Фотограф је упознао Трумпове напомене о томе како се појавити симпатичан за снимање преживјелих

Одзив предсједника Доналда Трумпа на пуцњаву школе у ​​Паркланду, Флорида, окрутно је критиковао, а не и сами преживјели. Ученици средњој школи Марјори Стонеман Доуглас су узвратили примедбе предсједника и твеетове након тога, укључујући ону која је спријечила разговор на тему руског тајног договора, а други који су чинили кривицу за саме ученике. Стога није чудно што би Трумп можда желео да глуми ствари, позивајући групу преживелих и родитеља из Паркланда у Белу кућу на “сесију слушања”. Међутим, ако је имао намеру да изгледа више емпатично, вероватно је требало да држи своје картице ближе грудима.

У сриједу је фотограф узео узорак карту у рукама Трумпа који је изгледао као подсетник за ствари које би могле рећи док је слушао свједочење преживјелих. Прва није лоша. Чита се: “Шта бисте највише желели да знам о вашем искуству?” Мало основно, можда, али довољно специфично да би можда председнику било потребно да се памти. Друго, “Шта можемо учинити да се осјећате сигурним?” Такође није страшно подсјетник за то, а три и четири се конкретно питају за сугестије о ресурсима и промјенама политике. Има смисла. Последња је, међутим, врло лоша. Пише: “Чујем те.” Као у најосновнијем изразу емпатије може се учинити када слушате људе који су гледали како њихови другови из школе умиру.

Према Старатељ, Чини се да Трумп није заиста требао картицу са цијевима, нити је користио ниједну од његових фраза. Ипак, да је помоћник за комуникације негде мислио да ће председник Сједињених Држава требати подсетник да покаже емпатију док разговара са преживјелима у школи, у најбољем случају, смешан и, у најгорем случају, застрашујући.

Ссылка на основную публикацию
2019