Rowan Blanchard till “Grown-Ups”: “Min generation är inte skyddad”

21 januari markerar ett års jubileum för kvinnornas mars, den största engagemanget i USAs historia. Hela veckan, Glamour kommer att belysa historierna, människorna och frågorna som ramlade in i mars, liksom var vi går härifrån.

Jag blev ombedd att prata vid kvinnornas mars i L.A. och jag sa ju ja ja. Jag försöker utnyttja alla möjligheter som jag kan för att vara representant för min generation (jag var 15 vid tiden för marschen), särskilt för under och efter valet tror jag att folk glömde att det fanns många av oss som jobbat hårt för att få våra föräldrar, familjer eller vänner att rösta, även om vi inte kunde rösta oss själva. Det var denna konstiga känsla av att bli kvar i många samtal. Jag ville klargöra att tonåringar förtjänar en plats vid bordet. Jag ville prata om min generation eftersom jag känner mig som ofta när vi pratar om, det är inte från våra munnar men från vuxna som skriver handla om oss.

Jag blir mycket frågad: “Varför är du inblandad i politik? Du är så ung, vill du inte vara barn? “Jag förstår verkligen inte den tankeprocessen. Låt oss säga att du är en tonåring som är en ookumenterad invandrare. Kommer någon att fråga dig varför du är inblandad i politiken? Och då blir du deporterad? Tanken att tonåringar inte borde vara intresserade av politik bara ger mig ingen mening. Trots att vi inte kan rösta ännu är vi unga människor, så drabbade av detta ordförandeskap. Och vi är otroligt medvetna om det.

Min generation är inte skyddad som tidigare generationer tonåringar har varit. Presidentsloppet fungerade som en åldersutjämning. Vi har alla tillgång till samma information eftersom vi alla är på Internet, och vi arbetar hårt för att utbilda varandra. Jag lärde mig inte bara om feminism men om intersektion feminism från andra tonåringar, så jag kände att det bara var rättvist att erkänna tonåringar vid kvinnornas mars. Tonåringar på Internet förklarade för mig vad queer menade vad ordet biracial verkligen menat. Jag är otroligt imponerad av hur min generation tar sig tid att utbilda varandra. När Black Moves Movement började, behövde jag, från en plats av vitt privilegium, bättre förstå dess motiv. Och andra tonåringar förklarade det för mig utan att mjuka det – och på en mer inkluderande, okomplicerad, rättvisa sätt att, för att vara uppriktig, lärde jag inte mig i gymnasiet. Nu tar jag historieklasser och tänker, det här är inte allt som hände! Det här är inte hela sanningen! Jag skulle inte veta om det inte var för andra tonåringar att bryta ner informationen för mig på Internet.

Min generation är inte skyddad som tidigare generationer av tonåringar har varit. Presidentkriget fungerade som en åldersutjämnare.

Jag kommer inte vara gammal nog att rösta i mitten av valet. Men jag ska fortfarande jobba med min röv för att få folk som är 18 att rösta. Så om du vill ha ett inflytande måste du inkludera oss! Om unga blir avskräckta och bestämmer att det inte är värt att rösta, kommer vi att sitta fast i en republikansk röra, för Gud vet hur länge.

När jag skrev mitt tal för marsch kunde jag inte bara säga om framtiden: “Det är OK; vi mår bra. “Istället säger jag till tonåringar: Räck ut. Du måste få din “häxbesättning”, ditt folk kan du texta och kolla in på. När jag har känt mig förlora hopp, är det andra tjejer och queer ungdomar som har hållit mig på väg. När någon checkar in på mig är jag tacksam, och när jag checkar in på en vän som är mycket mer påverkad av vad som händer än jag är, vet jag att vi stöder varandra. Vi måste ha vårt eget nätverk av helande.

Att prata vid marschen var ett sätt för mig att påminna människor i alla åldrar att om du förlorar tonåringar förlorar du nästa röstgenerering. Vi såg att många människor inte röstade i valet eftersom de inte trodde att deras enda röst skulle göra skillnad. Folk tror verkligen det. Det är min största oro. Ungdomar lär sig att tro vad vuxna säger till oss, och när du agerar som din röst spelar ingen roll, det är meddelandet vi får. Jag hade tur att växa upp i ett hushåll där jag fick fråga frågor och delta i konversationer om vad jag tror och lär av dem. Men för de allra flesta tonåren finns det inte-speciellt om du växer upp i ett hushåll som är rasistiskt eller homofobt. Så min största aning är att vuxna: Ta med oss ​​i dina konversationer. Ge oss fler plattformar, och prata inte ner till oss när du inkluderar oss. Våra röster är viktiga.

Utdrag från Tillsammans stiger vi: Bakom kulisserna vid protesten som hörs runt om i världen, tillgänglig för köp nu.

Mer om kvinnornas mars:

  • Allt du behöver veta om 2018 kvinnors mars

  • 23 Kandidatporträtt av kändisar, politiker, aktivister och mer backstage vid 2017 kvinnors mars

  • Den kraftfulla berättelsen bakom Pussycats vid kvinnornas mars

Ссылка на основную публикацию
2019