Dating Burnout är totalt en sak, och här är hur man fixar det

Varje år presenterar Match en enkät i enkäten som ger insikt om enskilda människors tankar och känslor över hela landet. Och varje år blåses bort av resultaten – i år ingår. Undersökningen visade bland annat att en hel del 54 procent av kvinnorna kände att de brände ut från att leta efter en partner.

Om du någonsin har daterat, särskilt sedan uppkomsten av dataprogram, vet du exakt vad det är. Att gå på datum kan vara ansträngande under de bästa omständigheterna, så det är vettigt att ett stort antal kvinnor bara är … över det. “Dating tar upp mycket tid”, säger Brandy Engler, Ph.D., en licensierad klinisk psykolog som specialiserat sig på relationer och sexualitet och tillägger att det efter ett tag kan tyckas oproduktivt och frustrerande om du känner som om du inte gör bra kontakter med människor.

Licensierat äktenskap och familjeterapeut David Klow, ägare till Skylight Counseling Center i Chicago, håller med om och konstaterar att datingen är hårdare nu än vad som någonsin varit. “Aldrig tidigare har sökandet efter en partner varit så omfattande,” säger han. “Vi letar efter en partner, vän, älskare, följeslagare, potentiell samarbetspartner och medordförande för en potentiell familj; i tidigare tider var våra förväntningar om kärlek och äktenskap mycket lägre. “Att söka efter någon som kontrollerar alla dessa lådor kan dränera och leda till utbrändhet, säger han, särskilt för att det finns så många sätt att träffa människor.

Men hur kan du veta om du bara är frustrerad med att träffa eller lagligt utmattad av det? Enligt Klow kan du ha korsat in i burnout-området om du har börjat annullera datum i sista minuten, hitta dig själv med samma konversation med datum flera gånger, eller bara känner dig inte glad att gå ut med nya människor. Dina förväntningar kan också komma till spel. Om du bara vill ha en bra tid men inte nödvändigtvis letar efter något seriöst, är du förmodligen inte utbränd, säger Engler – du kan bara vara irriterad på någon nivå som du inte har haft kul med datum på senare tid. Men om du har letat efter en relation för en tid och inte hittat en, är det mer troligt att du kommer att bli överväldigad av processen.

Om du har nått utbränningsnivåer rekommenderar Klow att du ger dig en paus och hoppar om ett tag. “Uppskatta vad du redan har i ditt liv, snarare än att fokusera på vad du saknar och längtar efter,” säger han. Det kan vara så enkelt som att ta tid att umgås med goda vänner och familj och bara göra dig. Men om du vet att du föredrar att fortsätta att dö, rekommenderar Klow att blanda upp det. Kolla in en ny datingsida eller börja gå till okända platser där du är mer benägna att träffa personer från olika bakgrunder – det kan göra stor skillnad.

Du kan också börja visa datingen som något som förstärker dina planer, inte något sådant gör dina planer. Engler föreslår att man skapar en hinklista med saker du vill göra i ditt område och inbjudande datum tillsammans för att dela med sig av erfarenheten. Om du gör en anslutning, bra. Men om du inte har det, åtminstone hade du roligt att göra något du ville göra hela tiden.

Ссылка на основную публикацию
2019