Grown-Up möbler och dekorativa idéer för små områden

När det gäller att köpa möbler och finish för New York City-storlek lägenheter (så ett litet utrymme), behöver du mer än bara ett mätband och lite Pinterest-inspiration. Det handlar inte bara om “ska det passa.” Varje tum räknas när du har värdefulla få att spara. Här, några shopping och dekorera trick värt att försöka.

1. Gör som Manhattan och gå upp, inte ute.

Jag har bott i olika studiolägenheter (tänk 400 till 500 kvadratmeter max) för en bättre del av 12 år, men förrän nyligen flyttat till ett sovrum, och min möbelköpsmetod för dekoration bestod av en tumregel: Köp lång. Jag har gott om väggutrymme, men golvutrymme? Inte så mycket.

säng nightstand

Dessa nattduksbord från One Kings Lane är långa och smala men verkligen allt jag behöver för ett litet sängvatten och min mobiltelefon. Jag valde huvudet, även från OKL eftersom A.) Jag älskade mönstret, men också B.) dess form drar ögat upp, inte ut hur en typisk kvadrat eller rektangulär huvudgavel kanske.

Min byrå (inte visad) är egentligen ett antikt skrivbord med några långa lådor och en nedfällbar topp som dubblar som mitt “kontor”. För, hur ofta sitter du då vid ett skrivbord längre? Jag gör det hela dagen på jobbet. Om jag betalar räkningar hemma, skulle jag mycket hellre vara på min säng och nå in i mitt “kontor” för filer eller pennor eller vad som helst som behövs.

__

  1. Undertryck din önskan att bara köpa små möbler.

“Även om det är viktigt att inte överväga ett litet utrymme med alltför många möbler, är en storskalig soffa med några noggrant redigerade tabeller ibland en bättre användning av utrymmet än en teeny soffa och flera små stolar”, berättar Janice Simonsen, Ikeas USA design taleskvinna / genialet som helt ändrade mig om att köpa ett matsalbord för en liten lägenhet (mer om det på några …).

tv dresser

Jag gick för en liten stol som är en liten Missoni, en liten Charlie Brown, och överlägset det största lilla konversationsstycket jag äger. Det är från min resa till One Kings Lane, och även om det inte finns för tillfället på lager, har OKL liknande liknande tillgängliga nu. Det är den perfekta storleken att para med soffan (Crate & Barrel) och soffbordet (Pottery Barn, liknande versioner) som jag redan ägde, båda är större.

Om du letar efter extra lagringsutrymme, överväg att vrida några av dina grunder i tvärfunktionella bitar. Den stora byråen (Ikea) fördubblas som ett TV-stativ, och mitt soffbord är faktiskt en bagage som lagrar filtar, gästsängar och extra kuddar. “Leta efter inredning som kan göra dubbelt arbete i utrymmet, till exempel kan ditt matbord fungera som ditt skrivbord under dagen och matsalarna kan dras ut för att ge extra sittplatser i vardagsrummet för gäster”, säger Simonsen.

3. Låt inte panik om färgval (som jag brukar göra), men var uppmärksam på belysning.

Jag är bara inte en stor färgperson när det gäller stora inköp. Det freaks mig lite ut. Mitt hjärta naturligt gravitates mot grädde eller vitvit, tillsammans med skarpa kornblommar och marinblå. Men det är bara jag. “Begränsande mönster kan hålla ett mindre utrymme från att se för trångt, men det är inte absolut nödvändigt att gå vit eller lätt i ett litet utrymme”, säger Simonsen. “Faktum är att ett litet utrymme kan vara perfekt för en vägg med djärv tapetmönster eller en ljus färg.” Simonsen föreslog att jag bytte ut min enda mönstrade matta för två mindre Alhede-mattor i en fast färg och ljusstyrkan var omedelbar. “Hemligheten för allt detta är korrekt belysning…. Även en källarlägenhet kan vara ljus och ljus när den är korrekt upplyst. De flesta rum behöver minst fem eller sex ljuskällor för att kunna tändas ordentligt och för att ge uppgift, omgivande och stämningsbelysning. “

* Jag får mycket naturligt ljus men älskar båtlampan som ses nedan (Target) eftersom det skapar mjukt ljus på natten och stämmer överens med hela “upp, inte ut” -temat. *

4. Kvadrater ser mindre ut än cirklar, och ingenting ser bättre ut än ett proffs som hjälper dig.

Full bekännelse: Jag har aldrig någonsin ägt ett matsalbord. Jag trodde att de alla måste vara jätte, ek-y och täckta med en spetsduk som min mamma. Så jag hämtade lite hjälp från vår egen Toast blogger Kim Fusaro, som föreslog att vi började med den plats där hälften av mina möbler är ifrån: Ikea. Jag satte mig en budget på cirka $ 1000, förutsatt att, som jag har med alla mina andra möbler, skulle jag hänga på den här uppsättningen under en stund. Med en hel del hjälp kunde jag testa tre olika bordsstolkombinationer:

dining table collage

Vi blandade och matchade stolar, bytte ut växter och bordsinställningar, testade ut olika APPLES, för Petes skull, för att se vilken man kände som hemma, men inte som hela hemmet; min största matsal rädsla var att den öppna känslan av min lilla lägenhet skulle vara borta och i sin plats skulle vara … ja … ett bord. Vinnaren? Det här moderna glasbordet, som var lite större än de andra cirkelborden, såg faktiskt mindre ut.

slutlig dining table

Bernhard stolar, $ 149; Glivarp bordet, $ 299; Alhede matta, $ 99; Stockholmskål, $ 30, Torka boll, $ 8; och ja det är en bild av Derek Jeter i mitt kök.

“En genomskinlig yta ser mycket luftigare ut och är lättare än en solid yta och håller ett litet utrymme att se överfullt med möbler,” förklarade Simonsen, och jag måste hålla med. Jag lät mönstret av min lilla trollstol leda min färgpalettval att bryta ut ur min beige-y överbelastning.

Nu inser jag att vi inte är så lyckliga att Kim och Janice bara hänger hemma och väntar på att vi ska ringa. Men många Ikea-lokaliseringspersonal, heminredningskonsulter, med vilka kunder kan skapa ett kostnadsfritt avtal för designrådgivning, layoutplanering etc., så om du är utmanad som jag är, kanske du vill undersöka den.

5. En liten googling kommer att lösa en mängd småutmaningar.

avrinningsytan

Det här upptorkningsstativet som Kim hittade är enastående. Och även om min lägenhet inte har diskmaskin (välkommen till NYC …) hittade jag den här Black & Decker-skrubbern som städar ut ur mina diskar, ingen installationskostnad krävs!

Vad sägs om dig? Några briljanta tips för att dekorera små utrymmen?

Ссылка на основную публикацию
2019