Помогне! Моят BFF е пристрастен към нейния телефон

Миналата седмица преживях един от най-вълшебните дни в моя живот. Докато пътувахме с приятели до Gulf Shores (истинско плажно градче в Алабама), изиграхме музика с пълна сила, хванахме се за годината, откакто се видяхме за последен път и изядохме прекалено много пържено всичко. Уорфът беше като някакъв възрастен Диснилен свят: хибрид на шоколада Rodeo Drive с чар на Чарлстън, пълен с палмови дървета и светлократен ферибот. Snap. По дяволите, нека да спрем и да вземем и видеоклип. На уютния бряг на брега ние сгушихме стриди и водка. Snap. Snap. По-късно тази вечер отидохме на концерт на Miranda Lambert, който се случи в града. По принцип, 24 часа не стават много по-магически от това.

И не се притеснявайте, имам 78 снимки, 5 видео, 7 PBR-инфузирани разкази и много текстове, за да го докажа. Казвам това, за да илюстрирам, че и аз също се падам на вината на прекомерно документираните епически нощи. И това е ОК: всички ние имаме една нощ (или осем), където ние осъзнахме, че сме прекарали толкова много време, привързани към нашия телефон, че сме забравили да знаете, опитайте специална вечер с приятели, убийствен концерт, нокаут сватба.

Бързо напред до една седмица по-късно, се връщам у дома и настигам с най-добрата ми приятелка Али за вечеря. След 20 минути, след като анализирах нейните приказки с бивш, който наскоро се появи на повърхността, тя отбеляза, че не съм бил посрещнат толкова, колкото “Как си?” Това ме накара да се почувствам, че губех времето си, и аз се борех с това как да се обърна към нея.

“С Вашия BFF, подход към него по един ясен начин”, казва Меган Флеминг, д-р, терапевт за връзка в Ню Йорк. “Кажете й:” Хей, всички ние имаме толкова много неща, но аз забелязах модел, когато се съберем, че прекарвате толкова много време в телефона си, докато се захващаме. Може би следващия път можем просто да вземем кафе или напитка, за да може времето ни да бъде по-фокусирано, или можем да планираме една нощ на дамите, които са изключени от мрежата.

Разбира се, подобни неща се случват с нас, откакто FourSquare е най-горещият канал за социални медии. Само седмица преди, когато хванахме заедно концерт на Брус Спрингстийн, беше явно очевидно, че е по-заинтересована да улови колко много забавно на OMG, което имахме, отколкото да присъстваме на грандиозно представление на The Boss. Прекарахме първата част от шоуто на пост-шоуто, анализирайки коя литература трябваше да изясне най-новата й бързина, и след това прекара останалата част от него в редактиране на снимки за колаж от инстанция, превъртайки се през щракване на други, а от време на време се оглеждаше, пропусна ни спирката още.

Докато Али беше заета да се захваща с телефона си, през последната година аз бързо записах някои от най-важните моменти в нашето време. Поглеждайки в списъка, ми се натъжи да мисля, че в уикенда на сестра си, например, тя прекара повече време, за да се фиксира върху перфектната марка, отколкото да се фокусира върху един очарователен човек, който се опитва да си купи питие. И в нашето ежегодно бягство от момичетата на Коноксвил? Е, тя беше толкова заета да изпрати своите снимки на надуваемия пясък на пениса, който бе донесла, че съм сигурен, че пропусна факта, че бреговата ивица S’mores на брега на езерото е може би един от най- красиви IRL сцени очите ви – а не iPhone обектива – може да стане свидетел.

“Това е съвсем общ сценарий”, казва Лаурел Хаус, треньор по отношение на взаимоотношенията и овластяването и съ-домакин на подкаста “Великата любовна дискусия”. “Може да е трудно да възстановите връзката, така че да сте на фокус. Но може да се направи! Бъдете директни и разговаряйте за реалността на това, как ви кара да се чувствате, когато вашият БФБ ви игнорира, или само наполовина, когато е с вас. Определете правилата за ангажиране в социалните медии, с които се чувствате комфортно, позволявайки силно и фокусирано време за приятел “, обяснява тя.

