Jazz Jennings skriver kraftfull brev till hennes 5-åriga själv och andra Trans Youth

YouTube och reality-tv-stjärnan Jazz Jennings var bara fem när hon kom ut som transgender och började övergå i allmänhetens öga. Nu 16 skrev hon ett brev till New Now Next med uppmuntrande ord till sitt yngre själv innan hon kom ut.

“Jag vet att så många människor försöker att molna renheten i din lycka med sitt tålmodiga hat”, skrev hon. “Jag vet att dina ögon glänsar med hopp, men de kommer fortfarande att nekas av samhällets intolerans. Jag vet att ditt hjärta slår med den glädjande rytmen av frihet, men så många andra föredrar det trångsynta ljudet av rädsla eller grymhetens oupphörliga trumma Låt det hoppet i dina ögon och kärleken i ditt hjärta fortlöpande vara övertygad om att en dag kommer alla att kunna höra den lockande melodin av frihet. Fortsätt att le stora och gå framåt i framdriftsriktningen, för du kommer att se förändring kommer på denna värld – en förändring som du kommer att bidra till att skapa. “

Jennings skrev för Tid förra året att hon är känd att hon var transgender sedan hon “kunde bilda sammanhängande tankar”. Snart efter att hon lärde sig att gå, undid hon sin man för att göra den till en klänning. Hon skulle fråga folk att säga “bra tjej” istället för “bra pojke” och ville leka med tjejleksaker. När hon lärde sig att vara transgender menade hon att hon hade en “överväldigande känsla av lättnad att det äntligen var ett ord som beskrev mig.”

I över två år har Jennings spelat in i TLCs Jag är jazz, vilket ger medvetenhet om de frågor som transpersoner hanterar genom en glimt av hennes liv. Hon berättade nyligen Glamour att sådan medvetenhet har blivit ännu viktigare sedan Trumps val. I februari rullade Trumps administration tillbaka titel IX-skydd, vilket möjliggör för transgenderstudenter att använda badrummen efter eget val.

“Vi vet nu mer än någonsin att vi måste vara starka och hålla oss förenade, och detta motiverar oss för att få våra röster att höras och tala ut och marschera tillsammans”, sa Jennings. “Jag tycker att det är där det hoppet kommer ifrån.”

Ссылка на основную публикацию
2019