5 једноставних трикова за боље резултате у стресним ситуацијама

Да ли сте ви неко ко га тотално убија када сте под пиштољем? Или се смрзавате и немате ништа учињено када сат откуца? Професор психологије Универзитета у Чикагу Сиан Беллоцк специјализирао је науку мозга иза учења, перформанси и стреса, а у Реддиту АМА јуце је понудио пет једноставних савјета како би избјегао гушење под притиском – “парализу анализом”, он га назива.

стрес

“Један од разлога због којих се под притиском загушујемо, нарочито у атлетским напорима, је да ми превише размишљамо о детаљима детаља о ономе што радимо”, пише у одговору на питање о томе зашто неко може играти базен боље под утицајем два пића. “Ја то зовем ‘парализом анализом.'”

Ево пет начина како Беллоцк каже да играч који игра базен може да побољша своју игру – већина њих може се преносити на барем неке друге свакодневне околности.

  1. Пиј (мало). “Узимање пића или два може помоћи у превенцији овог превише фокуса код неких људи, а ако је тако, онда је лако видјети како би то могло имати користи од играња базена. Постоји и неки посао који показује да алкохол може имати користи од креативног процеса. “

  2. Певати песму – да би се одвојио

  3. Фокусирање на исход – уместо процеса

  4. Цхант. “Понављањем мантре која скреће вашу пажњу са детаљима перформанса.”

  5. Брже се креће. “Чак и убрзавајући своје снимке, тако да не можете провести доста времена на вашем тачном покрету прије него што погодите лопту.”

Ссылка на основную публикацию
2019