Както мнозина, мисля, че маниерността на Али е от добро място. Правим готини неща и искаме да ги споделим с хора, които обичаме, за да могат да ги изживеят заедно с нас. Но в опит да заснемем тези моменти, ние изчезваме по този хладен нощен бриз на Алабама, вечеряме със стар приятел или викаме към Спрингстийн с момчетата до вас. Експертите са съгласни, че прекарваме прекалено много време с малък екран в дланта си – последните оценки казват, че потребителите на Snapchat изпращат почти 9000 закъснения за секунда. Това е много повече време, прекарано в прекъсване на живота, отколкото в това.

Милиони американци се борят със социалната зависимост от медиите. Проучване от Корнел, публикувано в списанието Социални медии + общество (да, дори има научен дневник, посветен на нашата мания) се докосва до колко трудно може да се откаже от социалните медии. Един от участниците дори обясни по отношение на отказването от Facebook: “През първите 10 дни [на изследването] всеки път, когато отворих интернет браузър, пръстите ми автоматично щяха да отидат до” f “.” И това беше през 2015 г. – преди Snapchat е бил вездесъщ и Instagram е по-популярен от всякога. Всъщност, от 2016 г. на снимане ежедневно се наблюдават приблизително 6 милиарда видеоклипа и 300 милиона души използват инстамграма всеки ден.

Знаех, че трябва да говоря сериозно с нея за това, но критикувайки приятел за избор на екипировка, да не говорим за голяма личностна особеност, е неловко. Аз се интересувам много от Али. Тя е топла, смешна, истинска и невероятна, но когато се прилепи към телефона си 23/7, сигурен съм, че това не са вибрациите, които тя излъчва. Когато разговарях с нея, се надявах, че ще бъде по-полезно да се събудиш, по-малко зловещ RHONJ атака.

Реших да проследя ръководството на психиатъра д-р Дион Метгер: “Предлагам” 20-минутно правило “за моите смартфони. Нека кажем, че това е концерт, филм, пазаруване: правилото е, че те могат да използват телефона за първите 20 минути. След това няма повече публикуване, изпращане на текстови съобщения или превъртане чрез имейли; това е за нас да се наслаждавате на събитието. “Мислех, че този подход е щастлив медиум, защото би позволил да се регистрира в социалните медии, преди да скрие телефона си и да се наслади на действителното събитие.

– Хей – казах аз, докато влакът впиваше в Хобокен. “Тази вечер беше забавно, но следващия път смятате, че можем да имаме правило, че ще използваме първата концертна песен или предястие на вечеря, за да проверим нашите телефони? По този начин можем да го измъкнем от нашата система и да се наслаждаваме на шоуто. Тя ме погледна, срам. “Аз съм напълно виновен и за това”, признах, като разбрах, че експертните съвети, които имам за да симпатизирам с приятеля ви, за да помогна на вашите коментари да се чувстват по-малко като обвинение е монтаж.

И какво, ако това не работи и вашият приятел непрекъснато се закача към телефона си? “Това е последното време”, казва Метгър. – Отидете на правия и честен път. Опитайте да кажете: “Слушайте, не е забавно да излизате с вас, когато очите ви са залепени на екрана на вашия телефон. Чувствам се, че съм сама. Ако предпочитате да сте вкъщи на телефона си, не е нужно да планирате тези излети вече. “Това може да е огромно обаждане от събуждане, че зависимостта им от телефона започва да прави хората усещани самотни и може да повлияят на техния социален живот”.

За щастие разговорът ми с Али беше посрещнат с “Yikes, аз съвсем не осъзнавах, че съм толкова зле!” Ние се срещнахме за щастлив час на следващия вторник и пристигнах въоръжен с съвета на Флеминг, за да се обърна към един пристрастен към телефона приятел “Когато я поздравих, казах на Али:” Първият човек, който докосва телефона си по време на вечеря, вдига табелата! “Когато поръчахме втори кръг, Али се зае да слуша внимателно. Тя дори поиска да чуе повече за моя луд Миранда концерт опит. – О – казах, като стигнах в чантата си. “Нека ви покажа лудото олекотено колело зад мястото на провеждане!” Вероятно напитките ми бяха на моята вечер – и предполагам, че тези 83 милиона снимки, които взех, дойдоха по-удобно, в края на краищата.

Ссылка на основную публикацию
2019