ut som henne själv längre. Visst, hon var “snyggare” efter näsan jobbet, men hon var snyggare och mer unik-tittar före den. Det är svårt att tävla med ganska i Hollywood eftersom det finns många vackra skådespelerskor. Men att söta är svårare … speciellt söta skådespelerskor som agerar och gör komedi! Hon hade båda.

Jag kommer först ihåg att höra om operationen när jag var runt 13. Jag skulle åka till Singapore varje andra sommar för att besöka mina släktingar på min mammas sida. Det finns alltid några faster som är som “hennes ögon är för små, det finns kirurgi som du kan göra.” Och i dessa asiatiska kulturer, särskilt en som Singapore som är så avancerad och modern och västerländsk, var det något som redan var tränad.

Jag kommer ihåg en kusin som berättade för mig: “Du kan se hur du ser ut genom att sätta skottband över dina ögonlock. Om du skär en bit tejp i form av ditt övre ögonlock, så tejpa det så nära din lash line som möjligt, det tvingar ögonlocket att öka och öppnar ögat. ” Det är typiskt att flippa locket. Jag kommer ihåg att försöka som ett barn. Det gjorde en stor skillnad – som i, jag trodde jag såg freaky! Mina ögon såg mycket större ut, och jag såg mer “levande” och “intresserad”. Men jag såg inte ut mig. Och jag såg inte nödvändigtvis snyggare ut.

Att ha operationen var inte tänkt på igen förrän en agent flät ut sa: “Om du får denna operation kommer du in i en topp 10-marknad. Om du inte får operationen, kommer du inte.” Jag var i Dayton, Ohio då, vilket var marknad 52 då tror jag. Idag vill folk veta varför jag inte gick efter nyhetsdirektören för att säga att jag fysiskt skulle ändra mitt utseende. Jo, jag var 25, och jag skulle inte göra en rättegång mot företaget, särskilt då. Du måste komma ihåg att jag tittade på någon som var en expert och en framgång på fältet, som gav mig råd – inte håller en pistol i mitt huvud – och säger att det är din val.

chen (left) and her sister, Victoria, at Julie's USC college graduation.
FOTO: Julie Chen

Chen (vänster) och hennes syster, Victoria, vid Julie’s USC högskoleexamen.

Jag var uppvuxen att tro på mig själv baserat på vad jag kunde göra med min hjärna, inte mitt utseende. Därför blev jag förvånad över att höra agenten rekommenderar operationen. Jag kände mig naiv. Efter mycket tanke och diskutera det med mina föräldrar fattade jag beslutet att göra det.

Jag kände mig inte oattraktiv innan jag fick det gjort. Jag var inte en skönhetsdronning, men jag var inte heller en skräckfilm. Jag fick operationen att inte se bättre ut, men att se mer intresserad och förlovad när jag intervjuar någon på TV. Fördelen var att jag gjorde se bättre ut, åtminstone enligt samhällsstandarder.

Men det jag verkligen lärt mig är att förtroendet och en vinnande personlighet alltid är attraktiv, och nu är jag lyckligare och mer bekväm med hur jag ser ut – av ett antal skäl. En, jag är mer mogen, så jag är mer bekväm i min egen hud. Det enda jag inte gillar är solstrålarna på mina kinder. Jag tycker, “Jag borde ha bära den solskyddsmedel när jag var yngre!” Jag vill ha jämn, jämn hud – samma pigmentering hela tiden. Jag har också märkt att när jag har blivit äldre, har min ögonbryn börjat tunna, och jag kan inte säga att jag är en fan av det.

Otroligt nog, när jag tittar på bilder av mig själv utan smink på, tror jag alltid att jag ser bättre ut än jag trodde att jag gjorde. När jag går ut utan smink är jag säker på det nu. Jag ska Instagram bilder utan smink, medan jag för åtta år sedan aldrig skulle ha drömt om det. Men nu är jag faktiskt snäll av det sätt jag ser utan smink bättre.

Till denna dag har jag ingen ånger om operationen. Jag lever inte mitt liv med ånger. Jag står vid mina beslut och alla dåliga jag har gjort, jag lär mig av dem. Operationen definierar inte vem jag är; Det är bara ett kapitel i mitt liv. Det förändrade inte vem jag är eller hur jag bor. Jag ser inte i spegeln och ser en annan person som jag inte känner igen. Jag är bara jag – och jag mår bra om det.

-Har sagt till Jessica Radloff

Den sjunde säsongen av Samtalet bara sparkade på CBS. Tune in för att se värdarna Julie Chen, Aisha Tyler, Sharon Osbourne, Sara Gilbert och Sheryl Underwood diskutera mer djupt personliga historier.

Ссылка на основную публикацию
2019