Frukost Inspiration: Hoppa över frukosten och börja din dag med lite fett, istället

Min typiska morgon börjar med kaffe och en skål frukt toppad havregryn med mandelmjölk. Hälsosam, eller hur? Fel. Typ.

protein fat breakfast

Havregryn och frukt innehåller fibrer och vissa näringsämnen, men precis som spannmål blir de snabbt blodsocker i vårt system. Det är därför jag känner mig bra vid 9 A.M., börjar krascha med 11 A.M. och hitta mig själv Hangry vid lunchtid.

Det visar sig att jag har ätit fel frukost hela tiden. Enligt väl grundare och nutritionist Kelly LeVeque är det bästa sättet att börja dagen vara att äta lite protein och…lite fett.

Ja, fet! Men bara tillräckligt för att hjälpa dig att känna dig full och hålla din energi från en måltid till nästa.

“Syftar till 20 gram protein vid varje måltid och

ett par matskedar av fett

är en bra baslinje, säger hon.

Om du är osäker på vilken typ av fett du letar efter, pekar LeVeque på sina klienter på de friska saker som du får från mat som avokado, nötkött, äggulor, kokosnötolja och fiskliknande lax och sardiner.

Hon tillägger, “All-Star frukostar inkluderar en veggie omelet med avokado eller en chia och linfrö pudding med kollagen.”

Och även om du är den typ av person som bara kan muta en kopp kaffe för att börja din dag, har LeVeque ett hårt förslag till dig också.

“Blanda en matsked kokosnötsolja i morgonen brygga för att få din kropp att gå med hälsosamt fett istället för en sockercentrerad icke-fat latte eller en kalori-medveten mandelmjölk latte.”

På en diet? Hon säger att denna typ av måltid är speciellt till dig. När allt kommer omkring räknar kalorierna bara med eldstaden och får dig att äta mer senare på dagen, vilket orsakar motsatt effekt av vad du vill.

Att lära sig att balansera blodsockret och förstå hur maten metaboliseras i kroppen är det bästa sättet att bibehålla vikt utan att räkna, säger hon. “Vi tror på att utbilda våra kunder, så de kan äta bra och vara bra för livet oavsett vad kram eller diet är populär vid den tiden.”

Om du vill ha en snabb frukost med rätt förhållande mellan protein och fett, tillsammans med andra näringsämnen, kan du prova LeVeques signatur BeWell Smoothie också.

Vad äter du till frukost? Innehåller det lite hälsosamt fett?

Ссылка на основную публикацию
2019