“Погоди шта? Нисам божански аниме!”

0401 elna baker at

Елна Бакер, новинарка и бивша девица

Елна Бакер, новинарка и бивша девица

Пре годину дана учинила сам нешто што сам мислио да никад не бих урадио: имала сам премладни секс. Десило се неколико месеци након што сам написао есеј на овим страницама и рекао: “Да, ја сам 27-годишња Девица.”

Разлог због којег сам чекала до 28 година да бих изгубио невиност јесте што сам одгајан Мормон и секс (или било шта превише стимулативно) пре него што је брак озбиљан грех. За Мормоне, прва база је разговор, друга база држи руке и трећа база се љуби сједећи. До 26 година, најдаље сам отишао, додирнуо је сисицу – и осећао сам се тако кривим, што сам га детаљно признао свом бискупу.

Цео живот сам учинио све од себе да подржим те круте начине – веровао сам да ће послушност донети оно што сам мислио да желим: храмски брак другом Мормону. Приближио сам се: коначно сам упознао Мормона, и толико смо се повезали преселио у Утах за њега. Али чим сам стигао и стајао лицем у лице са животом о којем сам сањао, био сам несрећан. Престао сам да наставим своју каријеру. Изашао сам из града којег сам волео. Осјећао сам да ће се мој живот завршити умјесто да започне. Рекла сам мом момку како се осјећам, и раскинули смо. Вратио сам се у Нев Иорк Цити, написао је Гламур комад и наставио до данас – мада није био врло успјешан.

Мислио сам да ће то помоћи публици о мојој невиности у часопису; на крају ме претворило у нервозног гласноговорника за апстиненцију. Било је перкс-подршка е-поште коју сам добио од странаца је кренуо – али зато што сам био тамо тако, Гоогле је ускоро постао мој највећи блок за пенис. Момци би ме гледали и само размишљали, Не долази у обзир. И да будем искрен, навикао сам се на фасцинацију, гнусу и конфузију која је моја девиштва изазвала мушкарцима.

Неколико месеци касније, отишао сам на музички видео снимак. Сви су носили луде костиме, а усред двадесет година, обучени као језиви кловнови и готх тинејџери, приметио сам згодног момка који носи бркове и џемпер од старе човека. Приђао сам му и питао да ли је обучен као педофил. Испоставило се да је био пријатељ пријатеља, само гледајући ударце. То није био костим.

Делили смо подземну вожњу кући, а пре него што смо се раздвојили, окренуо се и рекао: “Могу ли добити свој број за потомство?”

“Ваша будућа деца желе мој број телефона?” Одговорио сам му, предавао га.

Мајк је позвао следећег дана да ме пита. Са њим, било је лако. Нема преоптерећења текстуалних порука или фреттинг над неповратним телефонским позивима. Мике ми се допао и није се плашио да то покажем. После вишегодишње забаве, људи су се уплашили да раде било шта што би могло да ме доведе у заблуду да размишљам да смо озбиљни, Мике је био свеж ваздух.

Провео је наредне три недеље да изађемо на изложбе, истражујемо Брооклин и изрекнемо бескорисно. (Надимак ми је свемирски камп, јер када смо се усправили, то је било као симулирана верзија секса – све забаве без икаквог стицања тамо.)

Зато што је Мике први поставио моје потребе, знао сам да могу да му верујем. Због тога сам се осећао сигурно отворити према њему на начин на који никад нисам имао никога – посебно када је реч о сексу. У почетку моја верска кривица била је неподношљива. Идемо у другу базу и уживат ћу, али сутрадан бих се изнервирао и рекао му да морамо престати да се дружимо. То га није фазирало. Његов одговор је био једноставно: “Не морамо раскинути, ми ћемо ићи колико год желите.”

Почела сам да се трудим са идејом секса. Али, осећао се као превелики скок. Шта би моји родитељи мислили када им кажем? Да ли бих био искључен? И још увек сам добио е-пошту сваког дана од људи који су честитали на мојој невиности, а да не спомињем захтеве интервјуа новинара који желе да причају о мојој апстиненцији. Било је превише за руковање. Ја сам се попео на високи ронио, али сада сам био превише уплашен да скочим.

Једном ујутру, на најнеобичнији могући начин, десило се. Мајк је провео ноћу и требао је устати раније него обично. Нисам желела да он оде, па сам почео да га пољубим, покушавајући да га задржи. Пре него што је било ко од нас заиста знао шта се догађа, имали смо секс.

Чекати. То је лаж. Знао сам шта се догађа. Оно што желим рећи је да пре него што сам допустио да размислим о свим разлозима да не, пратио сам своје инстинкте и имали смо секс. И како је било? Па, одувек сам мислио да би секс био потпуно нов као свемир или велики изван. Уствари, осећао се као и све друге ствари које смо већ радили, само болнији. Само један тренутак осећао се другачије: када сам погледао у Микеове очи, уплашио ме је. Нисам био сигуран да ли сам спреман да будем тако близу некоме. Тек сада сам био.

Када је то учињено, ја сам био врло тих. Одједном сам осећао као да сам прешао овај огромни праг када је све што сам хтео да урадим прешао улицу. “Немојте размишљати о томе, не размишљајте о томе”, поновио сам себи.

“Јеси ли добро?” Упитао је Мајк.

“Да, само морам да узмем пса”, рекох, пре бежања.

