Melania Trump kallades bara en “Hoebag” av en manlig politiker – och det börjar ett Twitter-krig

En Oregon Congressional Hopeful försöker tydligen inte vara “Bäst” på Twitter när det gäller Melania Trump: Oberoende Mark Roberts blir dömd i domstolens allmänna opinion för en tweet som kallar First Lady en “hoebag” som “arbetar av timmen.”

Roberts slog ut på presidentens make och före detta modell denna vecka efter att ledaren för en nationell organisation för unga konservativa noterade att Trump har en mycket mindre East Wing-personal än hennes föregångare, Michelle Obama.

FLOTUS talesman Stephanie Grisham lambasted Roberts förolämpning och berättade Glamour I hennes första kommentarer till frågan: “Detta är bara mer hycklande intolerans från dem som motsätter sig sin mans administration. Att säga sådana fula ord om en mamma, fru och vår första dam är inte bara ett patetiskt försök att få sig i nyheten. det är störande och föraktligt. “

Manliga och kvinnliga A-lister i republikanska cirklar kallade Roberts ut för sexistiska slammen.

Bland de många White House-allierade som uppmanar Twitter-chefen Jack Dorsey att stänga Roberts ner: Kevin McCarthy, kvarterets majoritetsledare, som sa att “kommentarer som dessa inte har någon verksamhet på någon plattform”.

Den republikanska nationella kommitténs ordförande Ronna Romney McDaniel, som bara är den andra kvinnan i partihistoria för att hålla sitt bästa jobb, tweeted, “Denna attack på @ FLOTUS är äckligt och alla borde fördöma den här kandidaten och hans kandidatur.”

Och Fox News-värd Laura Ingraham ifrågasatte varför chefen för Twitter inte hade avbrutit den kontouppgivande Roberts att dubbla sig genom att svara, “Låt donationerna börja i 3 2 1 ..”

Roberts tweeted också en skärmdump av vad som tycktes vara ett svar från Twitter säger att den hade undersökt kommentaren men hade inte vidtagit några åtgärder eftersom hans anmärkning inte strider mot plattformens regler. “Det är det hela första ändringssaken”, tillade han.

Roberts kallar sig självständigt konservativ och säger på sin webbplats att han inte är en fan av Trump-administrationen eller “den exklusivitet och intolerans som utställs av det nuvarande republikanska partiet.”

Husets medlem som för närvarande representerar Oregon District Two är en republikan, och Roberts kommer att gå upp mot honom och en demokratisk utmanare i novembers mitten. Roberts-kampanjen svarade inte omedelbart på a Glamour begäran om kommentar onsdag förmiddag.

Det var inte bara rubriker som fördömde sin orubbliga kommentar: Andra i Twitter-versen rusade till första damens försvar, ropade Roberts broadside “classless” och “sickening.”

En användare sa till Roberts: “Du går knappt för en mogen vuxen som är mindre än någon som vill representera sin stat genom att springa för kongress” – och avkortade svaret med hashtag #bullying.

Bekämpning av mobbning, som det händer, är en pelare för första damens bästa kampanj, som främjar respekt och beskaffenhet, särskilt bland barn, samt att öka medvetenheten om den nationella opioidkrisen.

Några kritiker och wags snered efter att Bästs maj lanserade att om Trump vill ta på cyberbullies kanske hon vill börja med sin man som churns ut en stadig ström av politiska och personliga förolämpningar på sitt eget Twitter-flöde. Andra säger att det inte är rättvist att ta en fru, till och med den första damen, till uppgift för en mans uppförande.

Rina Shah, en republikansk strateg som främjar politiskt engagemang bland kvinnor, berättade Glamour Roberts incidenten visar att “vår nations politiska diskurs har, tyvärr för oss alla, fortsatte att sjunka till nya nedgångar. Amerikanerna förtjänar verkligt ledarskap och idéer från politiska kandidater istället för illogisk mudslinging och namnuppringning.”

Plattformar som Twitter “har länge tillåtit skadliga kommentarer mot kvinnor att existera utan ansvar, men väljare i detta Oregon-distrikt kan hålla Roberts ansvariga genom att inte rösta för honom – i huvudsak skickar meddelandet att när du attackerar en kvinna attackerar du alla kvinnor , Sade Shah via e-post.

“Oavsett vad som helst som tänker på Melania Trumps livsval innan hon kommer in i Vita huset, förtjänar hon inte att prata om detta på detta sätt eller att hon ska vara implicerad för henne någon av hennes mans oförklarliga kommentarer eller beteende.”

Ссылка на основную публикацию
2019