Allt du behöver veta om New St. Ives-rättegången

Det blir inte mycket bättre än att patta ditt ansikte torrt och känna den släta, bebisskinns huden efter att du exfolierar. Det är det magiska av ett bra ansiktsskrubba. Visst finns det andra sätt att exfoliera din hud, som enzymer och syror, men den manuella sorten är OG för sloughing off dead skin och unclogging porer. Dessa formler har vanligtvis en grusig konsistens, och det är det som gör den rena huden ren. Problemet är dock att de kan fungera lite för väl, vilket är anledningen till att St. Ives Apricot Fresh Skin Scrub, en kult-favoritformel, står inför en ny rättegång.

Klagandena i st. Ives-rättegången hävdar två saker: att det krossade valnötpulveret skapar mikroskopiska tårar i huden, utsätter det för infektioner och irritation, och att det inte är noncomedogent (det vill säga inte täppa till porer) som etiketten innebär. “Tyvärr för konsumenter leder användningen av St. Ives som ansiktsexfoliant till långvarig hudskada som väger väldigt större vikt än eventuella fördelar som produkten kan ge”, säger uttalandet. Krossad valnötpulver låter som om det skulle vara ofarligt. Det är ju bara pulver, men det är långt ifrån det. “Ju mindre partiklarna desto starkare exfoliering”, förklarar NYC-dermatologen Howard Sobel, M.D. Så det kan finnas en viss sanning till det påståendet. När det gäller anklagelsen att den inte är noncomedogen är det inte så. “För att märkas som noncomedogen måste du klara prov för att bevisa det, säger dermatologen Joshua Zeichner, M.D., chef för kosmetisk och klinisk forskning i dermatologi vid Mount Sinai Hospital i NYC. Så om en produkt säger att det är noncomedogenic på förpackningen, betyder det att det verkligen är.

Ändå är denna rättegång en stor sak, för att säga att St. Ives-skrubben är en kultfavorit är en underdrift. Gigi Hadid svär vid det och författare här på Glamour har använt sakerna sedan gymnasiet. Och Det är super överkomligt, vilket var anledningen till att vi inkluderade den på vår lista över de bästa skönhetsprodukterna under $ 10 tillbaka 2013. Låter för bra för att vara sant, och kanske är det typiskt. Över på Reddits r / SkincareAddiction subreddit har det skett en växande backlash, där användarna delar berättelser om hur det orsakade dem inflammation, rodnad och utbrott.

Det är värt att notera att skrubben har funnits sedan dinosaurerna. Det är klart att folk fortsätter att använda det – och du skulle tro att om de märkte några brännande eller obekväma reaktioner, skulle de sluta. Konsumenterna älskar antingen det eller hatar det, vilket inte är allt som förvånar när man anser att huden inte skapas lika. “Även om din mamma använde den, använde din mormor den, eller din bästa vän använder den, din hud är unik din och kan reagera annorlunda”, förklarar dermatologen Rachel Nazarian, M.D., från Schweiger Dermatology Group i NYC. Vissa av oss kan använda den och vara helt bra, samtidigt som du njuter av en ljusare, mjukare hud också. De som är mest utsatta för negativa biverkningar är personer med känslig hud eller mer allvarliga problem som eksem eller rosacea, eftersom någon fysisk skrubb kan göra ett nummer på dem, säger Nazarian. I så fall titta inte ens två gånger på St. Ives Apricot Fresh Skin Scrub och kopiera Gigi Hadids glittrande smink istället.

Men om du inte råkar ha känslig hud, kan skrubben vara helt bra för dig. Det är ju inte bara denna formel i synnerhet. “En fysisk exfoliant kan irritera huden, speciellt om du är aggressiv och tillämpar produkten med kraftfulla rörelser”, säger Nazarian. Beroende på hur du använder det kan även en mjuk tvättduk skada din hud. Ovannämnda, din egen hudvård M.O. kan också orsaka irritationen i fråga. “Du måste titta på produkten och hur den används som två separata problem,” säger Zeichner. “Ingen behöver exfoliera sitt ansikte dagligen.” Detta är viktigt att notera, även om en flaska säger att det är OK för daglig användning. Oavsett vilken typ av exfoliant du använder, föreslår han att skrubbas upp endast en eller två gånger i veckan och använder din hud som en barometer. Om din hud känns lite tätt och rå, skala tillbaka – och gör motsatsen om du tror att din hud kan hantera den.

Ändå, om detta freaks dig ut, föreslår Nazarianer att man väljer en mild, icke-skummande tvätt. Vill du bara den manuella exfoliering-men med lite mindre kontrovers? Här är en användbar guide för att minska den bästa ansiktsskrubben för din hudtyp. När det gäller St. Ives rättegång, uppdaterar vi inlägget när vi lär oss mer.

Relaterade berättelser:
-Klasshandlingsförlikningen mot Wen Hair Care går officiellt framåt
-De bästa hudvårdsprodukterna under $ 20, enligt proffs
-Johnson & Johnson Talkum Baby Powder Lawsuit: Vad du behöver veta

Ссылка на основную публикацию
2019