Док сам пожурио низ блок, рекао сам себи да се ништа о мени није стварно променило. Имао сам секс; то није био тако велики договор. Затим сам заокружио угао и дошао на часопис, где сам видео часопис за који сам обавио интервју. У њој је приказана девојка која носи појас за металну част и линију покривача Једина жива девица у Њујорку. Ко каже да Бог нема смисао за хумор, погрешно је.

А онда ме стварно ударио: нисам био виље девица. Тај део мог идентитета је нестао и морао сам да се суочим са чињеницом да, у 28, нисам имао појма ко сам. Суочила су ми се очи, а тинејџерска сећања, коју сам скоро заборавила, ушла сам у главу: Једна моја пријатељица, Еллен, прелепа Мормонова девојка, оженила се још један Мормон у храму у Сијетлу. После њиховог првог плеса, отишла је до мене и загрли ме, изгледала је срећније него што сам икада мислила да је могућа. “Како се осећаш?” Питао сам је. “Било је вредно чекања “, рекла је она.” Било је вредно чекања. -Еллен Морехоусе,”Написао сам у свом часопису те ноћи пре много година.

У хладном Манхаттанском ваздуху, сјећам се Елленових ријечи, помислио сам, никада нећу знати како се осећа као да се препустим једној особи. Али онда ми је пало друга мисао: Шта чекаш ?! Оженила се када је имала 18 година. Чекала је можда две године за секс. Чекала сам колико год могу, а онда сам направила избор.

Када сам се вратио у стан, Мике ме је чекао. Рекао ми је да је отказао састанке како бисмо могли провести дан заједно. Осјећао сам сирово, гадан и разочаран у себе. “Никад више нећу имати секс,” заклео сам. Тог поподнева, поново смо то урадили. Прошле седмице смо провели на тај начин. Никад то нећемо радити, мислио бих, осим овог последњег пута, само да будем сигуран да знам како се осећа. Срећом, секс је брзо прошао од незгодног до чистог задовољства.

Четири месеца, то ми је била најбоља пријатељица, Алисон, која ме је извукла из овог циклуса. Када ме је питала за Мајка, рекла сам јој истину: да сам била срећна, али нисам мислила да је он човјек кога бих желео да оженим. Такође сам се поверио да сам недељу дана касно и да, иако сам био на контроли рађања, био сам забринут због тога.

Алисон је ушла у акцију, што ме је учинило тестом трудноће. Док сам чекала резултате, размишљао сам о животу који желим и о моћи коју моје свакодневне акције морају срушити ту будућност. Као девица, чекала сам на брак, јер сам се надала да ће мој живот сања на крају доћи. Али, након одређене тачке, морао сам да ставим свој свакодневни живот испред те фантазије. Сада сам радила супротно: живећи у тренутку без обзира на будућност, што је једнако опасно. Бог благословио тај плави минус знак; Разбио сам се са Мајком два дана касније.

Спавала сам са три момца укупно. Број два ме је научио лекције из хемије: одмах сам знао да не желим поново да се сексам са њим и никада нисам. Био сам са бројем три током четири месеца; чак и са њим, осећао сам се као сексуални новајлија.

Још увек покушавам да обрадим све посткоиталне емоције, али оно што сам научио је да секс на неки начин није толико велики посао и врло велика ствар одједном. То је вероватно очигледно за неке од вас, али то ми је шок, чак и као 28-годишњи искусни датер.

Један велики посљедњи резултат: Секс ми је помогао да постанем угоднији с мојим тијелом. (Раније сам имао превелику телесну тежину и морао сам да прођем кроз операцију уклањања коже, тако да ово није мала ствар.) Једног викенда када смо Мике и ја возили у правцу мрака, пролазили смо стари храст са замахом на ивици велико празно поље. Одлучили смо да се повучемо, ставимо ћебад и лезимо испод звезда. Једна ствар довела је до другог, и након што смо имали секс, прелазио сам на љуљач, накед гол. Био је то најнеопштенији осећај који сам икада осјетио, љуљајући се напред и назад. Гола и сјаја на месечини, осећала сам се као да летим.

У најбољем случају, секс осећа као смисао живота. Бити испод плоча са неким и гледати их у очи – за шта је свакако вредно живети. Али ево трика: Без обзира колико је добро, секс ми не допушта начин на који сам се надао. То је узбудљиво и опуштено, али не може чаробно поправити моје проблеме. Ако избегавам свој духовни живот, одустанем од посла или прескочим одлазак у теретану, секс то неће решити. Ја то треба учинити.

Мислио сам да ако имам секс, то би била ствар без повратка: престао сам бити Мормон, изгубио бих подршку мојих родитеља и постао би друга особа. Иако се и даље борим са мојом вером (и нисам рекла мојим родитељима вијест пре објављивања овог есеја, присилила ме је!), Ја сам иста Елна коју сам одувек био. Сада схватам да су то биле само ствари које сам измишљао да бих се уплашио да не бих морао да се бавим стварним питањима о томе шта се дешава у животу. Не жалим што сам изгубио невиност, али такође не жалим што чека. Сада знам да је то јако лично путовање, а када се бојим или преплавим, претпостављам да сам на том замаху, а гурнем.

* Елна Бакер је аутор * Нев Иорк Регионал Мормон Синглес Халловеен Данце: Мемоир.

* Име је промењено.

Ссылка на основную публикацию
2019