9 ствари које требате знати и учинити! Ако сте у овој години 26

Према стручњаку за здравствено осигурање ТурбоТак Дебра Хаммер, “Аге 26 је нова одрасла особа.” Зашто? Зато што сте у овом тренутку вероватно напустили собу за детињство, имате девет до пет година са сталним приходом – и имате своје здравствено осигурање. (Тхе Аффордабле Царе Ацт вам омогућава да учествујете у плану здравственог осигурања својих родитеља до 26 година, након чега се морате уписати у свој план у року од 60 дана – ако вам посао не нуди, онда је време да се пријавите за Обамацаре.)

рођендан

Са тим новонасталим одговорностима, овде је девет ствари које треба имати у виду – или учинити! – Ако сте ове године претворили 26. (И они су вероватно корисни без обзира на твоје године.)

1. Почните да пратите ваше пореске здравствене трошкове. Каже Хаммер, “Само зато што пореска сезона завршава 18. априла не значи да не можете имати у виду следећу годину”. Сада можете да се припремите за следећу годину тако што ћете пратити трошкове везане за порез – као што су лекарске копије од посете вашег лекара – у једноставном табличном рачуну. “Држите фасциклу или коверту на столу како бисте спремили своје примања, а следећи пут ћете бити спремни да пошаљете у јануару”, каже Хамер.

2. Проведите како бисте уштедели новац. Многи здравствени планови (погледајте доле) ће вам дати кредит за теретану, или ваш послодавац може понудити уговор, тако да потражите потенцијални кредит за своје потешке сесије. “А ако вам је лекар рекао да сте у ризику од дијабетеса или неких других болести”, каже Хаммер, “можда ћете моћи да одбијете трошкове само било каквог лека да бисте смањили неколико фунти, смањили холестерол, побољшали свој брзину срца и све између њих – укључујући и чланство у теретани. ” Разговарајте о разлогу да не пропустите класу спинова.

3. Изаберите план здравственог осигурања који одговара вашем начину живота. Када дође време да изаберете план, било путем вашег посла или од независног продавца, не иде аутоматски на најјефтинију опцију. “Обавезно купите и истражите своје опције како бисте били сигурни да ваш план одговара свим вашим потребама – од количине посета лекара коју обично имате у години да узмете у обзир било који рецепт који можете узети”, каже Хаммер.

4. Размислите о својој будућности. Пензионисање изгледа – и јесте! – одлази. “Али, иако сте само 26 година и изгледа да је пензионисање далеко, он ће вас на крају срушити”, упозорава Хамер. У овом добу, паметно је искористити предности 401 (к) плана за послодавце или погледати на отварање властитог Ротх ИРА-а. “Често можете имати одређени износ који се аутоматски одбије од плата да бисте се директно пребацили на ваш 401 (к) рачун”, каже Хамер, “док за ИРА-е имате до датума пореза да ставите средства, али можда ћете бити у могућности да одбијете своје доприносе на текуће порезе које поднесете. “

5. Мудро користите порез. У року од неколико недеља или месеци, можда имате још неколико (сто) буцкароа у вашој банци. “Наравно, желите да потрошите тај додатни новац на нешто узбудљиво и забавно, можда и оне невероватне ципеле које сте гледали целу сезону или чак на путовању до неког места који је био на вашој листи кофеа”, комбинира Хамер. “Али, ако имате било какав дуг, као што су студентски кредити, добра је идеја да искористите рефундацију да бисте отплаћивали оне, тако да не наставите да акумулирате камату. Ово ће вам помоћи да их брзо платите, тако да можете идите на пут следеће године. “

6. Искористите свој потез. Померили сте план здравственог осигурања својих родитеља – а сада се селите на ново место. “Напустите нови посао и преселите се на ново мјесто? Прелазите у нови град или стан?” пита Хаммер. “Иако бескрајно паковање и преоптерећење кутија могу бити огромне, сјајна страна је да ћете можда моћи да укључите трошкове кретања као део ваших пореских одбитака.” Не заборавите да сачувате рачуне за све од вашег покретног камиона до вашег гаса и пице и пива које сте купили вашим потомцима.

7. Размотрите кување код куће. Хамер каже: “Са сталним приходом и живим независно, стално постоји потреба за једењем, а ово је нарочито привлачно ако живите у новом граду”. Али, ако смањите дане на које једете оброке, Хамер каже: “ваш новчаник ће вам се захвалити!” Један од начина за чување буџета за храну, она сугерише, планира вам оброке. “Планирајте доручак, забавне ручкове које можете донијети на посао, и лагане оброке које можете брзо припремити након дугог дана у канцеларији”, каже она. “Планирање оброка може вам помоћи да будете у складу са вашим буџетским и здравственим циљевима.”

8. Почните да дарујете у добротворне сврхе. Не само да се повратак осећа добро, али је одбачен од пореза, истиче Хамер. “Ако се добровољно пријавите у добротворну добротворну организацију, не заборавите да можете да одузмете своје километраже-14 центи од сваке миље до хуманитарне службе”, каже она. Или, ако прочистите свој ормар и подарите своју одећу, држите рачун као доказ за вашу одбитку.

9. Ажурирајте све своје информације. Овај рођендан је добар дан као и сваки да бисте били сигурни да су најважније информације о вама актуелне и тачне. “Ово се често појављује када започнете нови посао и ваш послодавац вас пита да попуните В-4”, каже Хамер. “Међутим, ако у међувремену дође до неких других промјена, као што је имати зависног захтјева или имате новог супружника, увијек обавезно одржавајте своје податке ажурно.”

Ссылка на основную публикацию
2019