Еван Рацхел Воод је само дијелила своју властиту ужасну прича о сексуалном нападу

У уторак Вестворлд звезда Еван Рацхел Воод сео пред подкомитетом судске куће да сведочи и подели своју изузетно личну причу о преживљавању сексуалног напада.

Воод, заједно с Амандом Нгуиен, извршним директором и оснивачем РИСЕ-а, и Ребецца О’Цоннор, потпредсједником Националне мреже за силовање рака, прима се на Конгрес и подстичу их да имплементирају Билл оф Сурвиворс оф Секуал Ассаулт Закон о правима у свим 50 држава.

“Ако не можете чути целу истину, никада неће знати истинску емпатију”, рекла је Вуд током њеног сведочења. “И ја верујем у изреку:” Ако морамо живети кроз то, требали бисте га чути “.”

Према Вооду, претрпела је године злостављања од стране свог партнера. Како је објаснила, “почела је споро, али је током времена постала ескалирана, укључујући претње против мог живота, тешко гасење и прање мозга, [и] буди се човеку који је тврдио да ме воли силовати оно што је веровао да је моје несвесно тело”. Најгори део, рекла је Воод, била је када јој је њен партнер повезао “рукама и стопалима да будете ментално и физички мучени све док мој злочинац није осетио да сам доказао своју љубав према њима”.

Вуд је наставио и додао да је почела да се плаши за свој живот и најважније је изјавила да су “злостављање и силовање раније учиниле лакшим за мене опет силоване – а не обрнуто”.

Учитавање

Поглед на Инстаграм

Затим је поделила више своје истине када је Конгресу открила да је два пута хоспитализована након покушаја самоубистава.

“Борио сам се са самоповређивањем до тачке два покушаја самоубиства, који су ме у психијатријској болници спустили у кратком временском периоду. Међутим, то је била прекретница у мом животу када сам почела да тражим стручну помоћ како бих се суочила са мојом траумом и менталним стресом “, рекла је Вуд током њеног свједочења. “Али други нису тако срећни, а због тога, силовање је често више од неколико минута трауме, али спора смрт.”

Закон о заштити права о сексуалним нападима, Бизнис Инсидер пријављени, тренутно обезбеђују преживеле особе са посебним правима на федералном нивоу, међутим, она не обезбеђује та права за одређене случајеве на државном нивоу.

Штавише, предсједавајући комисије Боб Гоодлатте објаснио је да је законодавством уверено да у федералним случајевима “жртва има право да сачува свој комплет за силовање током трајања застаревања или до 20 година, а жртва не би морала платити властити форензички преглед, жртва би била обавештена о било каквим резултатима њиховог форензичког прегледа, биће обезбеђена писмена политика о сетовима форензичких тестова и на крају би се информисала пре него што би њихов комплет за испитивање сексуалног напада био уништен и дозвољено је да затражи даље очување . ” Међутим, додао је он, ова права “непрестано признају свака држава, и наравно у државама где се случајеви сексуалног насиља гони.”

Као што је Вуд изјавио: “[Овај закон је] признавање основних грађанских права за преживеле преживјелих од сексуалног насиља и служи као први корак. То је сигурносна мрежа која може помоћи спасавању нечијег живота једног дана”.

Пази на све своје сведочење испод.

Сличан садржај:
Председник Обама потписује Предлог закона о правима у праву историјских сексуалних напада
Сенатор Јеанне Схахеен: #МеТоо није довољно. Преживјели заслужују правду у правном систему
Пост-Веинстеин, ово су моћни мушкарци који се суочавају са наводима о сексуалном узнемиравању

Ссылка на основную публикацию
2019