Не мога да намеря обувки, които да са подходящи? Имаме отговора!

ФОТО: Френски стил / Blaublut-Edition.com

Имаме две минути педикюр в “Теневъртен” в Ню Йорк, когато гостът ми Кейли Хюс гледа на краката й и казва: “Аз идвам от редица гиганти”. Аз третирах Хюз, основателка на собствената си агенция за връзки с обществеността – Six One , за да се накисва и полира, след като чуе през лозата, че тя носи над средния размер на обувката. “Майка ми носи 14, сестра ми е 13 и аз съм на 12 години – това е непрекъсната борба за намиране на обувки, които не правят краката ми да изглеждат като ски”, казва тя, като гледа надолу към водата. “Или лодки!” Това не е просто размер на 12-плюс купувачи като Хюз, които се борят да намерят стилни обувки; жените с широк, тесен и размер 5 или по-малки крака имат подобни проблеми. Принадлежат към една от тези категории? Ето помощта.

Ако сте с размер 12 или по-голям
Време е да започнете да пазарувате онлайн. Nordstrom.com има цяла разширена секция за оразмеряване; zappos.com позволява на потребителите да филтрират резултатите по размер; и shopstyle .com сканира цялата мрежа. “Аз пазарувам онлайн почти изключително”, казва Хюз. “По този начин не ми се налага да ходя в магазин, да питам какъв е най-големият им размер и да се разочаровам, когато нищо не се вписва.” Когато прави магазин IRL, тя се сприятелява с търговски сътрудници, които могат да се обадят, когато пристигнат нови доставки , тъй като магазините поръчват само няколко десетки и те продават бързо. “Да бъдеш хубаво върви дълъг път”, казва тя. – Ако не поискаш, няма да получиш.

Протягането на обувките също е опция, но обърнете внимание на тези правила: • Чукът може да ви даде половин размер с професионална машина. Но ако го правите у дома си, изберете дървени носилки (като Easy Comforts Cedar Deluxe Shoe Stretcher на amazon.com), вместо пластмасови. • Спрей вътрешността на обувките с разтвор за разтягане (като Leather Spa Shoe Stretch spray at leatherspa .com) • Знайте, че велур и кожа се простират лесно; сатенена и латексова кожа се простират много малко, ако изобщо • Платформените обувки са по-лесни за разтягане от токчета, но може да имате обувки, които правят помпи в пръсти или мулета за дишане • След като обувката ви е опъната, поставете силикагел опаковки навътре след всяко износване, за да се избегне свиване от изпотяване или утаяване.

Най-добрите марки за вас: Стюарт Вайцман, Сам Еделман, Девет Запада, Винс Камуто, Виа Спига, Долче Вита, Дж. Крю, Тори Бърч, Кенет Коул Ню Йорк, Майкъл Майкъл Корс и Обувки на Хищниците дизайнерски обувки в размери от 3 до 13 онлайн. Дизайнерите Джими Чоо и Аквазура предлагат европейски размер 42, който намалява малко по-малък от американски 12.

ФОТО: Виктория Адамсън

Ако сте с размер 5 или по-малък
Падингът е ваш приятел – и има нещо повече от д-р Шол, който сте опитали. В аптека можете да намерите пълни стелки, които правят цялата обувка по-стегната; наполовина подложки за топката на крака, за да ви отблъснат назад; ленти за петата, за да направят гърба на обувката по-малък; и вложки за пръсти, които държат краката да се плъзгат напред. Чукът може да шие в по-дълготрайни варианти, изработени от 4 мм пяна, която компресира и предлага максимален комфорт и 2 мм корк, който запазва формата си и издържа по-дълго. Поставете и двете и ще направите обувката по-малка.

