Vad är det konstigaste hälsoproblemet du någonsin haft? (Jag är tillbaka med en Doozie of Story!)

Jag har varit ute de senaste två veckorna på medicinsk ledighet från Vitamin G. Jag saknade er alla, och det är så glatt att vara tillbaka, blogga igen och må bättre – äntligen! Du kommer aldrig att tro på den bisarra sjukdomen jag upplevde…

0828 uvulitis vg
FOTO: (c) George Doyle

Så, för några veckor sedan, utvecklade jag en skarp ont i halsen. Det stod kvar i flera dagar, då en morgon vaknade jag med rasande halsont. Jag pratar illa dåligt, som i extrema svårigheter att svälja, även prata. Jag trodde omedelbart, “oh, det måste vara strep”, men då tog jag en ficklampa och tittade på halsen, och jag var förskräckt över vad jag såg. Väsentligen min uvula (du vet, den sak som danglar ner i halsen?) Hade svällt upp till tummen och faktiskt lite större, jämn.

Efter två dagar med mycket lite att äta eller dricka, gick jag för att se min läkare, som bekräftade att hon aldrig hade sett en uvula svullnad så stor i sin tid att träna. Usch. Jag gick sedan till sjukhuset för att se en specialist som diagnostiserade problemet: uvulit. UVU-vad? Jag vet, det låter så konstigt (och som en av mina vänner sagt, skämtsamt, det är faktiskt typ av ljud smutsig–men jag försäkrar dig, det här är inte sexuellt överfört … ha!).

Uvulit är helt enkelt en väldigt arg, svullen uvula. Det är relativt sällsynt, jag fick höra, men det kan flamma upp för en mängd olika orsaker, det vanligaste är ett virus. Eftersom jag hade kroppssmärta såg det här som att bekräfta saker för mig. Problemet med uvulit är dock att det inte går snabbt, och det finns inte ett magiskt piller för att minska smärtan (egentligen, jag försökte allt). Du måste i stort sett uthärda det mest rasande, arga, onda, ont i ditt liv i så lång tid som 10 dagar eller ännu längre (vissa människor har det i veckor i slutet). Som ett resultat förlorar de flesta mycket tyngd, eftersom det är så eländigt att äta och dricka. Jag blev så uttorkad att jag var tvungen att gå in för IV-vätskor på sjukhuset.

Efter att ha förlorat nära 10 pund, gick uvuliten bort i ungefär en och en halv och sedan … kom den tillbaka. Jag grät morgonen jag vaknade med svullet uvula runt två och sagt i princip till min man: “Jag ger upp! Jag kan inte leva så här längre!” (Detta efter att ha varit upp hela natten med så mycket smärta jag inte kunde sova).

Lyckligtvis kunde jag komma på en ny tungt beteende som ledde till svullnad och hjälpte mig att läka. Och här är jag, sitter vid mitt skrivbord igen och så glad att ha detta bakom mig.

För alla som får det här (och hittar den här posten via Googling “uvulitis”), här är det som fungerade för mig: skedar av tjock, rå honung (märkligt det lugnar halsen bättre än någon halsspray); isvatten (smutta så ofta du kan genom som strå) gurglande med Benadryl (bringar ner några av svullnaden); och anti-inflammatorisk medicin med receptbelagdhet som Celebrex.

__Så, nog om mig! Jag skulle gärna höra från dig. Vad är det konstigaste hälsotillståndet / sjukdomen du har haft att göra med? __

P.S. Annonser på toalettpapper – brutto eller bra idé? Och det nyfikna fallet av kvinnan vars hårsäckar sprutar naglar i stället för hår.

Foto: Thinkstock
Ссылка на основную публикацию
2019