Хиллари Цлинтон је такође забринута због тога што * Радњака * може постати стварност

Као и многе жене ових дана, Хилари Клинтон може видети сличности између тренутних времена и Маргарет Атвоод Прича о слушкињи.

Током говора у уторак увече на 100-годишњој церемонији планираног родитељства, Цлинтон је направила упоређивања између Атвоодовог дистопијског романа и његове адаптације Хулу-и мјере које је републиканска странка предузела како би смањила права жена, посебно у напорима за укидање планираног родитељства савезно финансирање.

“Не предлажем да је ова дистопијска будућност иза угла, али емисија је изазвала важан разговор о женским правима и аутономији”, рекао је бивши државни секретар. “Ин Прича о слушкињи, Женска права постепено се полако одвајају. Као што један лик каже: “Нисмо погледали са наших телефона док није било прекасно”. За нас није касно, али морамо охрабрити милионе жена и мушкараца који подржавају мисију планираног родитељства да настави борбу. “

Клинтон, којој је здравствени радник почаствовао за своје године посвећености подизању дјевојчица и жена, користио је своју адресу како би поништила ГОП и њихове напоре да укине Закон о приступачној бриги, конкретно позивајући се на један од најсмјенијих тренутака из преговора о здравственој заштити: фотографија табеле мушкараца – и само мушкарци – одлучујући да не обезбеде покривеност трудноће и породиљског збрињавања.

“Док ми говоримо, политичари у Вашингтону још увек раде све што могу да враћају права и напредак у којем смо се толико борили током прошлог века”, рекао је Клинтон. “Мислим, да ли бисте могли вјеровати оним фотографијама мушкараца око тог конференцијског стола који одлучују како да уклоните покриће за трудноћу и породиље?”

Клинтон је назвао “узнемиравајућом експлозијом из прошлости”, конкретно назвао администрацију Трумпом и понизнуо њеног бившег противника због акција које је предузела у вези са женским здрављем, као што је именован активиста антиабортије Цхармаине Иоест до главне комуникационе улоге у Одјелу за Здравље и људске услуге.

“Управо ове недеље смо сазнали да је администрација именовала некога да води породични програм наше породице који не верује у контролу рађања”, рекао је Клинтон. “Док смо уско избегли катастрофу са буџетом, не можемо за једну секунду да мислимо да је наша борба готова. Сада се труде да џабе кроз план здравствене заштите који би коштао 24 милиона људи своје здравствено осигурање и гутање средстава за Планирано родитељство. “

Када је завршила своје примедбе, Цлинтон је изразила безгранично упућивање на кратку предахну од јавности око избора 2016. године – “Ја препоручујем дуга шетња у шуми – далеко је здравије од вриштања на телевизору”, рекла је она, али је јасно ставио до знања да жене и мушкарци морају бити будни и наставити да се боре против регресивне политике.

“Само запамтите четири речи”, рекла је. “Одпор, инсистирање, упорност, уписивање.”

Ссылка на основную публикацию
2019