Hur påverkar sociala medier kvinnans kroppsbild och självförtroende?

I årtionden har människor diskuterat och diskuterat de negativa (och positiva) sätten som bilder vi ser i media påverkar hur vi uppfattar oss själva, särskilt när det gäller skönhet och fitness ideal och förväntningar. Och nu, med tillkomsten och uppkomsten av sociala medier under de senaste 10 åren, finns det ännu fler meddelanden att möta med dagligen.

kvinna phone coffee busy

Dove genomförde nyligen en social media-undersökning – och kombinerade sina fynd med Twitter-data nådde några ganska chockerande slutsatser:

· Kvinnor skrev mer än 5 miljoner negativa tweets 2014.

· Fyra av fem negativa skönhetsdimetter från kvinnor handlade om sig själva.

· Kvinnor är 50 procent mer benägna att säga något negativt (snarare än positivt) om sig själva på sociala medier.

Och det är inte som kvinnor tycka om all negativitet vi stöter på på våra skärmar. Jag menar, jag vet att jag inte gillar det … och det verkar enligt undersökningsresultaten att det är den allmänna konsensusen. Faktum är att 82 procent av kvinnorna känner att de skönhetsnormer som sociala media är orealistiska, enligt Dove-studien. Och “nästan tre fjärdedelar av kvinnor tror att sociala medier kommentarer kritiserar kvinnors skönhet är förstörande för deras självkänsla.”

Så vad kan vi göra för att ändra allt detta? Tja, först och främst kan vi göra en strävan att begränsa snabba sociala medier. Dove lanserar därför en kampanj som heter #SpeakBeautiful, vilket uppmuntrar kvinnor att “inse vilken roll våra onlineord spelar för att påverka vårt självförtroende och självförtroende.”

Kolla in den nya kampanjvideon, nedan:

Kommersiella kommer att göra sin första gången debut på Oscar natt (söndag!) – och du kan delta i den positiva dialogen genom tweeting @ Dove. Och tweeten kommer inte att stanna där.

Företaget har samarbetat med kvinnor, inklusive självkänsla ambassadör Jess Weiner, Dr. Jen Hartstein och Danah Boyd för att skapa svar på negativa tweets på Oscar natt.

Yup-tweet något snarky och betyder på söndag och du kan bara få pinged tillbaka av Team Dove med ett positivt budskap från en av sina experter. hur är den där för att dö med vänlighet?

Har du någonsin fått dig att tweeta något negativt om dig själv eller någon annan på Twitter? Berätta vad du tycker om kampanjen i kommentarerna nedan.

Ссылка на основную публикацию
2019