Що се отнася до пазаруването, “научих всички трикове”, казва тойблясък аксесоари свързват Джалин Палермо, който носи 5. “Не мога да вляза в офис, пълен с модни редактори, с обувки, които не се вписват!” Най-добрата й информация: “Бутиките не винаги имат малки размери, е голям търговец на дребно. И ако пазарувам в дизайнерски магазин като “Диор”, искам от сътрудниците да търсят 5-те в световен мащаб. Те често ги намират на пазари като Китай, където средният им размер е по-малък. “

Най-добрите марки за вас: Stuart Weitzman, Vince Camuto, Via Spiga, Майкъл Майкъл Майкъл Корс, Дамски обувки и доста малки обувки, чиито обувки се движат от размери 2 до 5. Европейски 34s (малко по-малки от US 4) от редица дизайнери, включително Джанвито Роси и Гучи.

Снимка: Ylenia Cuéllar / Blaublut-Edition.com

Ако имате широки крака
Най-простото решение е да се размерите – допълнителната дължина е с известна ширина. В противен случай всичко е за това разтягане! Използвайте двупосочни носилки за ширина, носилки на гърба, за да вдигнете частта от обувката, която седи върху горната част на крака, или носилки за палеца, за да направите място в кутията.

“За съжаление, няма оазис на модерните широки обувки”, казва блогър Четисе Гарнър Валентин, който носи 11 широки. “Трябва да станете творчески.” Години на блогове я научиха на някои необичайни тактики: “За последна минута разтегнах дебели чорапи с обувките и ги изсушах. За една нощ сложих вода в торбичка и я поставете в обувката, която след това отива във фризера. “Можете също така да ощипвате дизайна на деликатни обувки. “Прерязах Мери Джейн”, казва тя. – И ако ботушите са прекалено малки в крака, опитайте Boot Band, разширение, което слагате в ботуша, за да разширите площта на телето до осем инча.

Най-добрите марки за Вас: търговци на дребно с големи размери, като Lane Bryant, Eloquii, Torrid, Simply Be, Addition Elle, Ashley Stewart и Fashion to figure; Също така, Сам Еделман, Винс Камуто, Девет Запад, Асос, Бадли Мишчка и Салваторе Ферагамо, както и маркерите Nike и New Balance, които предлагат широки ширини.

ПАРИЖ, FRANCE - JUNE 24: Creative Director at SAU Charnah Ellesse wears all Sankuanz and Aldo shoes on day 3 of Paris Collections: Men on June 24, 2016 in Paris, France.  (Photo by Kirstin Sinclair/Getty Images)*** Local Caption *** Charnah Ellesse
PHOTO: Гети изображения

Ако имате тесни нокти
Знаете ли, че обувките могат да се свиват? Чукът може да потапя обувката в разтвор за разтягане, да я затопли и да я изсуши, за да я понижи наполовина. За по-целенасочено прилягане, той може да шие малка еластична лента в петата на обувката за притискащ ефект; добавете Mary Jane или ремъци за глезена; или да съкратите съществуващите ленти, за да прегърнете крака.

“Трасичният крак не е идеален, тъй като обувките от стандартна ширина се изплъзват настрани”, казва Саша Браун, старши мениджър по професионално развитие на Съвета на модните дизайнери на Америка, който носи 7 тесни. – Всеки път, когато прекосявам улица в Ню Йорк в стилето, за да спечеля кабина, рискувам да загубя средно половинки! Празно. “Имам чекмедже пълна със стелки”, казва тя. “Онези, които седят в петите, бутат крака и се чувстват по-стабилни и сигурни. Target продава линия, наречена Fab Feet, която се предлага в различни цветове, за да се прикрива с различни обувки. “

Най-добрите марки за Вас: Стюарт Вайцман, Коул Хаан, Бела Вита, Франко Сарто, Луис и Ци, Рокпорт, Кейт Спайд Ню Йорк и Салваторе Ферагамо, които достигат ширина АА. В margauxny.com можете да проектирате обичай балетни апартаменти, стил, който обикновено се разцепи широко. Бележка под линия: Опитайте се с обувки в края на деня, когато краката ви са най-големите неща !?

Свързани: Как да намерите сутиен, който се вписва.

Сега, когато знаете точно как да намерите обувки, които пасват, гледайте 6 съвета за намиране на перфектния си сутиен.

Ссылка на основную публикацию
2019