Три жени стават реални за запознанства след рак на гърдата

Всеки път, жените, оцеляли от рак, ще ви кажат, фактът, че сте преживели ужаса на диагнозата и операцията, не е публична информация – не на работното място и със сигурност не на първата дата. Бързо напред до 2016 г. и според експертите има много различно отношение. “Аз съм преживял рак на гърдата … така че тялото ми не е толкова съвършено”, написа една жена на match.com наскоро. “Ако не можете да се справите с това, продължавайте да го движите.” (И много дати могат да се справят с това: “Едно от най-добрите неща, които синглите казват, че търсят, е способността да се учат от партньор”, казва Лори Дейвис Едуардс, основател на онлайн запознанства-треньор услуга eFlirt. “Оцелелите рак на гърдата предлагат уникално разбиране за стойността на живота и любовта.”) Жените, които ще се срещнете – Джени, Кристина и Никол – са доказателство.

Джени Салданя, на 45 години, актриса, комик и Форд Модел на куража, живеещи в Ню Йорк; диагностицирани преди 11 години

“Когато се записах за ОКкупид, те попитаха:” Кое е най-личното нещо, което искаш да признаеш? “Отговорите ми:” Пералнята е любимата ми работа и аз съм оцелял от рак на гърдата. това е кой съм аз.

Първият, с когото имах секс с рак, беше красив татуиран философ. Бях излязъл от шест месеца – аз бях диагностициран като първи етап на 34 години и имах мастектомия от дясната страна, химиотерапия и нова гръдна реконструкция, използваща тъкан от корема ми. Моята тригодишна връзка току-що се разби. Така че, когато срещнах този човек в бар в рядка вечер с приятелка, бях безработен; моята сексуалност беше заспала. На втората ни дата започнах да се събуждам. После докосна новата ми гърда, която не можех и никога няма да почувствам, и започнах да плача, ядосан като: “Не се занимавайте! Не мога да го почувствам! Той ме погледна в очите и каза: – Но си спомняте, нали? Аз кимнах. – Добре, затворете очите си и запомнете. Това беше най-красивото нещо, което някой можеше да ми каже.

Това беше преди 10 години. Панта, Bumble и Happn още не са съществували. Радвам се, че го правят; сега ги използвам, за да намеря TheOne. Аз съм за прозрачност. Имам снимки на бикини в профила си, защото се гордея с тялото си: искам да покажа моята “ухапване от акула” – белег на корема ми от реконструкцията – и моята “Frankenboob”, която беше по-висока от другата но падна на място. Момчета, които четат моя профил, казват: “Поздравления за оцеляването си!” Намерих, че момчетата задават наистина умни и чувствителни въпроси. Жените често питат: “Как се справихте, когато загубихте косата си?” Но мъжете отиват по-дълбоко: “Как да говоря със сестра ми, която има рак на гърдата?” или “Кога за последен път сте били интимни с някого и какво е това?” Казвам им: “Слушай, няма да те оставя да се чувстваш при първата ни среща, но няма неподходящи въпроси.” Мисля, че това е моето призвание да повдигна погрешните схващания за рака на гърдата.

Наскоро срещнах човек, който го направи в моя “Отбор”, което означава, че може да бъде истински претендент. Той издържа теста, като иска да излезе с приятелите ми и мен в парка на втората ни среща. В един момент той сложил главата си в скута ми, говорехме и се смеехме, а аз се наведох досега и каза: – Това ли е бокал на челото ми? Аз се засмях и казах: “Съжалявам, не го чувствам!” И тогава му показах снимка без голф, която бях взела след операцията. Казах: “Учебен момент: Това е татуиран аурел и това е реконструирана зърното.” И той беше като “Cool!” Мисля, че той е просто щастлив да види цици.

Аз се наричам безстрашен, но не съм. Част от причината, поради която търся партньор, е, че се страхувам, че ракът ми ще се повтори и ще се озова сам, без някой от мен. Но няма причина търсенето да не е забавно. Отне ми много време да обичам и да се чувствам комфортно с това, което виждам. Така че сега, когато съм, моето отношение е: “F – к, това съм аз. Щастлив съм от тялото си и следващият човек ще го хареса, ако не го направите. Точно така се чувствам.

Kristina Schermer, 28-годишна, сътрудник на инвеститорски отношения (също модел на кураж), който живее в Денвър; диагностицирани преди две години

“Знам, че дигиталното запознанство е новото нормално, но не е начинът, по който мечтаех да срещна някого, а не идеалния начин, който се бореше с перфекционизма.” В началото на 20-те си бях булимичен, емоционално крехък и твърде горд, там на сайт за запознанства.Това беше преди да имам рак на гърдата.

