Störande videoprogram Texas Police utövar invasiv kroppshålighetssökning på kvinna

I juni 2015 drog Texas polis över Charnesia Corley, en 21-årig högskolestudent vid den tiden, för att han inte slutade sin bil och sökte henne under misstankar om att hon bar marijuana. Sedan tillskakade hon till hennes skräck, handgjorda henne, kramade henne, satte huvudet under hennes bil, tog bort hennes byxor, satte sina anklar bakom öronen och nådde in i hennes vagina.

“Hon berättar för mig,” Just böja över. ” Jag tvekar …. Hon lyser (a) lyser på mig …. Hon fortsätter att hålla fingrarna mot mitt vaginala område …. Jag dyker upp genast och säger: ‘Ma’am vad gör du?’ ‘Berättade hon för KPRC -TV. En officer blev fångad på tejp och sa: “Åh, vi ska hitta något, även om vi måste lägga våra händer på henne.” En störande dashcam-video visar sökningen som äger rum.

Till denna dag traumatiserar incidensen Corley. “De ska skydda dig, de ska hålla dig säker, inte våldta dig. Det är så jag känner. Jag känner att jag blev våldtagit,” sa hon.

Polisen hävdar att de hittade droger, och Corley ställde sig inför anklagelser för besittning av marijuana och motstå arresteringar, fastän dessa avgifter senare föll. Men oberoende av resultatet, säger Corley att sökningen var olaglig och stämmer på Harris County Sheriff’s Office. Polisen behöver en åtal för att utföra en kavitetssökning, Harris County Sheriff Ed Gonzalez berättade för KPRC, och även då måste sökningen ske i en privat anläggning.

(Varning: Den här videon kan störa vissa tittare.)

De två officerare som utförde sökningen anklagades ursprungligen för officiell förtryck, men en andra stor jury avfärdade anklagelserna på grundval av nya bevis. Corleys advokat, Sam Cammack, ber om tillsättning av en särskild åklagare och hävdar att några nya bevis är irrelevanta för att dashcam-videon visar en olaglig sökning som äger rum.

“Om vad de tjänstemän gjorde för Fröken Corley inte var misshandel – var inte våldtäkt-jag vet inte vad som är”, sa han till Houston Chronicle. Justitiedepartementet definierar våldtäkt som “penetrationen, oavsett hur liten, av vagina eller anus med någon kroppsdel ​​eller föremål, eller oral penetration av en annan persons könsorgan, utan offerets samtycke”.

Texas passerade sin lag som krävde en garanti för en kroppshålighetssökning efter att två andra svarta kvinnor sökts på vägarna. Även när polisen får en källa kan de missbruka den här makten. Shirley Rodriques, en kvinna i Massachusetts, togs till ett sjukhus för att sökas som en sjuksköterska som fastnade henne efter att hon vägrade en sökning i sitt hem. De hittade inga droger på henne, men polisen flydde straffet för att de hade en åtal. Andrea J. Ritchie, en advokat och forskare vid Social Justice Institute of Barnard Center for Women’s Research, argumenterar i The New York Times att Jeff Sessions försök att knäcka ner på marijuana kommer bara att göra problemet värre.

Ссылка на основную публикацию
2019