Nordstrom изпробва нова концепция за магазина и може да бъде огромна за включване в размера

Историята започва с Клое Кардашиан и Ема Греде. Когато двамата партньори-приятели-наклонени-бизнес-партньори излязоха да изнесат миналия октомври очевидно универсалната си марка “Добър американец” Good American, малко знаеха, че ще имат ръка не само да нарушават стратегията на дребно за дребно, но потенциално да променят начина, по който жените пазаруват навсякъде – всичко това, защото те настояват, че цялата гама от размери от 00 до 24 часа ще се продават заедно в техния изключителен американски партньор Nordstrom.

Доброто американско искане бе на първо място за многобройния търговец на дребно: (1) да има всички размери, които носи заедно, в една и съща секция, и (2) да предлага деним над размер 10/12 извън обозначеното плюс отдел. “Беше ясно, че Good American трябваше да бъде купен в пълната гама и показан на едно място”, казва Грейд блясък. “Това, за което говорим тук, са размерите, които преобладаващата част от жените в САЩ са, така че защо да се наложи да се промъкнат извън най-добрата част на магазина, за да намерят нещо, което се вписва? имат еднаква възможност да си купят страхотни дрехи, за да не ви се налага да пазарувате в различен отдел поради номера на панталоните, а да се чувствате най-добре, да изглеждате най-добре и да имате най-добрия избор.

И какво стана? Нордстром видя незабавен успех в начина, по който потребителите са пазарували за американски дънки в това оформление. Това служи като вътрешен катализатор за компанията, което я подтиква да започне една година поредица от събития, които ни отвеждат до откриването на последното си местоположение в Century City в Лос Анджелис. Този магазин, който се открива пред публиката на 3 октомври, ще бъде първият, който ще представи този подход, който може да се превърне в революционен подход към мащабното включване в търговията на дребно. В Century City Nordstrom отделът за деним ще включва всички свои партньори, направо до разширени размери, продавани заедно. Не е необходимо да отивате в отделна секция, за да намерите размера си.

28.09.17 Nordstrom sized mannequins
ФОТО: Фотография на Робет Стрикс

“Винаги сме знаели, че има клиенти, от които не можем да се погрижим, защото любимите им марки не предлагат големи размери”, казва Триша Смит, изпълнителен вицепрезидент на жените в Nordstrom. “Подходът на добрия американец всъщност резонираше с мен, заради това колко привлекателна е тя и как тя празнува всички типове тяло. Беше наистина мощен и рецепцията беше фантастична. Това е едно от най-успешните ни изстрелвания и ни разкри най-продаваните размери: 0, 14 и 16. И това ни даде увереността да намерим едно решение с размер. “

Когато дойде време да проверим тази концепция, екипът на Nordstrom реши да започне с деним, преди да премине към други категории, които предлагат плюс и дребни размери, като например бельо и готови за носене дрехи. Като част от това стартиране, обаче, повече от 40 марки се съгласиха да разширят размерите си до края на годината или до пролетта на 2018 г. – много за пръв път в Нордстром. Ще има общо 62 етикета сред тази приобщаваща оферта, която ще включва Topshop, Rag & Bone и Madewell заедно с някои от вътрешните линии на търговците на дребно. (Halogen, Caslon и Emerson Rose започнаха да въвеждат разширени размери още през юли тази година.) Тези размери ще бъдат достъпни онлайн на уебсайта на Nordstrom (в допълнение към магазините и сайтовете на избраните марки) и в новото място в Century City ; последният ще покаже деним и бельо на манекени с различни размери, вариращи от 0 до 12 (!!!).

28.09.17 Nordstrom sized mannequins
ФОТО: Учтивост на Nordstrom.

“Има много марки, които се продават само между размери 2 и 12 и ние казахме:” Това не е наред “, казва Смит.” В миналото, ако бяхте марка, трябваше да решите дали отивате да бъде марка с плюс размер или не, и това не трябва да бъде случаят вече. Мисля, че индустрията се нуждае от търговец на дребно, за да предложи решение, а ползата от партньорството с търговец на дребно като Nordstrom е, че търговците имат увереност, че те не просто ще разширят размерите си и никой няма да разбере за това. Веднъж казахме на брандовете, че това е приоритет, че трябва да постигнат напредък с нас, те са били на борда; никой не ни е казал. “

Имаше известно усилие по отношение на марката, казва Смит: “Нордстром” определи изискване за минимален размер на 18, а размерът му до размер 14 е предизвикателство за няколко етикета. В тези случаи беше направен компромис: “Казахме:” Виж, нека направим 14s и 16s, а в крайна сметка, 18s – точно сега искаме да добавим колкото е възможно повече размери “.

За да бъде ясно, тази нова концепция е наистина само за това, къде се търгуват стоките. Нордстром не се отървава от плюсните си или дребни департаменти (и двете ще продължат да присъстват в магазина, тъй като тази промяна се отнася само за деним за сега.) По-скоро Century City ще служи като тестова основа, така че търговецът на дребно да може да определи дали тази стратегия може да се реализира на други места. Отсега нататък планът е да се събират данни (събрани от покупки онлайн и в магазини) и да се разгърнат разширените размери на 15-те-определени големи пазари до пролетта.

Khloe Kardashian Good American Launch Event
ФОТО: Джефри Майер

Клое Кардашиан и Ема Грейд от “Добър американец” на събитието за пускане на марката в Нордстром през октомври 2016 г.

“Ние предлагаме пълен набор от размери за местата, където има търсене – необходимост от това”, казва Смит. “Отсега нататък не знаем какви са тези пазари, тъй като очакваме по-убедителни данни, но това, което мога да ви кажа, е, че виждаме това като възможност за нас да развиваме бизнеса си и да се грижим за нашите клиенти в същото време. “

В момент, когато сме виждали по-извити модели, които се отличават от предишните и модните кампании стават все по-разнообразни, стремежът на Нордстром да бъде по-приобщаващ – и изисквайки го от партньорите си от марката – е стъпка, която определено можем да постигнем.

“Ние не вярваме, че дреболии и плюс трябва да бъдат категоризирани – те са просто размери”, казва Смит. “Мисля, че модната индустрия като цяло трябва да се ангажира с приобщаването и аз твърдо вярвам, че е време, да бъда честен. И надявам се всички марки и търговци на дребно да се научат да обръщат по-голямо внимание на своите клиенти”.

11 “Правила” на модата, които са напълно неуместни през 2017 г.

Твоята любима тениска Hanes просто има над 80 ъпгрейди, благодарение на Nordstrom

Ссылка на основную публикацию
2019