Бях диагностициран на 26-годишна възраст след положително изследване за BRCA2 – един от гените на рака на гърдата. Имах ядрено-магнитен резонанс като предпазна мярка и разкрих тумор на етап I. В две луди години имах двойна мастектомия; събрах яйцата си; са преминали през химиотерапия и тамоксифен, както и от депресия и менопауза; косите ми паднаха и се отдръпнаха; и имаше реконструкция, която доведе до перфектни, твърди гърди без зърна и невероятна странична болка. Аз съм оцелял. Тялото ми не функционира така, както го направи, но съм по-търпелива от това. След години, когато се опитвах да контролирам външния си вид, предаването се лекуваше.

Това беше новият мен, оцелял, който създаде профил на Кафе Meets Bagel миналата пролет. Това беше моят начин да притежавам кой бих станал. Не съм говорил за рак в профила си, но аз публикувах снимка на себе си с мохаук, взета в партито за бръснене на главата, което хвърлих преди химиотерапия. Това е моят начин да кажа: “Ако не искате да знаете, вероятно не сте моят мач”. Тази картина насърчи красивите първи разговори за това как животът не върви по начина, по който искаме, но това не означава, че не е добре.

Само един човек, с когото бях запознат, не искаше да говори за моята история на рака. Това боли, защото бях горд от това. Така че продължих. Започнах да привличам хора, които не са имали такива лесни пътища. Току-що срещнах някого в приложението; той е на моята възраст, но е бил чрез развод. Мисля, че хората са привлечени от историята ми, защото ми дава увереност. Преди да съм интимна с някого, ще му покажа гърдите си по несексуален начин. Ще кажа: “Можете да ги натикате – те са тежки!” Това разговор прави по-добре следващите стъпки.

Признавам, че има време, след като научих, че ракът ми е изчезнал, когато всъщност исках да се върне. Бях свикнала с постоянната подкрепа на приятелите и семейството си. Когато всички започнаха да се движат, се чувствах сам. И се страхувах от възможността да се разболея отново: не знаех как да живея в надежда вместо в страх. Това се промени най-вече. Миналия уикенд се събудих с Кафе Meets Bagel в 6:30 AM. и ходеше по кучетата. И двамата сме замразили профилите ни за запознанства. Днес имам надежда. “

Никол Сеагриф, 31 г., доставчик на първична помощ в Ню Йорк; диагностицирани преди четири години

“Ракът на гърдата работи в семейството ми: Току-що приех, че ще се диагностицирам.” В деня, когато направих, на 27 години, обещах: “Това ще бъде положително в живота ми. онлайн запознанства, за които все още не съм направил много.Намирането на партньора ми е важно, но съм заета да работя и да получа моята докторска степен.След като приключа, запознанствата ще имат по-висок приоритет.Аз съм на съвпадение .com и Лигата, приложението само за членове, което признавам, е малко претенциозно. Казвам в профила си, че съм ангажиран с благотворителната кампания за рака на гърдата “Розовата програма”, но не споменавам диагнозата или връзката с моя Instagram, който има снимки от мен, че правя нещата като оцелял. Понякога бих искала да покажа моя Instagram. обичам живота ми. Но за мен е важно да разкрие нещо толкова лично лице в лице. Нека да видят, че съм млад и здрав и отивам оттам.

Почти винаги говоря за моя рак на първата среща. Аз влязох подготвен да не е наред с него, но никой не е казал нищо негативно. Ако някой не ми се обади, предполагам, че е така, защото нямахме връзка, а не поради рака на гърдата ми. Обикновено реакцията, когато разкривам здравословната си история, е “Уау, вие сте силни, за да сте го направили”. Или “Добре ли сте?” Да, по-добре съм, отколкото ОК. Хванах я рано и нямам дългосрочни ефекти, различни от две избледняващи белези върху моите импланти. Аз не винаги харесвам тези белези и бих искал да имам оригиналните си гърди, но повечето дни не мисля за тях. Смятах, че обещах да направя рака на гърдата си положителен, дори ако моето отношение е трудно за някои хора да го разберат. Всеки ден извличам най-много от живота си и очаквам да намеря мача си.

За повече информация как можете да помогнете на пациентите с рак на гърдата да имат по-добри дни, посетете fordcares.com

Ссылка на основную публикацию
2019